Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Hasmenés ellen

Tafedim tea 25 db

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
2 947 Ft
Egységár: 118 Ft/db
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

A hasmenés elleni készítmények a házipatikák kötelező elemei, hiszen bármikor ránk törhet a kellemetlen hasmenés, jó, ha van mihez nyúlni. A hasmenés ellen van, amikor elegendő lehet egy probiotikum szedése, ha csak a felborult bélflóra egyensúly okozza a problémát. Más esetekben bélfertőtlenítő vagy széntartalmú hasmenés elleni szer is szükségessé válhat, ezek javarészt vény nélkül kaphatóak.

Hasmenés ellen

Akkor beszélhetünk hasmenésről, ha valakinek naponta 3-nál többször van széklete és az a megszokottnál hígabb.

A hasmenés hátterében sokféle probléma húzódhat, ha nem múlik 2-3 napon belül vagy egyéb panaszok is jelentkeznek, mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

A pihenés és a bőséges folyadékfogyasztás hasmenés ellen az egyik leghatásosabb megoldás, esetleg probiotikummal kiegészítve. 

Mi okozza a hasmenést?

Hasmenést okozhatnak bizonyos gyomrot, bélrendszert érintő fertőzések, allergiák, de akár romlott étel fogyasztása is. 

A gyulladásos bélbetegségek vagy a daganatos bélelváltozások is okozhatják a hasmenést, ezért, ha nem múlik vagy egyéb tünetek (pl. véres széklet, fájdalmas székletürítés, láz) is megjelennek, nem szabad halogatni a kivizsgálást!

Akik szedtek már antibiotikumot, tudják, hogy az antibiotikumok szedése mellett is előfordulhat hasmenés, mert az antibiotikum károsíthatja a bélflórát. 

Ezért ajánlják az orvosok, gyógyszerészek, hogy antibiotikum kúra mellett mindig használjon bélflóra védelmét támogató készítményt is, mint amilyenek a probiotikumok.

Mit tehetünk hasmenés ellen?

Hasmenés ellen a kellemetlen tünetek mellett azért is kell tenni valamit, mert könnyen kiszáradhat a szervezet, felborulhat az ásványi anyagok egyensúlya a szervezetben. 

Mindig ki kell deríteni, mi a hasmenés oka! Ezt kell célzottan kezelni!

Ha valakinél étel intolerancia (pl. glutén, tejcukor), az adott összetevőt ki kell hagyni az étrendből! 

Amikor egy fertőzés okozza a hasmenést és sikerül kitenyészteni a kórokozót, arra kell gyógyszert kapnia a páciensnek. 

Hasmenés kezelése házilag

A hasmenés kezelése házilag a folyadék pótlásra, a nehéz ételek kerülésére és szükség esetén az hasmenés elleni készítmények alkalmazására kell kiterjedjen.

Léteznek olyan speciális, úgynevezett rehidrációs oldatok, melyek lázas, hányásos, hasmenéses betegség esetén biztosítják a szervezet számára a szükséges ásványi sókat, elektrolit sókat.

Ezeket is lehet alkalmazni, feltéve, hogy hányással nem kombinálódik a hasmenés, mert olyankor ez sem marad benn, hiába fogyasztja el a beteg. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy infúzióra lesz szükség.

Hasmenésre tea

Hasmenés esetén nem lehet elégszer hangsúlyozni a folyadék pótlás fontosságát! A bevitt folyadék ilyenkor a legjobb, ha ásványvizet, teát, gyümölcsleveket takar.  

Hasmenésre tea: a kamilla, menta, ánizs, feketetea az elsősorban javallott fajták. 

Ha valakit idegesség eredetű hasmenés kínoz, a citromfű tea is segíthet a stressz leküzdésében és a folyadék pótlásában.

Tovább