Vitaminok

Gyerekvitaminok és immunerősítés

2023.05.17 16:02
Gyerekvitaminok és immunerősítés

Gyermekvitaminok és immunerősítők terén óriási a választék, a szülő sokszor bajban van, melyik készítményt válassza. A kicsik étkezése bármennyire is próbálkozunk, nem elég változatos, hiszen sok minden van, amit egyáltalán nem vagy nem elegendőt fogyasztanak. Az immunrendszer erősítése nagyon fontos a betegségek megelőzése, enyhébb lefolyása és a kicsik egészséges fejlődése érdekében egyaránt. Ha tudjuk milyen gyerekvitaminra, multivitaminra van szükségük, könnyedén beépíthetjük a napi rutinba számukra.

A gyerekvitaminok lehetnek komplex készítmények vagy olyanok, amik csak 1-2 fajta vitamint tartalmaznak a táplálkozás kiegészítéseként, mint például C-vitamin vagy D-vitamin.

Kevés gyerek van, aki kellő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, számukra kiemelten fontos, hogy az immunrendszer erősítése, támogatása más módon is megtörténjen. 

Immunrendszer erősítése miért fontos?

Az erős immunrendszerű gyerekek általában kevesebbet hiányoznak a közösségből, a betegségeket pedig hamarabb leküzdik vagy enyhébb tünetekkel átvészelik. 

Az immunrendszer egészséges működéséhez nélkülözhetetlen a változatos, tápanyagdús étkezés, sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, elegendő folyadékfogyasztás, probiotikumok bevitele, rendszeres testmozgás, pihentető alvás. 

Milyen vitaminokra van szükség?

Egy jó minőségű gumivitamin gyerekeknek vagy a multivitamin rágótabletták gyerekeknek tartalmazzák a legfontosabb vitaminokat, ráadásul az életkori igényeknek megfelelő arányban.

A gyerekek számára legfontosabb vitaminok az A-vitamin, B-vitaminok, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, vas, kalcium, magnézium, Omega 3 zsírsavak. 

Multivitamin gyerekeknek

A patikák kínálatában számos nagyszerű multivitamin gyerekeknek megvásárolható, rágótabletta, gumivitamin vagy akár szirup formájában. A legkisebbeknek általában gyermekorvosi javaslatra történik multivitamin adása, mert mondjuk beteges vagy rossz étvágyú a gyermek. 

Gyermekkorban kifejezetten fontos, hogy az agy fejlődéséhez és a csontok épüléséhez szükséges vitaminok kellő mennyiségben a szervezet rendelkezésére álljanak. 

Magnézium gyerekeknek

A magnézium gyerekek számára azért is nagyon fontos, mert segíthet jobban aludni a csemetéknek, enyhítheti a növekedés okozta izomfájdalmakat, segíthet a fejfájásos panaszokon és a stressz leküzdése szempontjából sem utolsó. 

Immunerősítő készítmények

 

Gyerekvitaminok a betegségek megelőzéséhez

A gyermekek növekedéséhez, fejlődéséhez energiára van szükségük. Sok feladatuk van, oviba, iskolába járnak, házi feladatot írnak, különórákra járnak, sportolnak, futkároznak vagy éppen táncolnak.

 Ahhoz, hogy a fiatal szervezet elő tudja állítani ezt az energiamennyiséget, vitaminra és ásványi anyagokra van szüksége. Ezek az anyagok ideális esetben megtalálhatók az elfogyasztott ételben, viszont van, amelyik gyerek nagyon keveset eszik vagy éppen nagyon válogatós. Ilyen esetben könnyen előáll egy vitaminhiányos állapot, de ha a testük hirtelen nő, akkor is előfordulhat.

Immunrendszer erősítő gyerekeknek kúraszerűen vagy orvosi javaslatra huzamosabb ideig is adható. A probiotikumok, a C-vitamin, D-vitamin kiemelten fontosak a gyermekek immunrendszerének egészséges működéséhez. 

Az immunrendszer erősítése vitamin vagy multivitamin készítmények alkalmazását igényelheti, de gyerekek esetében mindig célszerű egyeztetni a gyermekorvossal, aki tanácsokkal lát el, milyen vitamint, mennyi ideig adjunk a gyereknek.

 Van olyan gyerek, aki a kiegyensúlyozott táplálkozása által elegendő vitaminhoz, tápanyaghoz jut, náluk elsősorban az őszi-téli időszakban a fertőző betegségek ideje alatt ajánlott kúraszerű vitaminpótlást megfontolni!