Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
C-vitamin tartalom
D-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem
Terhesség, szoptatás

Multivitamin

 

A multivitamin olyan étrend-kiegészítő, amely sok különböző vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A multivitaminokban található vitaminok és ásványi anyagok márkánként változnak. A multivitamin alapvetően azokat a hiányosságokat pótolhatja, amelyekben a táplálkozás, a genetikai hajlam vagy más változók miatt hiányt szenvedhet. A napi multivitamin szedése segít biztosítani, hogy minden szükséges tápanyagot és kiegészítőt megkapjon, és hogy azok megfelelően felszívódjanak a szervezetében. Tovább olvasom

Miért érdemes multivitamint szedni?

Igen, sok tápanyaghoz juthatunk az ételekből, különösen a gyümölcsökből és a zöldségekből, de tény, hogy egy mai átlagos ember mégsem fogyaszt belőlük annyit, amennyi a napi szükségletet fedezné.

Egy nemrégiben készült CDC tanulmány szerint a felnőttek 76%-a nem eszik elég gyümölcsöt és 87%-a nem eszik elég zöldséget.

A multivitamin nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a szervezete megkapja a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Kiegyenlítheti azokat a hiányosságokat, amelyek akkor keletkeznek, ha nem kapja meg a szükséges mennyiséget a táplálékkal.

Kinek van szüksége multivitaminokra?

Míg a legtöbb embernek hasznára válhat a multivitamin, bizonyos társadalmi csoportoknak mindenképpen ajánlott a szedésük.

A vegánok és vegetáriánusok például általában alacsonyabb B12-vitamin-szinttel rendelkeznek, mivel az elsősorban állati eredetű termékekben található. A multivitamin szedése segít pótolni ezt a táplálkozási hiányt.

Ha bizonyos diétát követ, vagy tartózkodik bizonyos ételektől, a multivitamin elengedhetetlen ahhoz, hogy minden tápanyagot megkapjon, amire szüksége van az egészsége megőrzéséhez.

Vagy szedhet olyan multivitamint, amelyet az adott életszakaszra állítottak össze. Ilyenek például a terhesvitaminok, amelyek folsavat és más vitaminokat tartalmaznak, hogy segítsenek a szervezetnek az egészséges baba növekedésében, vagy az idősebb felnőtteknek készült multivitaminok, amelyekre a jobb csontegészség érdekében van szükség.

Hogyan válasszon multivitamint?

Mint általában, az első lépés az kell legyen, hogy megbeszélje orvosával, vagy gyógyszerészével, hogy milyen konkrét kiegészítőre van szüksége és hogy a piacon kapható multivitaminok közül melyik rendelkezik a megfelelő kombinációval a hiányosságok pótlására.

Olyan multivitamint érdemes választania, amelyet könnyű rendszeresen szednie, mert a következetesség kulcsfontosságú az egészséges vitamin- és ásványi anyag szint fenntartása szempontjából.

Tovább