Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Székrekedés

Laevolac szirup 1000 ml

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
5 190 Ft
Egységár: 5,19 Ft/ml
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

Székrekedés elleni készítmények – ezt tehetjük, ha gond van

A székrekedés gyakori, ám annál kellemetlenebb emésztőrendszeri probléma. Apróságnak tűnik, de nagyon megnehezíti a mindennapokat, ugyanis a beragadt széklet számos kényelmetlen tünettel jár. Éppen ezért az érintettek igyekeznek mindent megtenni a székrekedés ellen, de nem mindig egyszerű megtalálni az ideális megoldást, ugyanis a kiváltó okok eltérőek lehetnek. Szerencsére azért jó néhány lehetőség van, amivel székrekedés esetén próbálkozhatunk. 

Mikor beszélhetünk székrekedésről?

A székrekedés fogalma nem annyira egyértelmű, mint elsőre gondolnánk, ugyanis minden embernek más az anyagcsereritmusa. Van, akinek teljesen normális, hogy naponta akár kétszer is megy vécére, más viszont csak kétnaponta. Mindkét eset rendben van, amíg megvan a rendszeresség, a ritmus. Gond akkor van, ha a szokott ritmushoz képest nem jelentkezik időben a széklet, és ez az állapot egy ideig fennáll. 

Ha valaki naponta megy nagyvécére, de egyszer csak valamiért 2 napig, vagy tovább nem sikerül, az már mondható székrekedésnek. Természetesen ennek vannak fokozatai: egy 2-3 napos szünet még nem súlyos, de ha sokáig nem sikerül az ürítés, akkor már válhat komollyá a probléma.

Milyen tünetei vannak a székrekedésnek?

A székrekedés fő tünete magától értetődő: kimarad a széklet hosszabb-rövidebb ideig, de nem ez az összes jel, ugyanis ez a tény egy sor más kellemetlenséget hoz magával:

  • a has felpuffadhat 
  • a teltségérzet állandósulhat
  • hasfájás jelentkezhet
  • ha sikerül székletet produkálni, az kevés, kemény és nehéz tőle megszabadulni 
  • étvágytalanság alakulhat ki
  • rossz közérzet lehet jellemző
  • szinte állandó székelési inger ellenére nem sikerül az ürítés 
  • ha sikerül üríteni, az fájdalmas, és járhat akár a végbél repedés év elvesztő vérzéssel is.

A székrekedés leggyakoribb oka, hogy olyan ételeket fogyasztott az érintett, amik „fognak”, azaz székletvisszatartó hatásuk van. Rengeteg különböző ételről tudjuk, hogy lassítják az emésztést, és ha ezeknek túlzásba visszük a fogyasztását, akkor okozhatunk magunknak ilyen kellemetlenséget. 

Ha tehát székrekedéssel küzdünk, az első, amit érdemes átgondolni, hogy az elmúlt napokban miket fogyasztottunk. Lehet, hogy ez máris megadja a magyarázatot. Természetesen a székrekedés mögött más okok is húzódhatnak, például a beleket érintő betegségek, aranyér, anyagcsereproblémák stb. Ha a székrekedés tartósan fennáll, vagy gyakran visszatér, akkor érdemes egy részletesebb orvosi kivizsgálást kérni, hogy kizárjuk a súlyos betegségeket.

Székrekedés elleni gyógynövényes készítmények

Amennyiben bebizonyosodik, hogy súlyos probléma nincs a háttérben, a legtöbb, amit tehetünk, hogy a tüneteket igyekszünk kezelni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy igyekszünk élénkebb mozgásra bírni a beleket, hogy sűrűbben tudjunk üríteni.

Szerencsére számos készítmény létezik, amik segítségével hatékonyan vehettük fel a harcot ez ellen a kellemetlen probléma ellen. A székrekedés ellen gyógynövényes készítményekkel is harcolhatunk, amik fő előnye, hogy nem juttatnak semmilyen mesterséges anyagot a szervezetünkbe, ellenben nagyon hatékonyan tudnak működni, hiszen számos gyógynövényről tudjuk, hogy van hashajtó hatásuk. Amennyiben nem szeretnénk rendszeresen gyógyszereket szedni, ezek kiváló alternatívát jelenthetnek.

Probiotikumos kezelés

A székrekedés ellen probiotikumos kezeléssel is felvehetjük a kesztyűt. A probiotikumok nagyon hatékonyak, amikor emésztőrendszeri panaszokkal vagyunk kénytelenek szembenézni, ugyanis segítenek helyreállítani a normális bélflórát. Székrekedés esetén ez fontos lehet, hiszen elősegítik a belek optimális működését, ami nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy sikerüljön kijönni annak, aminek ki kell.

Hashajtó készítmények székrekedés ellen

Súlyosabb esetekben ugyanakkor előfordulhat, hogy a gyógynövényes készítmények, illetve a probiotikumok már kevésnek bizonyulnak. Hashajtó készítmények is kaphatók székrekedés ellen, akár vény nélkül is. Ezek a gyógyszerek segítenek abban, hogy a beragadt széklet minél hamarabb távozhasson, ezáltal a beteg közérzete jelentősen javulhat.

Mivel azonban gyógyszerekről beszélünk, nagyon fontos, hogy alkalmazásukat csakis az orvosunkkal egyeztetve kezdjük el. Amennyiben a székrekedés állandó, illetve gyakran visszatérő probléma, szintén orvosi segítséggel érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy elkerüljük a súlyosabb helyzeteket. Ez jelentheti azt, hogy speciális étrendet kell követnünk, illetve valamilyen hashajtó készítmény rendszeres alkalmazása is felmerülhet. Vannak olyan készítmények, amiket gond nélkül lehet folyamatosan szedni, ennek eldöntése azonban orvosi kompetencia.

Tovább