Egészség Blog

Út a stressztől a depresszióig
Út a stressztől a depresszióig
Elolvasom
Milyen probiotikumok vannak és hogyan használjuk őket?

Emésztőrendszerünkben egyaránt jelen vannak a jó és a rossz baktériumok. Akkor van probléma, amikor a rossz baktériumok elszaporodnak, ez ugyanis nagyon kellemetlen betegségekkel, tünetekkel jár. Szerencsére a jó baktériumokat kívülről is meg lehet támogatni, méghozzá a probiotikumok segítségével.

Milyen immunerősítőt szedjek?

Az immunrendszerünk megvéd a kórokozóktól, megküzd a különféle betegségekkel és a szervezetünk gyulladásos folyamataival. A megfelelő tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok bevitelével, a rendszeres mozgással és az elegendő mennyiségű pihenéssel erősíthetjük az immunrendszerünket. Lássuk, hogy pontosan melyek a kulcsfontosságú tápanyagok és milyen típusú immunerősítőket érdemes szedni.

Étvágycsökkentés természetesen: teák, növényi kivonatok

Nemcsak akkor eszünk, amikor a szervezetünknek valóban szüksége van rá, hanem akkor is, amikor boldogtalanok vagyunk, vagy ha épp társasági életet élünk. Olykor unalmunkban, vagy épp a stressz levezetéseként, esetleg a kialvatlanságunk miatt eszünk.  A túlevés okainak vizsgálatán túl bevethetünk néhány természetes étvágycsökkentő gyógynövényt, hogy könnyebben menjen az önmérséklet és a nassolás elhagyása.

Megérkezett az ősz, ideje felkészülni! (X)

Az ősz egyet jelent a tanévkezdéssel, a szürettel, a lombhullással – és sajnos a szaporodó betegszabadságokkal is, hiszen sokan – gyerekek és felnőttek is – ilyenkor kerülnek újra nagyobb közösségekbe. Hogy egészségesen élvezhessük ezt az igazán szép évszakot, tegyünk meg mindent immunrendszerünk támogatásáért!