Egészség Blog

Megfázás
Szűrés törlése
Az emésztőrendszer 7 gyakori betegsége
Az emésztőrendszer 7 gyakori betegsége
Elolvasom
Hogy védekezzünk megfázás ellen?

Megfázás
A megfázás első jelei általában a torokfájás és az orrfolyás, majd a köhögés, illetve a tüsszögés következik. A legtöbb ember körülbelül 7-10 nap alatt gyógyul fel a közönséges náthából. Ön is csökkentheti a megfázás kockázatát, ha gyakrabban mos kezet, kerüli a beteg emberekkel való szoros érintkezést, és nem érinti meg az arcát mosatlan kézzel.

10 fontos tipp a tudatos téli bőrápoláshoz

Ahogy jön a tél, a hideg levegő, a szél, a benti fűtés és száraz levegő hatalmas próbatéltelt jelent a bőrünk számára. Még a problémamentes bőrrel rendelkezőknek is érdemes védenie a bőrét ilyenkor, mert a bőr legfelső rétege könnyen kiszárad, kipirosodik és sérülékennyé válik, míg az arra érzékenyebbeknél megjelenhetnek az ekcéma tünetei . 10 fontos tippet gyűjtöttünk össze, amivel megvédhetjük a bőrünket a téli időjárás viszontagságaival szemben.

Milyen orrspray-t használjunk?

Amikor az orrnyálkahártya megduzzad, vagyis az orrunk bedugul azonnali megoldást keresünk, mert rossz a közérzetünk, nem kapunk levegőt, orrhangon beszélünk és kellemetlenül feszíthet az arcüregünk is. A patikákban kapható orrcseppek és orrspray-k gyors megoldással lohasztják-, tisztítják- és nyugtatják az orrnyálkahártyát. Rendelkezésünkre állnak például tengervizes orrspray-k, hatóanyagot tartalmazó érszűkítő-, vagy allergia elleni antihisztaminos orrspray-k és kifejezetten gyerekeknek szánt termékek is. Azonban nem mindegy, hogy ki, mit, milyen tünetre, milyen gyakran és meddig használ.

A nyaki fájdalom testi-lelki okai

Szinte mindenki tapasztalta már, hogy kínzó nyakfájással ébred, vagy amikor egy rossz mozdulattól éles fájdalom nyilall a nyakába. Nem komoly, de mégis megkeserítheti a mindennapokat. Léteznek olyan esetek is, amikor a nyaki fájdalmak mögött komolyabb okok húzódnak. Mutatjuk a nyaki fájdalom lehetséges okait és a tüneteket, amelyeket nem tanácsos elbagatellizálni.