Kedvezményes ajánlatok
Márka
C-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Illat
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Hurutoldás

Prospan szirup 100 ml

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
3 476 Ft
Egységár: 35 Ft/ml
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

A hurutoldás a légutakban letapadt váladék feloldását és kiürülésének támogatását jelenti. A hurutoldás megvalósulhat valamilyen hurutoldó gyógynövény készítmény vagy hurutoldó tea fogyasztásával természetes köptetőként, de akár nyákoldásra gyógyszert is rendelhet a kezelőorvos. Hurutoldásra hurutoldó gyerekeknek és köptető felnőtteknek is létezik, a különböző nyákoldó köptető szirupok, oldatok, granulátumok állagban, ízben is eltérnek egymástól.  

Köptető

Száraz köhögésnél nem ürül váladék a köhögéssel, míg hurutos köhögésnél különböző színű, állagú váladék felköhögése jellemző. A köptetők, nyákoldók olyan készítmények, melyek segítik ennek a váladéknak a felköhögését, kiürülését, elősegítve a gyógyulást és a szövődmények elkerülését. A hurutos köhögésre alkalmazható köptetők többféle hatóanyagot tartalmazhatnak. Az egyik legismertebb, az acetilcisztein, mely csökkenti a váladék sűrűségét, könnyíti a köpetürítést. A karbocisztein a sűrű nyáktermelést redukálja, míg a brómhexin és ambroxol fokozza a nyák kiválasztását és ürülését. Nagyszerű hurutoldó készítményekkel töltheti fel házipatikáját, hogy a köhögés minél előbb véget érhessen, a letapadt váladék kiürülhessen!

Köptető gyerekeknek

A köptető gyerekeknek nem azonos a köptető felnőtteknek termékekkel! A legtöbb köptető gyerekeknek 2 éves kortól adható, de mindig a gyermekorvos tanácsát kérje ki mielőtt kiválasztja a megfelelő köptetőt gyereknek! A szakember figyelembe veszi a gyermek életkorát, súlyát, esetleges alapbetegségeit és a köptető mellett alkalmazott hurutoldó terápia többi készítményét. A hurutoldó gyerekeknek általában szirup, oldat vagy granulátum formájában elérhető.

Köptető felnőtteknek

A köptetők felnőtteknek is segítséget jelenthetnek hurutos köhögésnél, de az pontos adagolásra figyelni kell! Ha kínzó, száraz köhögése van, ne használjon köptető szirupot, akkor köhögéscsillapításra van szükség. Természetes köptetőt is választhat, melyek a régi jól bevált, mézet, lándzsás útifüvet, fenyőrügyet, borostyánt és egyéb nagyszerű és hatásos gyógynövényeket tartalmaznak, cukorkák, szirupok, oldatok formájában fejtik ki nyákoldó hatásukat. A nagyobb gyerekeknek és a felnőtteknek a köptetőkön túl különböző illóolajos kenőcsök is kipróbálhatóak nyákoldásra, akár bedörzsöléssel használva, akár inhalálva a betegtájékoztatót követve. Ha a kezelőorvos úgy ítéli meg, nyákoldásra gyógyszert is felírhat.

Köptető terhesség alatt

Sajnos a váladéktermeléssel járó légúti betegségek terhesség alatt is előfordulhatnak. Ha köptető terhesség alatt válik szükségessé, először érdemes természetes köptetőkkel próbálkozni, csipketeát, hársfateát mézzel fogyasztani! Ha mégis erősebb nyákoldó készítmény kell a váladék fellazításához, egyeztessen orvosával, hiszen a köptető terhesség alatt megfontolt kiválasztást igényel!

Köptető babáknak

Vény nélküli köptető babáknak 1 éves kor alatt nem elérhető, a különféle hatóanyagú köptetők, nyákoldók általában babáknak nem, vagy 2 éves kor alatt nem adhatóak. 6 hónapos kortól már vannak beszerezhető köptetők babáknak, a lándzsás útifüvet, izlandi zuzmót tartalmazó készítmények nagy része – természetesen orvossal egyeztetve - adható nyákoldásra az ilyen korú babáknak.

Természetes köptető

Ha természetes köptetőhöz folyamodna hurutoldás céljából, a gőzölés is hatásos megoldás lehet, ez akár néhány csepp eukaliptusz, borsmenta vagy rozmaring illóolajjal is kiegészíthető. A gyömbér, a kurkuma, hagyma, fokhagyma mind természetes köptetőként támogathatják a szervezet gyógyulását, természetesen bármilyen nyákoldás mellett a bőséges folyadékfogyasztás nem maradhat el! A mézes te, vagy mézes limonádé is fogyasztható, ráadásul a méz a fájdalmas, irritált torkot is nyugtatja.

Hurutoldó gyógynövények

A leghatásosabb hurutoldó gyógynövények:

  • lándzsás útifű
  • mezei kakukkfű
  • hársfavirág

 

A patikai nyákoldó készítmények között sok olyat találni, mely a hurutoldó gyógynövények erejét használja a váladék oldásához, felköhögésének elősegítésére. Ezen hurutoldó gyógynövények jótékony hatásai legtöbbször kellemes ízű, könnyen fogyasztható köptető szirupokban vannak „elrejtve”.

Hurutoldó tea

Mindig akadnak, akik csak természetes gyógymódokhoz, természetes köptetőkhöz folyamodnak nyákoldás céljából A hurutoldó teák amellett, hogy biztosítják a hurutoldáshoz szükséges folyadékbevitelt, a hurutoldó gyógynövények erejével fejtik ki a nyákoldó, köptető hatást. Az édesgyökértea, kakukkfűtea, borsmentatea is hurutoldó teaként van számontartva, nyákoldó köptető hatásuk kiváló. Ha több hurutoldó gyógynövény hatását szeretné minden csésze teával kiélvezni, ajánlottak a különböző hurutoldó teák, hurutoldó teakeverékek is, melyek többféle gyógynövény keverékét tartalmazzák megfelelő arányban, a hurutos köhögésre.

Tovább