Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Kismama bőrápolás

 

A kismama ápolás fontos része a várandósságnak, hiszen nemcsak a várandós vitaminok optimális bevitelére kell odafigyelni, de a várandósság alatt sokaknál kialakuló terhességi striára, terhességi csíkokra. Szerencsére ezek odafigyeléssel és hatékony bőrápolással célzott termékekkel, mint a terhességi csíkok elleni krémek, a terhességi csíkok elleni olajok használatával részben elkerülhetők. A mellbimbóvédők már a babaszületés után szükséges termékek, az újdonsült anyukák házi patikájának kötelező elemei. Tovább olvasom

Kismama ápolás

A kismama ápolás nem merül ki a rendszeres tisztálkodásban, az ásványi anyagok, nyomelemek szedésében. A kismamák bőrápolása folyamatos odafigyelést igényel, hiszen egyrészt egy ápolt, szép bőr magabiztosságot és komfortos viseletet nyújt, de a terhességi csíkok ellen, a terhességi striák ellen is jó minőségű terhességi csíkok elleni krémmel, terhességi csíkok elleni olajjal veheti fel a harcot, a szoptatás időszakában pedig a mellbimbóvédő krém is előkerül a fiókból.

Mi az a stria?

Sokan kíváncsiak, mi az a stria? Sokaknak, ha striáról van szó a terhességi stria ugrik be elsőnek, pedig más helyzetekben is kialakulhatnak.

A stria vagy striák lényegében a bőr feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, melyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak ki. A striák vagy más néven csíkok általában nagy hízás (striák terhesség alatt=terhességi csík) és fogyás után jelentkeznek, például terhesség alatt, de intenzív testépítés alatt is kialakulhatnak vagy hirtelen növekedés következtében. 

Szerencsére létezik már striák elleni krém terhesség alatt, sőt meglévő stria elleni krémek is kaphatóak striák eltüntetése céljából. A testápoló terhesség alatt szinte mindennapos használatban van, ezt ki lehet egészíteni stria krém használatával a problémás részeken.

Striák eltüntetése

Stria krémekkel, terhességi csíkok elleni krémmel, terhességi csíkok elleni olajjal a striák teljesen nem tüntethetők el, de jelentős halványodás érhető el, illetve a legfontosabb szerepet a megelőzésben töltik be. A striák eltüntetése ma már egyes orvoskozmetikai kezelésekkel is eredményes lehet. A striák kialakulásának oka lényegében, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad.

Stria krém

A striák kialakulását genetikai tényezők is befolyásolják, de a kötőszöveti gyengeséget mozgásszegény életmód és helytelen táplálkozás is fokozhatja. Van, amelyik stria krém fokozza a kollagéntermelést, így támogatja a bőrt, van, amelyik kiemelkedő E-vitamin tartalommal fejti ki hatását. A terhességi csíkok elleni krémek vagy stria krémek speciálisan arra lettek kifejlesztve, hogy a bőr rugalmasabb legyen, a bőrkinézet egyenletesebbé váljon

A striák terhesség alatt nem ritkák, de hatékony készítményekkel elkerülhetők vagy mérsékelhetőek. A meglévő stria elleni krémeknek jelentős szerepe van a striák halványításában.

 

Testápoló terhesség alatt

Egy kiváló minőségű és a bőrnek maximális komfortot biztosító testápoló terhesség alatt a napi rutin része. Minden kismama megérdemli a legjobbat. A testápoló terhesség alatti használatával elkerülhető a kellemetlen bőrszárazság, bőrfeszülés, a bőr rugalmas és puha marad. A gazdag testápolók és a striák elleni krém terhesség alatt együtt is használhatók, a testápoló egész testre, míg a striák elleni krém a problémás részekre ajánlott (has, mell, comb, csípőtájék).

Mellbimbóvédő krém

A szoptatós kismamák többsége alkalmanként vagy rendszeresen használ mellbimbóvédő krémet, melyek segítenek a fájdalmas, repedt esetleg gyulladt bőr helyreállításában. Általában nem kell lemosni a mellbimbóvédő krémeket szoptatás előtt, bár ez termékenként változhat. A mellbimbóvédő krémek azonnali enyhülést adnak a fájdalmas mellbimbónak, bimbóudvarnak és hatékonyak a bőrrepedések kialakulásának megelőzésében is. 

A szakemberek ajánlása szerint a mellbimbóvédő krémek már a terhesség alatt is alkalmazhatók, felkészítik a bőrt a szoptatásra, rugalmasabbá teszik.

Bimbóvédő mire jó?

Ha szeretné tudni a bimbóvédő mire jó, röviden összefoglaljuk a működését, előnyeit. A bimbóvédő a mellbimbó és a bimbóudvar esetleges sérülései ellen véd. Előfordulhat, hogy nem megfelelő szoptatási technika miatt a mellbimbó vagy a bimbóudvar sérül, és az anyukának fájdalmassá válik a szoptatás. A bimbóvédő használatával elkerülhetővé válik a fájdalom a bimbó és bimbóudvar környékén.

Nem elég tudni, hogy a bimbóvédő mire jó, a formája sem mindegy. Lehet kerek, contact vagy pillangó formájú. Az egyes formáknál az anya és baba közötti bőrkontaktus meglétében vagy intenzitásában van eltérés.

Tovább