Babaápolás, várandósságBabaápolás, várandósság kategóriájú termékeink között mindent megtalál, ami a terhesség előtt, alatt és a szoptatás időszakában szükséges lehet. A megbízható terhesvitaminok, a vizeletsugaras terhességi tesztek, kazettás terhességi tesztek, tejtároló zacskók, a különböző mellbimbóvédő tapaszok vagy krémek és így tovább. Számos termék, kiváló készítmények állnak rendelkezésre ahhoz, hogy a várandósság és a szülés utáni időszak kiegyensúlyozott lehessen, a terhességre pedig a lehető legoptimálisabb módon felkészülhessen! Tovább olvasom

Felkészülés a várandósságra

A makro és mikrotápanyagokra minden embernek szüksége van, de a mai rendszertelen és sokszor egészségtelen táplálkozás mellett ez nem mindig valósul meg.

A várandósságot tervező hölgyeknek erre fokozottan kell figyelni, hiszen egy új élet kifejlődése meglehetősen próbára teszi a szervezetet. Nagyon fontos a vas, a folsav, a D vitaminok, A és C vitaminok, cink, jód, szelén többek között.

Hogy egyenletesen és megfelelő mennyiségben bejusson a szervezetébe, érdemes neves gyártók kiváló minőségű terhesvitaminjaiból választani, és ezeket szedni már a fogantatás előtt, a várandósság alatt és a szoptatás időszakában is. Ezek optimális arányban tartalmaznak mindent, amire a babának és mamának szüksége van.

Terhességi teszt

A terhességi tesztek meglehetősen pontosak, természetesen a gyártói utasítást az alkalmazásukat illetően mindig követni kell!

A terhességi tesztek a vizeletben lévő HCG hormont mérik, mely a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően kezd el emelkedni.

Terhességi teszt fajták

Ezek a tesztek használati módjukban térhetnek el (vizeletsugaras, kazettás terhességi teszt) és az érzékenységüket tekintve.

Téves pozitív eredmény szinte sosem fordul elő, ellenben, ha negatív eredményt mutat a terhességi teszt és a menzesz mégsem jön meg, akkor ajánlott néhány nap -1 hét múlva újra tesztelni.

A terhességi teszt fajtái:

  • vizeletsugaras
  • tesztcsík
  • kazettás típus

Vizeletsugaras terhességi teszt

A vizeletsugaras terhességi tesztet vizeletürítés közben kell alkalmazni, magyarul rá kell pisilni. Bárhol kényelmesen használható, nem kell hozzá mintát (vizeletet) gyűjteni, nincs szükség más eszközre.

Kazettás terhességi teszt

Léteznek úgynevezett kazettás terhességi tesztek, ezek esetében vizeletet kell gyűjteni, a hozzá csomagolt pipettával mintát venni és a kazettás teszten a megjelölt helyre cseppenteni, majd a megadott időt kivárva a teszteredményt leolvasni.

Tejtároló zacskó

A tejtároló zacskók vagy másik nevükön anyatejgyűjtő zacskók többféle űrtartalommal választhatóak. Kiváló lehetőséget nyújtanak anyatej tárolására hűtőben vagy fagyasztóban. Feliratozhatóak, mérőskálásak. A legtöbb gyártó terméke BPA mentes anyagból készült simítózáras zacskó.

Mellbimbóvédő

A mellbimbóvédő szilikon a mellbimbó és a bimbóudvar sérülései ellen véd. Létezik bimbóvédő krém is, illetve tapasz is, ez utóbbi a csepegő anyatej felszívására.

Gyakran előfordul, hogy a mellbimbó és a bimbóudvar sérül a szoptatás közben, ezután az édesanyának igen fájdalmassá válik. Ekkor a bimbóvédő szilikon hatékony segítség lehet, de két szoptatás között érdemes bimbóvédő krémet is alkalmazni!

Mellbimbóvédő fajtái

A mellbimbóvédő fajtái között a krém, tapasz és szilikon a legismertebb termékek. A szilikon bimbóvédők lehetővé teszik, hogy ne legyen fájdalmas a szoptatás. A krémek ápolják a fájdalmas, sebes bimbót és bimbóudvart. Sok esetben már a terhesség alatt is alkalmazzák, felkészítve a mellet a szoptatásra.

Krém

A mellbimbóvédő krémek elsősorban lanolint tartalmaznak és egyéb bőrnyugtató, gyulladásgátló anyagokat, amik a babát sem irritálják.

Tapasz

A melltartó betétek vagy tapaszok szoptató édesanyák számára készültek, segítenek, hogy a mellel, melltartóval érintkező felület, száraz maradjon. Belsejükben nedvszívó rész szívja fel és tartja meg a folyadékot.

Szilikon

A szilikon mellbimbóvédők a legelterjedtebbek, mivel a baba szempontjából a szilikon igen természetes hatású, akárcsak az emberi bőr. Különböző méretekben tudja megvásárolni, ez fontos, hiszen nem jó, ha a baba szoptatás közben túl sok levegőt nyel.

Terhesvitamin

A terhesvitaminok éppen annyi tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, amire a kismamának és a babának szüksége van, de nem túlzott a mennyiség. A napi egyszeri adagolás kényelmes, nem kell reggel-délben-este figyelni a szedésre.

A várandósság alatti megnövekedett vitamin és ásványi anyag igényt hatékonyan kielégítik, nem szükséges többféle vitamint szedni, csak napi 1 terhesvitamin és mellé változatos táplálkozás.