Boson COVID-19 antigén gyorsteszt 1 db
Gyógyászati segédeszköz

Boson COVID-19 antigén gyorsteszt 1 db

Azonnal szállítható
6 179 Ft
(Egységár: 6 179 Ft/db)
  • Futárszolgálattal házhozszállítás Házhoz szállítás: 1 munkanap, 720 Ft
  • Foxpost csomagautomatába szállítás FoxPost automata: 2-5 munkanap, 720 Ft
  • Pick Pack Pontra szállítás Pick Pack Pont: 2-3 munkanap, 720 Ft
  • Ingyenes szállítás már 12 500 Ft-tól!
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Koronavírus antigén orrüreg teszt a COVID-19 fertőzés és az aktuális fertőzőképesség kimutatására - újgenerációs, fájdalommentes.

EU-szinten otthoni használatra engedélyezett gyorsdiagnosztikai eszköz:Az Európai Unióban önmintavételre engedélyezett antigén teszt (A Notifi ed Body a TÜV, azonosítószám CE 0123).
• A jelenleg ismert mutációkat is kimutatja
• Újgenerációs, fájdalommentes mintavétel
• Magas pontosság, gyors eredmény
• Kisgyermekek és fiatalkorúak számára is ajánlott – 14 év alatt szülői felügyelettel

OGYÉI regisztráció száma: OGYÉI/31356-3/2021

Termékleírás PDF

Részletek
Hány éves kortól?
Gyermek, Felnőtt
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
részletek
Alkalmazás
adatok
részletek

Boson COVID-19 antigén gyorsteszt 1 db részletek

A korszerű antigén tesztek akár már a tünetek megjelenése előtti 1-2 naptól a tünetek megjelenése utáni 7, de leginkább 5 napon belül használhatók igen nagy biztonsággal. Epidemiológiai eredmények tanulsága szerint a vírusfertőzés inkubációs ideje 1-14 nap között van, jellemzően 3-7 nap. A betegség fő tünetei láz, fáradtság, száraz köhögés, orrfolyás, torokfájás, izomfájdalom, hasmenés lehetnek.

Validáció
A Boson antigén teszt a német Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM), azaz a Német Szövetségi Gyógyszerészeti és Orvosi Eszköz Intézet és a svájci Bundesamt für Gesundheit (BAG), azaz a Svájci Szövetségi Egészségügyi Hivatal vizsgálatán megfelelőnek ítélt és az EU által is hivatalosan elfogadott 27 antigén teszt egyike. A SARS-CoV-2 antigén teszt nem szolgálhat egyedüli diagnosztikus eszközként a fertőzés kizárására vagy igazolására. 14 év alatti gyerekek a tesztet felnőttek segítségével végezzék el.

A teszt tartozékai:

1 db SARS-CoV-2 Antigén tesztkazetta (fóliacsomagolásban),
1 db Steril mintavevo pálca,
1 db Extrakciós cső,
1 db Minta puffer,
1 db Használati útmutató,
1 db Csőtartó álvány.

Mintavétel típusa: elülső orrüregben, mintavevő pálcával
Eredmény: 15-20 percen belül

OGYÉI regisztráció száma: OGYÉI/31356-3/2021

Tanulmány adatok a laikus lakosság mintavételről:
99,1% szakszemélyzet közreműködése nélkül is el tudta végezni a tesztet.
97,87% helyesen értelmezte a különböző teszteredményeket.
Tovább
Alkalmazás
A teszt elvégzése

A készlet összetevői a tesztelés előtt szobahomérsékletűek legyenek. Amennyiben hűtve tárolta őket, fél órával a tesztelés előtt tartsa szobahőmérsékleten.
Nyissa ki a fóliatasakot, és vegye ki a tesztet. Helyezze a tesztet vízszintes felületre. Vigyázat! A felnyitást követően a tesztet azonnal fel kell használni.

1. Forgassa el a pufferoldat tároló kupakját. Vigyázat! Az arcától távolabb nyissa ki és vigyázzon, hogy ne öntsön ki folyadékot.
2. Nyomja ki az összes extrakciós puffert a palackból az extrakciós csőbe. Vigyázat! Kerülje a palack és a cső érintkezését.
3. Keresse meg a mintavevő pálcát (lezárt csomagolásban). Azonosítsa a mintavevő pálca puha, tamponált végét, majd nyissa fel a mintavevő pálca csomagolását, és óvatosan vegye ki a mintavevő pálcát. Vigyázat! Soha ne érintse meg kézzel a mintavevő pálca puha, tamponált végét.
4. Óvatosan helyezze be a mintavevő pálca tamponált végét az egyik elülső orrlyukba. A pálcát legalább 2,5 cm-re kell behelyezni az orrlyuk szélétől számítva. A tampont 3-4 alkalommal forgassa meg az orr nyálkahártyáján (az orr falán). Hagyja a pálcát néhány másodpercig az orrlyukban. Ugyanazzal a pálcával ismételje meg ezt a folyamatot a másik orrlyuknál is. Húzza ki a pálcát az orrüregből. Ne vezesse mélyebbre a tampont, ha ellenállást vagy fájdalmat érez.
5. Helyezze a mintavevő pálca tamponált végét az extrakciós csőbe. 3-5 alkalommal forgassa meg a pálcát a pufferoldatban. Figyelem: hagyja a pálcát 1 percig az extrakciós pufferben.
6. Csípje össze ujjaival a extrakciós csövet, és nyomja ki az oldatot a mintavevő pálca tamponjából, amennyire csak lehetséges, nmajd szorosan illeszsze rá a csepegtető kupakot az extrakciós csőre.
7. Fordítsa meg az extrakciós csövet, és azt óvatosan összenyomva, cseppentsen 3 csepp (kb. 75 L) vizsgálati mintát a mintagyűjtő mélyedésbe (S). Vigyázat! Kerülni kell a légbuborékok kialakulását a mintagyűjtő részben (S).
8. Olvassa le az eredményeket 15-20 percen belül. Vigyázat! A 20 perc utáni eredmények nem biztos, hogy pontosak. A használt eszközök a normál háztartási hulladékkal együtt kidobhatók, a vonatkozó helyi előírások figyelembevételével.

Eredmények értelmezése:

Pozitív: Ha 15-20 percen belül két színes sáv jelenik meg, egy színes sáv a kontrollzónában (C) és egy másik a tesztzónában (T), a teszteredmény pozitív.
Vigyázat! Nem számít, hogy a színes sáv mennyire halvány a tesztzónában (T), az eredményt pozitívnak kell tekinteni.

Negatív: Ha a kontrollzónában (C) egy színes sáv jelenik meg és a tesztzónában (T) 15-20 percen belül nem jelenik meg színes sáv, a teszteredmény negatív.

Érvénytelen: Ha 15-20 percen belül nem jelenik meg színes vonal a kontrollterületen (C), a teszt érvénytelen. Ismételje meg az eljárást egy új teszttel.

Minőségellenőrzés:
A kontrollcsík egy integrált reagens, az eljárás ellenőrzésére szolgál. A kontrollvonal akkor jelenik meg, ha a vizsgálatot helyesen végezték el, és a reagensek aktívak.
adatok

Boson COVID-19 antigén gyorsteszt 1 db adatok

Márka
Boson
Termékforma
antigén gyorsteszt
Nem
Unisex
Gyártó
Biotech
Forgalmazó
Aerosoft Kft. - 1024 Budapest, Buday László utca 16. fszt.

Rólunk mondták