Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Fényvédelem
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Babaolaj és babaápoló krém

 

Az újszülött bőre érzékeny - és a baba immunrendszere is az. Bár számos normális újszülöttkori kiütés létezik, a ruhákban, mosószerekben és baba termékekben található vegyi anyagok, illatanyagok és színezékek okozhatnak újszülöttkori bőrirritációt, szárazságot, dörzsölődést és kiütéseket. Azonban sokat tehet azért, hogy megvédje a babát ezektől a bőrproblémáktól. Tovább olvasom

Ha az újszülött már otthon van, a baba melegen tartása és táplálása mellett a baba bőrének ápolása is rendkívül fontos.

Természetes baba bőrápolás

Az újszülött baba ráncos bőrrel és egy vernix nevű védőburkolattal születik, amely az első héten természetes módon hámlik le. Nem kell siettetni, dörzsölni, vagy krémekkel és krémekkel kezelni. (Ha a baba az esedékesség után születik, ez a folyamat valószínűleg már akkor befejeződik, amikor még az anyaméhben van).

Az újszülöttek bőrének ápolásánál a mondás szerint "a kevesebb több".

Íme pár tipp, amelyek segítenek megvédeni a babát az allergia és a kiütések kialakulásától:

 • Álljon ellen a késztetésnek, hogy gyakran fürdesse a babát. A túl gyakori fürdetés - heti háromnál többször az első életévben - eltávolítja a baba bőrét védő természetes olajokat. Ettől a baba bőre sérülékeny és száraz maradhat. Ez súlyosbíthatja az ekcémát is.
 • A nyál és a pelenkacserék kivételével az újszülöttek nem nagyon koszolódnak. A babák nem dolgoznak 9-től 5-ig és nem mennek utána edzőterembe! Az első egy hónapban körülbelül heti két-háromszori szivacsos fürdetés biztonságosan tisztán tartja a babát. Közben egyszerűen tisztítsa meg a baba száját és a pelenka környékét egy kevés vízzel.
 • Azon újszülöttek számára, akiknek még mindig megvan a köldökzsinórjuk, a heti egyszeri fürdő a legjobb.
 • Ne használjon illatosított babatermékeket az első hónapokban, mert az irritálhatja a baba érzékeny bőrét.
 • Mossa ki a baba ruháit viselés előtt. Csak illatanyag- és színezékmentes babamosószereket használjon. A babaruhákat, ágyneműt és takarókat a család szennyesétől elkülönítve mossa.

Újszülöttkori száraz bőr

A legtöbb újszülöttkori bőrprobléma, mint például az ekcéma, vagy a pelenkakiütés, nem alakul ki az első egy-két hónapban. Az ekcéma vörös, viszkető kiütések formájában jelenik meg, főként az arcon és a fejbőrön, a könyöknél és a térd mögött.

Néhány tipp a száraz, irritált bőr és az ekcéma megelőzésére:

 • Minimalizálja a szappan használatát, és tartsa röviden a fürdési időt.
 • Korlátozza a babaillatú bőrápoló termékek használatát. Ha száraz a bőrük, csak kenőcsöt vagy testápolót használjon a száraz bőrfelületeken.
 • Győződjön meg róla, hogy a baba csak puha ruhát visel, lehetőleg pamutot.
 • Kérdezze meg gyermekorvosát, hogy használhat-e vény nélkül kapható krémeket vagy krémeket az ekcéma kezelésére. Előfordulhat, hogy vényköteles kezelésre van szükség.

Baba bőrápolás: Pelenkakiütés

A pelenkakiütést leggyakrabban a szennyezett pelenka irritáló nedvessége okozza. A kiütés akkor is kialakulhat, ha a baba bőrét fürdés után nem szárítják meg megfelelően. Néha baktérium, vagy élesztőgomba fertőzés is okozhat pelenkakiütést. Az antibiotikumokat szedő csecsemők különösen hajlamosak az élesztőfertőzéses pelenkakiütésre, mert a gyógyszerek lehetővé teszik a gombák szaporodását.

A pelenkakiütés legtöbb formája nem igényel orvosi ellátást.

A pelenkakiütés kezelése:

 • Gyakran ellenőrizze a pelenkákat.
 • Nedves, vagy szennyezett pelenkát azonnal cseréljen.
 • Mossa le a pelenka területét enyhe, illatmentes tisztítószerrel, vagy sima vízzel. Ha a kiütés súlyos, használjon spriccelős flakont a dörzsölés nélküli tisztításhoz.
 • Használjon puha tiszta ruhát, ne babatörlőkendőt. Az egyes törlőkendőkben lévő illatanyag, vagy alkohol tovább irritálhatja és kiszáríthatja a baba bőrét.
 • Tapogassa szárazra a babát. Ne dörzsölje. Hagyja, hogy a pelenka területe teljesen megszáradjon a levegőn, mielőtt új pelenkát tesz rá.
 • Vigyen fel egy vastag réteg vazelint, vagy védőkrémet.
 • Keresse fel gyermekorvosát, ha a kiütés két-három napon belül nem múlik el. Ha a kiütést ekcéma, bakteriális vagy élesztőgomba-fertőzés, vagy más betegség okozza, vényköteles kezelésre lehet szükség.

Nyugtató érintés

Az újszülött masszírozása rendkívül fontos időtöltés. Az öleléshez hasonlóan a masszázs is egy módja annak, hogy kifejezze a baba iránti szeretetet és ragaszkodását. Sőt, kutatások azt mutatják, hogy a csecsemő túlélése függ attól, hogy mások megérintik-e. Az érintés hormonokat vált ki, erősíti az immunitást és segít a betegségek leküzdésében. Emellett a masszírozott babák nyugodtabbak, jobban alszanak és kevesebbet sírnak - minden szülő álma!

A babamasszázsnak nincs különleges technikája. Keressen egy szőnyegpadlót egy meleg szobába és egyszerűen fektesse a babát egy puha takaróra, vagy szövetre. Vegyen egy kis babaolajat, vagy krémet és melegítse meg a kezében. Ezután finoman masszírozza meg a baba mellkasát és hasát -- gyengéd, de határozott érintéssel. Próbáljon szemkontaktust teremteni és beszélgetni a babával. Énekeljen halkan.

Ha a baba nyafog, lehet, hogy még nem áll készen a masszázsra, vagy a masszázs túl erőteljes lehet, ezért használjon gyengédebb érintést. Az együtt töltött idő a legfontosabb.

Tovább