Egészség Blog

Hogyan segít a magnézium a stressz és szorongás kezelésében
Hogyan segít a magnézium a stressz és szorongás kezelésében
Elolvasom
Gyerekvitaminok és immunerősítés

Gyermekvitaminok és immunerősítők terén óriási a választék, a szülő sokszor bajban van, melyik készítményt válassza. A kicsik étkezése bármennyire is próbálkozunk, nem elég változatos, hiszen sok minden van, amit egyáltalán nem vagy nem elegendőt fogyasztanak. Az immunrendszer erősítése nagyon fontos a betegségek megelőzése, enyhébb lefolyása és a kicsik egészséges fejlődése érdekében egyaránt. Ha tudjuk milyen gyerekvitaminra, multivitaminra van szükségük, könnyedén beépíthetjük a napi rutinba számukra.

Probiotikumok az immunrendszer erősítésében

Több tanulmány is rámutatott, hogy milyen fontos szerepet játszanak a probiotikumok az immunrendszer erősítésében. A probiotikumok feladata a bélflóra egyensúlyának fenntartása, ha pedig a bélflóránk rendben van, az immunrendszer is hatékonyabb. Míg régebben csak probiotikus ételek fogyasztásával juthattunk hasznos baktériumokhoz, ma már számos probiotikum étrendkiegészítőként is alkalmazható felnőtteknek vagy gyerekeknek kifejlesztve.

Alvást segítő tippek álmatlan éjszakákra

Szerencsés, aki sosem tapasztalta még a gyötrő álmatlanságot, ami nemcsak az éjszakákat teszi tönkre, de a másnapokat is. Egy stresszesebb életszakasz, hormonális változások, a túlzásba vitt koffein fogyasztás, de egy nehezebb vacsora is torkollhat álmatlanságba. A valódi okok felderítése mellett az alvást segítő praktikák, alvást segítő gyógynövények, teák és egyéb készítmények segíthetnek megelőzni a súlyosabb problémák kialakulását.

Hogyan befolyásolják a szépségvitaminok a bőr öregedési folyamatát?

A szépségvitaminok befolyásolhatják a bőr öregedési folyamatát természetesen pozitív irányba, csökkenthetik az évek múlásának szemmel látható nyomait. Ahogyan öregszünk, nemcsak a test működése változik, hanem a szükségletei is, ezért fontos, hogy tudjuk, milyen vitaminokkal, ásványi anyagokkal tudjuk támogatni a szervezetünket. A haj, bőr, köröm vitaminok kiemelten fontosak a mindennapi rutinban, hiszen ezek azok a „területek”, ahol a kor előre haladta leginkább nyomot hagy.