A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat,- omega-3 és -6 zsírsavakat - egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza. Amit érdemes tudni a KENDERMAGRÓL (illetve OLAJÁRÓL): A kender magja a növényvilágban egyedülálló mennyiségben és összetételben tartalmaz a szervezetünk számára hasznos zsírsavakat. Egyszerre tartalmazza az Omega -3 -6 -9 és gamma–linolén zsírsavakat. Szív és keringési problémák esetén javíthatja a szív működését, csökkentheti a véredények meszesedését.
Kedvezően befolyásolhatja az érfalak lerakódásait, javíthatja az agyi keringést. Csökkentheti a vér összes koleszterinszintjét, enyhén emelkedett vérnyomást, erősítheti a kapilláris vérereket.
Segítheti a máj működését, növelheti az anyagcsereszintet. Segítheti a gyomor belső falának védőréteggel történő bevonását, ezáltal megelőzhető a gyomorfekély. Csökkentheti az éhségérzetet. Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele vagy egyszerűen kortyolgathatja.