Akciós termékek
Márka
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Betegalátét, gumilepedő

Sok idős embernél jelentkezik vizeletinkontinencia, azaz a hólyagkontroll elvesztése, amelyet néha olyan alapbetegségek okoznak, mint a cukorbetegség, bizonyos gyógyszerek, a menopauza, vagy a megnagyobbodott prosztata. Az inkontinencia gyakran jár együtt szégyenkezéssel, de több tucat olyan termék létezik, amelyet arra terveztek, hogy megkönnyítse a vele való együttélést. Az éjszakai ágybetétek például segítenek szárazon és tisztán tartani Önt és alvóhelyét. Tovább olvasom

Mik azok az ágybetétek, betegalátétek, gumilepedők?

Az ágybetétek "védelmet nyújtanak a balesetektől". A párnák elnyelik az éjszaka folyamán kiszivárgó vizeletet, így védik a matracot, vagy más felületeket - egyesek a kerekesszék vagy az autó üléseire is használnak ágybetéteket. Gyakran az inkontinencia alsónemű mellett használják őket.

Az inkontinencia ágybetétek lehetnek moshatóak, vagy eldobhatóak és különböző méretekben kaphatók.

 

Miért érdemes gumilepedőt, vagy ágybetéteket használni?

Bárki, akinek vizelet inkontinenciája, vagy szivárgó hólyagja van, hasznát veheti az ágybetét használatának. Ezek a betétek éjszakai nyugalmat biztosítanak, így kevésbé kell aggódnia a matrac sérülése, vagy az ágynemű szennyezése miatt.

 

A betegalátét kiválasztása

Amikor inkontinencia-ágybetétet vásárol, több kulcsfontosságú tényezőt kell szem előtt tartania. A legnagyobb választás az, hogy eldobható, vagy mosható ágybetétet szeretne. További megfontolandó tényezők a méret, a nedvszívó képesség és a költségek.

 

Mosható betegalátét, gumilepedő

A mosható ágybetétek - más néven újrafelhasználható ágybetétek - általában jobb védelmet nyújtanak, mint az eldobhatóak. Egy éjszaka alatt is a helyükön maradnak, és kevésbé valószínű, hogy elcsúsznak, mint egyes eldobható betétek.

A mosható betétek általában szövetből készülnek és általában elég kényelmesnek tartják őket. Általában több rétegű védelmet építenek be, beleértve egy gyorsan száradó felső réteget, amely biztosítja, hogy szárazon maradjon, amíg rajta fekszik.

 

Eldobható betegalátét

Az eldobható betéteket egyszeri használatra tervezték és általában drágábbak, mint a mosható ágybetétek. Ha azonban csak rövid ideig van szüksége inkontinencia-ágybetétre - például néhány hétig egy műtét után -, akkor ez a típus lehet a legcélszerűbb.

A legtöbb eldobható betét három, vagy négy védelmi szinttel rendelkezik, amelyekről a különböző termékek csomagolásán tájékozódhat. Leggyakrabban a felső réteg puha, steppelt anyagból készül, amely elvezeti a folyadékot a bőrről, míg a következő réteg egy nedvszívó gél segítségével felfogja a vizeletet. Az alsó réteg műanyagból, vagy vinilből készül ésazt biztosítja, hogy a folyadék ne tudjon kiszivárogni az ágyba.

 

Méret

Az ágybetét mérete fontos, mivel ez határozza meg, hogy mekkora a lefedettség. Ha például csak egy kis területet kell lefednie, akkor elég egy 90x200 as méretű gumilepedőt vásárolnia.

 

Amikor az ágybetéteket értékeli, figyeljen a következőkre:

  • Felszívóképesség. Tanulmányozza a csomagolást, hogy meghatározhassa az ágybetét nedvszívó képességét. Ezeken a termékeken fel van tüntetve, hogy mennyi folyadékot tudnak befogadni - 1200 és 1500 milliliter közötti mennyiség az általános. Ha Ön erősen szivárog, válasszon magasabb nedvszívó képességű ágybetétet.
  • Szagszabályozás. Ha aggódik az illat miatt, ellenőrizze, hogy a termék rendelkezik-e beépített szagszabályozóval. Sok termék ezt különleges tulajdonságként hirdeti.
  • Kényelem. A kényelem kulcsfontosságú, különösen akkor, ha egy terméket éjszakáról éjszakára használ. A mosható ágybetétek általában puhábbak, mint az eldobhatóak - soknak steppelt teteje van, amely nem zavarja a bőrét.
Tovább