Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
C-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem
Terhesség, szoptatás

Női húgyúti probléma

A női húgyúti probléma sok hölgyet érint alkalmanként vagy időről időre visszatérően. A húgyúti fertőzések fájdalmas és kellemetlen tünetekkel járnak, melyeket általában a hólyagba bejutott baktériumok okoznak. Enyhébb esetekben sokszor elegendő a bőséges folyadékfogyasztás és a vény nélkül kapható, húgyúti rendszer egészségét támogató étrendkiegészítők, gyógyhatású kapszulák, tabletták. Tovább olvasom

 

Női húgyúti fertőzés

A női húgyúti fertőzés tünetei kínzóak, aki egyszer átélte, igyekszik elkerülni, amennyire lehet. A húgyúti fertőzés kezelése történhet gyógyszerrel (antibiotikummal), de hatásosak lehetnek azok a készítmények, melyek a húgyutak egészségét hivatottak fenntartani. Ezek visszatérő húgyúti fertőzés megelőzésére is használhatóak.

Húgyúti fertőzés tünetei nőknél

A húgyúti fertőzés tünetei nőknél főleg a gyakori vizelési inger, a vizelet egyáltalán nem, vagy csak cseppekben távozik, erős szúró fájdalom kíséretében. A húgyúti fertőzés főbb tünetei lehetnek:

  • gyakori, görcsös vizelési inger
  • néhány csepp távozó vizelet

 

    • véres vizelet
    • gyengeség, elesettség

  • hőemelkedés vagy láz

 

  • hastáji, deréktáji fájdalom

Húgyúti fertőzés kezelése

A húgyúti fertőzés kezelése szempontjából van, amikor elegendő a bőséges folyadékbevitel, pihenés, és mellé alkalmazhatóak a különböző aranyvessző vagy tőzegáfonya tartalmú készítmények. Mivel a húgyúti fertőzés hátterében sokszor bélbaktériumok bújnak meg, létezik úgynevezett xiloglukán hatóanyagú vény nélkül kapható tabletta is, mely mechanikus úton gátolja a kórokozók továbbjutását. Az aranyvessző és tőzegáfonya készítmények magas C-vitamin tartalommal támogatják a húgyúti fertőzések kezelését, a húgyúti egyensúly fenntartását. Visszatérő vagy komolyabb húgyúti fertőzés esetén antibiotikum válhat szükségessé, mely vényköteles.

Visszatérő húgyúti fertőzés

Visszatérő húgyúti fertőzés esetén a kezelőorvos kérheti a vizelet tenyésztését, hogy célzott antibiotikum terápiával az adott kórokozó ellen leghatásosabban tudjon fellépni. Visszatérő húgyúti fertőzés esetén a mindennapokban még jobban oda kell figyelni az intim területek törlésének helyes irányára, a tisztálkodáshoz használt kozmetikumokra. A külső intim területek tisztántartásához egyébként is ajánlottak a különböző illatmentes intim lemosók, melyek segítenek a normál flóra fenntartásában, visszaállításában. 

A visszatérő húgyúti fertőzés sok esetben elkerülhető, ha kúraszerűen tőzegáfonya kivonatot tartalmazó készítményt vagy aranyvessző tartalmú tablettát, kapszulát szed, melyek segíthetnek a húgyutak egészségének megőrzésében.

Húgyúti fertőzés kezelése házilag

A húgyúti fertőzés kezelése házilag arra kell épüljön, hogy elegendő folyadékot juttasson be a szervezetbe, mely lényegében átöblíti a kórokozóktól a hólyagot. Kerülje a kávét, citromlevet, alkoholt, ezek irritálhatják a húgyhólyagot. Kimondottan vesére, hólyaggyulladásra ható gyógyteákat fogyaszthat, mint például medveszőlő, aranyvessző, csalán, cickafarkfű. 

A probiotikumok, lactobacillusok is támogatják a húgyúti rendszer egyensúlyát. A húgyúti fertőzés kezelése házilag kiegészíthető a koncentrált tőzegáfonya tablettákkal, kapszulákkal, melyek magas antioxidáns tartalmuk miatt szintén gyulladáscsökkentő hatással bírnak.

 Ha tünetei nem egyértelműek, de gyanúja van, hogy húgyúti fertőzés okozza a panaszokat, húgyúti fertőzés teszttel gyorsan kimutatható, fertőzéssel van -e dolga?

Húgyúti fertőzésre gyógyszer

A női húgyúti probléma gyakran visszatérő, a mindennapok életminőségét jelentősen befolyásoló megbetegedés. Mégis, hogyan kezelhető a húgyúti fertőzés hosszú távon?

 A húgyúti fertőzésre gyógyszerek is alkalmazhatóak, ha a panaszok nem enyhülnek, komolyabbra fordulnak vagy visszatérő húgyúti fertőzésről van szó. Ilyenkor általában vizeletvizsgálatot rendel a kezelőorvos, hogy a húgyúti fertőzésre gyógyszeres terápiát rendelhessen a tenyésztés eredményeként kimutatott kórokozóval szemben egyénre szabottan, minél hatékonyabban!

Tovább