BioMenü bio macagyökér kapszula 60 db
részletek
Kiegyensúlyozó és serkentő hatású készítmény, természetes úton tartja karban egészségünket, energetizál, fokozza a fizikai teljesítményt.
Maca
A maca magas energiatartalmú szénhidrátok mellett értékes, természetes aminosavakat is tartalmaz, amelyek különösen a sportolók számára válhatnak fontossá a megfelelő izomépítéshez. Rendszeres fogyasztása rendkívül hatékonnyá teszi a fizikai és szellemi teljesítőképesség növelését a fokozott megterhelés során. Javítja a szervezet energiaellátását, növeli a kitartást, az ellenálló képességet. Összetett tápanyag tartalmának köszönhetően „superfood” minősítést kapott, felér egy komplett multivitamin készítménnyel. Mind a férfiak, mind a nők számára igen hasznos növény, természetes úton szabályozza a hormonháztartást, segítséget jelenthet a termékenységi problémákban és a potencianövelésben is. Egészen kivételes energizáló hatású. Erősíti az állóképességet, csökkenti a krónikus fáradtságot, fokozza a szellemi teljesítményt. Kedvező hatással van a libidóra, javítja a fogamzó- és nemzőképességet, enyhíti vagy meg is szünteti a változókori kellemetlen tüneteket.
A termék tulajdonságai:
- normális ciszteinszintézis
- normális energiatermelő anyagcsere
- az idegrendszer normális működése
- normális fehérje- és glikogén-metabolizmus
- normális pszichológiai funkció
- normál vörösvérsejt-képződés
- az immunrendszer normális működése
- a fáradtság csökkenése
- hormonális aktivitás szabályozása
Az Andok szuperételének nevezett maca népszerű a perui őslakosok körében. A tavasszal termesztett maca egy gyökérzöldség, amelyet 3500 méteres magasságban művelnek. A maca karakteres malátás ízű, amely jól illik a kakaóhoz, egy másik szuperételhez. A legjobb minőség elérésének érdekében a maca gyökerét természetes vízben tisztítják, majd szárítják. A hőkezelés megszakítja a keményítőmolekulákat, ez elősegíti a maca könnyebb emésztését és más tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét. A maca gyökerét ezután finom porrá őrlik és kapszulázzák.
Perui ginzengnek is nevezik. Energizáló, erősítő, állóképesség javító, valamint a jobb érzelmi állapotot elősegítő hatása is ismert. Zord időjárási viszonyok között (hideg, erős szél, intenzív napsütés), a legtöbb növény számára kifejezetten hátrányos körülmények között él. A tudományos kutatások szerint a maca kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendkívül gazdag tápanyagokban, valamint energizálókban, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a világ egyik legjobb természetes étrend-kiegészítője.
A maca egyik legelőnyösebb tulajdonsága a hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatása úgy férfiak, mint nők esetében. Íze a pörkölt cikóriához hasonlít, amely kémiai élénkítő szerekkel károsítja az idegrendszerünket. A maca ezzel szemben nem koffein tartalmú élénkítő szer, hanem egy serkentő hatású gyógynövény, amely természetes úton tartja karban egészségünket. A maca és a zselatinizált maca közötti különbség az, hogy a zselatinizált macaporból a keményítőt eltávolítják, ezáltal koncentráltabb, könnyebben befogadja a szervezet és jobban felszívódik.