Háztartás

 

Egy háztartásban sokféle készítmény, termék kell kéznél legyen a mindennapokban, hogy minden gördülékenyen menjen, tiszta, rendezett, illatos és rovaroktól mentes otthonunk lehessen. A személyes higiénián túl, a tisztálkodási, kézfertőtlenítő termékeken túl a ruhák tisztán tartása mosószereket, öblítőket igényel, a mellékhelyiségek levegője légfrissítést, a mindennapi mosogatáshoz mosogatószerekre van szükség és így tovább. Vannak olyan alapvető háztartási termékek, melyek szükségesek egy otthonba, hogy minden flottul menjen, higiénikusan és tisztán élhessünk! Tovább olvasom

Tisztítás és higiénia

A háztartási cikkek alapvető csoportjába tartoznak a tisztálkodási, higiéniai termékek és a tisztítási, takarítási termékek.

A személyes higiénia alapvetően megköveteli a szappanok, tusfürdők, samponok, dezodorok és egyéb testápolási termékek használatát, miközben környezetünket és ruháinkat is tisztán kell tartani, melyekhez célzott háztartási cikkekre van szükség!

 

Tisztítószerek

Hatékony tisztítószerekre minden lakásban, házban szükség van. Van aki többet, van aki kevesebbet használ belőlük, és míg egyesek minél erősebb vegyszerekhez ragaszkodnak, mások előnyben részesítik a környezetbarát tisztítószereket.

Alapvető tisztítószerek, melyek minden háztartásban megtalálhatóak az ablaktisztítók, bútorápolók, általános tisztítószerek, padlóápolók, felülettisztító sprayk, nedves törlőkendők, WC-tisztítók, vízkőoldók, mosószerek, mosogatószerek, fertőtlenítőszerek.

A tisztítószerek hajlamosak allergizálni, ha a bőrrel érintkeznek, de belégzésük is káros lehet!

Célszerű minőségi környezetbarát tisztítószereket, allergénmentes mosószereket, bio takarítási szereket választani, melyek nem károsak az egészségre és a környezetre, az elvárt funkciójukat ugyanakkor teljesítik!

A háztartási tisztítószerek és a rendszeres takarítás együttesen hozzájárulnak a tisztább, egészségesebb környezet megteremtéséhez, melyben nemcsak élni jobb, de a kórokozók terjedésének sem kedvez.

 


Kézfertőtlenítők

Kézfertőtlenítő termékeink között mindenki megtalálja az elvárásaihoz, használat módjához, helyéhez igazodó termékeket.

Otthon, munkahelyen a folyékony kézfertőtlenítő szappanok ideálisak a kézmosó mellé elhelyezve, ahol vizet is tudunk engedni és kezeinket szárazra tudjuk törölni.

Ha útközben kell kezet fertőtleníteni, amikor nincs vízvételezési lehetőség, a kézfertőtlenítő gélek, kézfertőtlenítő törlőkendők, bőrfertőtlenítő sprayk, alkoholos kézfertőtlenítők között találjuk a megfelelő kézfertőtlenítő termékeket, melyek antibakteriális, vírusellenes hatással bírnak.Egyéb higiéniai termékek

A kézfertőtlenítőkön túl bőrbarát szappanokra, tusfürdőkre, samponokra is szükség van a háztartásban a tisztálkodáshoz, de említhetnénk a testápoló termékeket, dezodorokat, hajhullás elleni szereket, arcápoló krémeket – mindenki mást és mást használ a mindennapi higiénia fenntartásához.

A háztartási higiéniai termékekből érdemes jó minőségű készítményeket vásárolni, melyek gazdag, tápláló összetevőket tartalmaznak, nem allergizálnak és környezetbarát tulajdonságokkal is rendelkeznek.


Légfrissítés és levegőtisztítás

Légfrissítőkre elsősorban zárt, ablak nélküli helyiségek szagtalanítása, illatosítása, és a szagok elfedése miatt van szükség. A légfrissítők jó szolgálatot tesznek a mellékhelyiségben, fürdőben, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk kellemes illatot teremteni otthon!

A légfrissítők használata mellett az illóolajok alkalmazása is elterjedt, ezekkel is nagyszerűen illatosítható a lakás, a ruhásszekrény vagy használhatóak mosásnál, öblítő helyett is.

A légfrissítők képesek azonnal kellemes illattal betölteni a teret, amint kifújjuk, de a levegőtisztítást természetesen nem helyettesítik.

Egy minőségi levegőtisztító berendezés gondoskodik róla, hogy otthonunkban mindig friss, tiszta levegőt lélegezhessünk!

Nemcsak a vírusok és baktériumok ellen hatásos, de az allergiások számára is megkönnyebbülést hoz a használata egy levegőtisztító berendezésnek.

Légfrissítő és levegőtisztító készítmények használata mellett is elsődleges a természetes levegőztetés, szellőztetés biztosítása. A megfelelő levegőminőség rendszeres légcserével biztosítható.


Légfrissítők

A légfrissítők, szagtalanító légfrissítők különböző illataromákat vagy illóolajokat tartalmazhatnak. Aki törekszik a természetes légfrissítésre, a légtisztító termékek használatánál is előnyben részesítheti a természetes, organikus növényi illóolajokat, kivonatokat tartalmazó levegőfrissítőket.

Vannak helyzetek, amikor a szellőztetés nem megoldható, télen, rossz időben, vagy egyszerűen nincs ablaka, ajtaja az adott helyiségnek. Ilyenkor a légfrissítő sprayk mindig kéznél vannak és gyorsan, könnyen friss illattal töltik fel a szoba levegőjét. Általában aeroszol vagy pumpás légfrissítők közül választhatunk igény szerint.

 


Illóolajok

Az illóolajoknak számos nagyszerű előnye van, nemcsak kellemes illattal töltik fel a teret, de hangulatunkra, közérzetünkre is hatással lehetnek, fertőtleníthetik a levegőt, inhaláláskor támogatják a légutak egészségét, bőrbe dörzsölve tisztítják, ápolják vagy fertőtlenítik a bőrt.

Természetesen illóolaj-fajtától függ, hogy melyik mire alkalmas, hogyan kell használni! Az illóolaj választásánál fontos, hogy jó minőségű, 100 %-os tisztaságú illóolajat válasszon, ne elégedjen meg a mesterséges illatanyagokat, aromákat tartalmazó illatolajjal!

 

Mosás és ruhaápolás

A ruhák tisztán tartása a mindennapi házimunkák közé tartozik. Ma már különböző összetételű és funkciójú mosószerek közül választhatunk, így találni célzottan fertőtlenítő mosószert, fehér ruhák mosásához való mosószert, színes ruhákhoz való mosószert vagy éppen fekete textilekhez, babaruhákhoz vagy gyapjúhoz is.

A mosószerek mellett a ruhaápolás kellékei még az öblítők, a vasalófolyadékok, keményítők, fehérítőporok, folttisztítók és sok más háztartási vegyi anyag, amit a ruhák tisztántartásához felhasználunk a szennyeskosártól egészen a ruhásszekrénybe kerülésig.

 

Mosószerek

Kínálatunkban kiváló minőségű mosószerek közül választhat, melyekkel a ruhák nemcsak kimoshatóak, de allergénmentesek, nem irritálják a bőrt és környezetbarát tulajdonságokkal rendelkeznek.

A mosószerek között ma a legnépszerűbbek a folyékony mosószerek, a mosógélek, a mosókapszulák. Persze vannak, akik még a jól bevált mosóporhoz ragaszkodnak. Ezeknek némileg több idő szükséges a feloldódáshoz és aktiválódáshoz.

A természetes, növényi eredetű összetevőket tartalmazó mosószerek kíméletesek a bőrhöz, miközben ruháink tiszták és kellemes illatúak lesznek a mosás során.

Baba folyékony mosószer vagy mosótojás használata esetén kevésbé kell bőrirritációtól, piros, viszkető kiütésektől tartani!


Öblítők

Az öblítők a ruhák mosásának folyamatában a mosás után kerülnek alkalmazásra.

Az öblítő illatosít, lágyít és csökkenti az elektrosztatikus töltést. Ugyanúgy allergizálhat, mint a mosószer, ezért öblítőből is érdemes a bőrbarát öblítőket választani! Ezek babaruhák öblítéséhez is alkalmasak és a környezetet sem terhelik.


Rovarriasztás és rovarirtás

Minden háztartásban találni 1-2 rovarirtót a háztartási cikkek között a szekrény alján. Ezek szükségesek lehetnek szúnyog ellen, légy ellen, ágyi poloska ellen, hangyák ellen vagy akár kullancs ellen, amikor a szabadba megyünk.

A rovarirtók, rovarriasztók között az illóolajtartalmú rovarriasztóktól kezdve az ultrahangos rovarriasztókon át az erősebb, rovarirtó sprayk, aeroszolok is megtalálhatóak, melyeket mindig körültekintően kell alkalmazni. Soha ne kerüljenek bőrre, ne lélegezzük be és ne tároljuk élelmiszerek közelében!