Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Fényvédelem
C-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem

Arckrém

 

Arcbőrünk különleges gondoskodást igényel, arckrém választékunkban minden bőrtípushoz, minden elváráshoz megtalálja a legjobb arckrémet. Hidratáló arckrémek, fényvédő arckrémek, ránctalanító krémek, éjszakai arckrémek, nappali arckrémek közül választhatja ki az igényeinek megfelelőt, mellyel bőrét gazdag tápanyagokhoz juttathatja, miközben az külsőleg is hidratálttá és rugalmassá válik. Egy jó minőségű nappali arckrém fényvédővel a káros UV-sugárzás ellen is védi a bőrt mindamellett, hogy táplálja az arc, nyak bőrét. Tovább olvasom

Hidratáló arckrém

 

A neves dermokozmetikai gyártók hidratáló arckrém készítményei olyan összetevőket tartalmaznak, melyek hozzájárulnak a bőr üdeségéhez, nedvességének pótlásához, tápanyagokhoz juttatják a bőrt.

 

Egy bőrtípushoz igazodó hidratáló krémre mindenkinek szüksége van, melyet általában a reggeli/esti tisztálkodás, arctisztítás után alkalmazunk, hogy megelőzzük a bőr kiszáradását.

 

A hidratáló arckrémek között megtalálhatóak az arckrémek érzékeny bőrre, a fényvédő arckrémek, arckrémek száraz bőrre és az erőteljesebb hatóanyagokat tartalmazó ránctalanító arckrémek is.

 

A nívós arc hidratálók összetevői listáján olyan értékes anyagokat találunk, mint a ceramid, tejsav, E-vitamin, urea, retinol, niacinamide vagy hialuronsav.

 

A legjobb hidratáló arckrémek vitaminokban és tápanyagokban gazdagok, hidratálják és ápolják a bőrt, így az friss megjelenésű és rugalmas tapintású lehet.

 

Fontos, hogy a bőrtípusához igazodó hidratáló arckrémet válasszon, mert más igényei vannak egy nagyon száraz bőrnek és egy zsírosodásra hajlamos bőrnek!

 

A megfelelő hidratáláson túl azt is figyelembe kell venni, hogyan néz ki az arcápolási rutin, használunk-e hidratáló arckrémet reggel és este is? A nappali arckrémek fényvédőt is tartalmazhatnak, ez segíti a káros napsugarak elleni védekezést. Az éjszakai arckrémek töményebbek, tartalmasabbak, arra szolgálnak, hogy a pihenés órái alatt gazdagon vissza pótolják a bőr számára értékes tápanyagokat.

  

Fényvédő arckrém

 

Egy nappali arckrém fényvédővel mindig legyen a fürdőszoba polcon! A káros UV-B sugárzás ellen minden nap óvni kell az arc bőrét, ami ráadásul a test többi részével ellentétben akár télen, ősszel is ki van téve a káros hatásoknak. Amellett, hogy fokozott a bőrrák kockázata UV-védelem nélkül, a bőr pigmentfoltossá válhat, és erőteljesebben ráncosodhat fényvédő használata nélkül.

  

Ránctalanító krém

 

A bőr öregedése természetes folyamat, de hatékony ránctalanító krémekkel lassítható. Szakemberek már 30 éves kor körül javasolják a ránctalanító arckrémek használatát, 40 vagy 50 éves korban pedig alap készítménynek számítanak a reggeli/esti arcápolási rutinban.

 

Idővel a bőr vékonyabbá válik, szárazabb lesz, veszít hialuron tartalmából, kollagéntartalmából, korábbi rugalmasságából. Először apró ráncok jelennek meg, majd a mélyebb ráncok is jelzik a bőr öregedését.

 

A hialuronsavas arckrémek a ránctalanító krémek között kiemelt népszerűségnek örvendenek. Ennek oka, hogy a hialuronsav egy természetes, a bőrben is megtalálható anyag, csak a kor előrehaladtával egyre csökken a mennyisége. Természetesen a napi szükséges folyadékbevitel, az egészséges táplálkozás és életmód mind hatással van a bőr állapotára, így a ránctalanító készítmények alkalmazása mellett ezekre is hangsúlyt kell fektetnünk!

 

A ránctalanító krémek jelentős része UV-védelemmel is ellátott, így a hidratáló, ránctalanító hatás mellett a káros sugárzás ellen is védve lehet az arc bőre.


Arckrém érzékeny bőrre

 

Az érzékeny arcbőr igényei eltérőek egy normál, száraz vagy zsíros arcbőr szükségleteitől. Az érzékeny bőr pirossá válhat, feszülhet, viszkethet. Akár a melegre, hidegre, fűszeres ételekre, és a kozmetikai szerekre is érzékeny lehet, különös gonddal kell megválasztani az arcápolási készítményeket!

 

Arckrém érzékeny bőrre olyan összetevőket tartalmaz, melyek nem irritálnak, de megfelelően ápolják és nyugtatják az arcbőrt, miközben erősítik azt.

Az érzékeny arcbőr állapota rosszabb lehet, ha nem kapja meg a szükséges tápanyagokat és kiszárad.

 A bőrszárazság ellen a hidratálás, a hidratáló krémek rendszeres használata segíthet, és hatékonyabbá tehető néhány apró életmódbeli változtatással. A belső hidratálás se maradjon el soha, fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot, ez a bőr állapotára, megjelenésére is hatással lesz!

Tovább