Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem
Terhesség, szoptatás

Derékfájás

Kobralgin krém 50 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 174 Ft
Egységár: 63 Ft/g
 

Flexagil krém 150 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
4 490 Ft
Egységár: 30 Ft/g
 

Dolgit krém 100 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 392 Ft
Egységár: 34 Ft/g
 

Flexagil krém 100 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 471 Ft
Egységár: 35 Ft/g
 

Dolgit krém 50 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
2 006 Ft
Egységár: 40 Ft/g
 

Dolgit krém 150 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 822 Ft
Egységár: 25 Ft/g
 

Dolgit gél 50 g

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
2 095 Ft
Egységár: 42 Ft/g
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

A derékfájás az egyik leggyakoribb, felnőtt lakosságot érintő panasz. Élete során 5 emberből 4 megtapasztalja a derékfájás tüneteit, mely nemcsak fájdalom, de merevség, zsibbadás, mozgásbeszűkülés formájában is megnyilvánulhat. Előfordulhat, hogy nem elég a pihentetés, tehermentesítés, ilyenkor derékfájás gyógyszer, fájdalomcsillapító tapasz vagy gél is alkalmazható, melyek hamar enyhíthetik a keserves panaszokat.

Derékfájás

A derék fájdalma az esetek nagy részében gerinc eredetű. A gerinc igen érzékeny része az emberi szervezetnek, hiszen kettős funkciót lát el. Terhelés alatt is mozgást biztosít, miközben a csigolyák között található réseken át kilépnek az idegkötegek. A mozgásszegény életmód, az egyes szakmákkal együtt járó hosszadalmas állás és ülés is felelősek a fájdalom kialakulásában. 

A derékfájás tünetei többfélék lehetnek, például:

  • hirtelen, erős fájdalom egy rossz mozdulat után
  • ülés, állás vagy mozgás közben fellépő fájdalom
  • görcsös fájdalom valamilyen tevékenység/mozdulatsor közben
  • állandósult fájdalom a gerinc környékén
  • gerincbetegség miatti tartós fájdalom

Derékfájás okai

A derékfájás okai leggyakrabban:

  • lumbágó: ez magyarul a közönséges fájó derék, beszűkült mozgástérrel.
  • isiász: ennél a fájdalomnál a porckorong az ülőideget nyomja, sokszor lefelé sugárzó fájdalom jellemzi.
  • porckopás: sok esetben pihenésre csökken a fájdalom.
  • porckorongsérv: a porckorong kitüremkedik, az idegeket nyomja.

Alapvetően a gerinc összetett felépítése, a túlnyújtott hátizmok és gerincízületi szalagok, a túlzottan összenyomott porckorongok és izmok túlzottan kemény, görcsös állapota vezet fájdalomhoz.

Derékfájás kezelése

A derékfájás kezelése a fájdalmat kiváltó októl függ. Mindenekelőtt, ha panasz jelentkezik, pihentetni, tehermentesíteni kell a derekat, a lábakat felpolcolni. 

Ha egy rossz mozdulat következtében jelentkezik a panasz, általában pihentetéssel néhány napon belül elmúlik. Ha nem javul, keresse fel háziorvosát, aki további vizsgálatokra irányíthatja. 

A kiváltó októl függ a derék panaszainak kezelése, de leggyakrabban helyi célzott injekciót, ízületi hialuronsav injekciót, esetleg kollagén terápiát, gyógytornát, lökéshullám terápiát javasolnak, műtétet csak ritka, súlyos esetekben.

Jobb oldali derékfájás

Amikor csak egyik oldali, például jobb oldali derékfájást tapasztal, általában rándulás, rossz mozdulat okozza a panaszokat. A csigolyák elcsúszása, porckopás is lehet a jobb oldalt érintő fájdalom hátterében, de előfordulhat, hogy vesekő okozta fájdalom sugárzik erre a területre. 

Figyelje meg a fájdalom jellegét, területét, esetleg egyéb tüneteit, ez sokat segít a kezelőorvosnak a diagnózis felállításában!

Derékfájás gyógyszer

Derékfájás gyógyszer többféle is kapható vény nélkül, ezek fájdalomcsillapító, gyulladásgátló hatással bírhatnak. Hatékonyak ilyenkor a gyógyszeres tapaszok is, melyek célzottan, az adott területre juttatják a hatóanyagot, nem terhelik a gyomrot, ráadásul kiegyensúlyozottan, folyamatosan szívódik fel belőlük gyógyszer.

Elterjedtek a diklofenák tartalmú gyógyszerek, derékfájás krémek is, melyek szintén fájdalmat és gyulladást csökkentenek és egyébként máshol jelentkező mozgásszervi panaszoknál is alkalmazhatóak.

Vannak, akik a derékfájás lelki okait kutatják a probléma feltárásához. Ezek lehetnek túlzott teherrel kapcsolatosak, ami akár magánéleti, munkahelyi, érzelmi jellegű, az egyén szervezetének sok, nem bírja cipelni.

Derékfájás kezelése otthon

A derékfájás kezelése otthon elsősorban a pihentetést, fekvést jelenti. Aki a természetesség híve, használhat gyógynövényes hát és deréklazító krémeket, ezek helyi bedörzsölésre szolgálnak. 

Fájdalomcsillapító hatóanyagú kenőcsök is rendelkezésre állnak, de kínzó tünetek esetén szájon át is szedhető vény nélküli fájdalomcsillapító. 

Ha néhány napon belül nem enyhülnek a panaszok, vagy vészjósló tünetek jelentkeznek (pl. zsibbadás, láz) forduljon orvoshoz!

Tovább