Egészség Blog

Az influenza tünetei és kezelése
Az influenza tünetei és kezelése
Elolvasom
Hámló, száraz fejbőr - megoldás hámló fejbőrre

A fejbőr hámlása, avagy a korpásodás nemcsak esztétikai probléma, hanem a szervezet egyik fontos jelzése, amely mögött szerteágazó okok állhatnak. Hormonális változások, környezeti ártalmak, bizonyos bőrbetegségek, vitaminhiány és rosszul megválasztott sampon is állhat a viszkető, gyulladt, hámló fejbőr hátterében. Segítségképpen összegyűjtöttük a hámló fejbőr gyakori okait és lehetséges kezelési módszereit.

Herpesz kezelése – lehetséges 1 nap alatt?

A herpesz roppant kellemetlen probléma, amitől igen sokan szenvednek. Könnyen terjedő vírus okozza, és ha egyszer kijött, akkor életünk végéig hajlamosak leszünk rá. Egyrészt esztétikailag nagyon zavaró, főleg, ha a száj környékén bukkan fel. Másrészt fájdalmas is lehet, emellett lázat, levertséget, gyengeséget, rossz közérzetet okozhat.

Mit tehetünk a bosszantó orrfolyás ellen?

A hideg, párás téli időszakban mindennapos, hogy elkezd folyni az orrunk. Már önmagában a hideg levegő is vizes orrfolyásra készteti a szervezetet, hiszen az orrnyálkahártya így védekezik a kiszáradás és a betolakodó kórokozók ellen is. Folyhat az orrunk számtalan okból: például csípős ételektől, allergiától és ádáz vírusoktól is. A tünetek az okok megkeresése mellett jól enyhíthetők házi praktikákkal és gyógyszertárakban kapható készítmények, például orrspray-k segítségével is. Lássuk mikor mit tehetünk!

Hogyan és mire használjuk a máriatövist

A máriatövist elsősorban májvédő, antioxidáns hatásairól ismerhetjük, ám számos más jótékony hatása miatt is rendkívül hasznos gyógynövényünk. A máriatövist gyógytea, örlemény, olaj, magliszt vagy étrend-kiegészítő formájában is fogyaszthatjuk. Megmutatjuk a máriatövis 5 jótékony hatását; megnézzük hogyan használhatjuk a máriatövist és milyen hatásai, mellékhatásai lehetnek.