Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Hüvelykúp, hüvelytabletta, hüvelykrém

Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

Hüvelykúp, tabletták, krémek – milyen problémákon segítenek?

A női nemi szervek egészsége érzékeny terület: a legnagyobb körültekintés ellenére is könnyű összeszedni kisebb-nagyobb fertőzéseket, amik rendkívül kellemetlen tüneteket képesek okozni. Legtöbbször, ha valakinek van valamilyen fertőzése, az hamar feltűnik, ugyanis gyorsan jelentkeznek a kellemetlenségek. Ilyenkor az ember igyekszik minél hamarabb véget vetni a problémának – így kerülnek képbe a különböző hüvelykúpok, tabletták, krémek.

Kezeljük azonnal… de mit?

Nőgyógyászati fertőzések tünetei rendkívül kellemetlenek: égő, csípő, viszkető érzés jelentkezik odalent, ami olyan súlyos méreteket is ölthet, hogy alig bírunk egy helyben ülni miatta. Természetes, hogy a legtöbb hasonló helyzetben lévő nőnek egyetlen vágya van, mégpedig az, hogy minél hamarabb megszabaduljon a problémájától. Szeretnénk egy csodaszert, amit ha alkalmazunk, egycsapásra megszabadulunk a kínzó érzéstől.

Sajnos azonban a helyzet nem ilyen egyszerű, már csak azért sem, mert nem fogjuk tudni laikusként, látatlanban megmondani, hogy pontosan mi a problémánk. Márpedig ez nagyon nem mindegy a kezelés szempontjából.

A legtöbb nőgyógyászati fertőzésnek nagyon hasonlóak a tünetei, ezért nehéz különbséget tenni köztük. Vannak bizonyos részletek, amik alapján következtetni lehet arra, hogy mivel állunk szemben, de biztosat csak egy laborvizsgálat tud mondani. Éppen ezért, a legokosabb, ha az első utunk rögtön a nőgyógyászati rendelőbe vezet, ahol kaphatunk pontos diagnózist, illetve javaslatot a kezelésre.

Otthoni próbálkozások

Ez az elmélet. A gyakorlat azonban egy kicsit mást mutat: akinek volt már néhányszor fertőzése, az egy idő után megtanulja felismerni, így jó eséllyel tudja, mivel áll szemben. A bakteriális fertőzések esetében az orvos megkerülhetetlen lesz, mivel ő fog tudni antibiotikumot felírni a problémára. A gombás fertőzések, illetve a hüvelyflóra felborulása, és az emiatt kialakult gyulladás ugyanakkor kezelhető vény nélkül kapható kúpokkal, krémekkel is.

Aki tehát jó eséllyel tudja, hogy mi lehet a baja a, az megpróbálkozhat otthoni kezeléssel. Ezek a készítmények éppen azért kaphatók vény nélkül, mert túl nagy kárt nem tudnak okozni, hacsak nem vagyunk allergiásak valamelyik összetevőkre. Amennyiben ilyen probléma nem áll fenn, a legrosszabb, ami történhet, hogy nem fog megoldódni a helyzet, ezért mégiscsak kénytelenek leszünk felkeresni a nőgyógyászati rendelőt.

Hüvelykúp folyásra

Fontos tudni, az otthoni kezelés tényleg csak akkor lehet hatékony, ha sejtjük, mi a gond. Az nem működik, hogy veszünk egy hüvelykúpot „folyásra”, ami másnapra megszünteti a kellemetlenséget. Ha nincs elképzelésünk arról, hogy mi lehet a probléma a, akkor nem fogunk tudni olyan készítményt választani, ami azt megoldhatja.

Krémek, kúpok gombás fertőzésekre

A legkönnyebben a gombás fertőzéseket tudjuk otthon kezelni, ugyanis kiváló krémek, kúpok kaphatók ezekre. Ezekből már olyan is létezik, ami egyetlen nap alatt képes a probléma nagyját megszüntetni, de legalábbis a tünetektől megszabadít. A teljes hatás érdekében azonban valószínűleg még a krémet használni kell egy ideig.

Hüvelygomba elleni kúp

Nők esetében a gombás fertőzések miatt általában kombinált kezelést szokás alkalmazni, azaz hüvelygomba elleni kúp és krém együttes használata javasolt a betegtájékoztatóban megadott ideig.

Miért csíp a hüvelykúp?

Sajnos fel kell rá készülni, hogy maga a kezelés sem feltétlenül lesz sétagalopp. Sokan számolnak be például arról, hogy csípi őket a hüvelykúp, illetve nehézkes, kissé fájdalmas a felhelyezés. Ez egy bizonyos szintig normális, és alighanem azért fordul elő, mert a terület már egyébként is irritált, ezáltal érzékenyebb, mint normál esetben.

A nagyon intenzív, elviselhetetlen csípés akár allergiás reakció jele is lehet, ebben az esetben pedig a kúpot lehetőleg azonnal el kell távolítani, a területet pedig kiöblíteni. Nyilván ez leginkább akkor lehetséges, ha még sosem használtuk az adott készítményt. Amennyiben korábban nem volt vele probléma, akkor nem valószínű, hogy allergiás reakciót mutatnánk.

Tovább