Kedvezményes ajánlatok
Márka
C-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Illat
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Köhögés

Carmol csepp 40 ml

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
2 846 Ft
Egységár: 71 Ft/ml
 

Libexin tabletta 20 db

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
2 260 Ft
Egységár: 113 Ft/db
 

Carmol csepp 20 ml

Kiszállítjuk Budapestre és
környékre:
1 714 Ft
Egységár: 86 Ft/ml
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

A köhögés egy gyakori reflex, amely megtisztítja a torkot a nyálkától vagy idegen irritáló anyagoktól. Bár időnként mindenki köhög, számos betegség okozhat gyakoribb köhögést.

A három hétnél rövidebb ideig tartó köhögés akut köhögésnek számít és a legtöbb esetben magától is megszűnik, vagy legalábbis jelentősen javul.

Mi okozza a köhögést?

A köhögést többféle állapot okozhatja, mind átmeneti, mind állandó jelleggel.

A köhögés a torok tisztításának szokásos módja. Amikor a légutak eltömődnek nyálkával vagy idegen részecskékkel, például füsttel vagy porral, a köhögés reflexszerű reakció, amely megpróbálja kitisztítani a részecskéket és megkönnyíteni a légzést.

Vírusok és baktériumok

A köhögés leggyakoribb oka a légúti fertőzés, például megfázás vagy influenza.

A légúti fertőzéseket általában vírus okozza, és néhány naptól egy hétig tarthatnak. Az influenza okozta fertőzéseknél kicsit hosszabb ideig is eltarthat és ilyenkor a kezelés néha antibiotikumot igényelhet.

Dohányzás

A dohányzás a köhögés gyakori oka. A dohányzás okozta köhögés szinte mindig krónikus köhögés, jellegzetes hanggal. Gyakran nevezik dohányos köhögésnek.

Asztma

A kisgyermekek köhögésének gyakori oka az asztma. Az asztmás köhögés jellemzően zihálással jár, így könnyen azonosítható.

Az asztma súlyosbodását inhalátorral kell kezelni. Lehetséges, hogy a gyermekek idősebb korukban kinövik az asztmát.

Gyógyszerek

Egyes gyógyszerek köhögést okoznak, bár ez általában ritka mellékhatás. Az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlók, amelyeket általában magas vérnyomás és szívbetegségek kezelésére használnak, köhögést okozhatnak.

Egyéb állapotok, amelyek köhögést okozhatnak, a következők:

  • a hangszalagok károsodása
  • orrfolyás utáni csepegés
  • bakteriális fertőzések, mint például tüdőgyulladás, szamárköhögés és krupp
  • súlyos állapotok, például tüdőembólia és szívelégtelenség

Egy másik gyakori állapot, amely krónikus köhögést okozhat, a gastrooesophagealis refluxbetegség (GERD). Ebben az állapotban a gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ami a köhögési reflexet serkenti a légcsőben.

Mit lehet tenni a kezelés érdekében?

A vény nélkül kapható köhögéscsillapítók többféleképpen is segíthetnek. A köhögéscsillapítók csökkentik a köhögési késztetést, a köptetők hígítják a nyálkát, és megkönnyítik a felköhögést.

Otthoni gyógymódok: ihat meleg folyadékot, belélegezhet meleg, nedves levegőt, és használhat köhögés elleni cseppeket. Adjon egy kanál mézet a forró teához, vagy válasszon olyan köhögéscsillapítót, amelyikben van.

Kerülje a kiváltó okokat. Ha allergiás vagy asztmás, távolítsa el az allergéneket otthonából. Tartsa távol a háziállatokat a hálószobájából. Használjon légkondicionálót a levegő szűrésére a pollenszezonban.

A legtöbb köhögés ártalmatlan, azonban ha a köhögése 1 hét után sem javul, itt az ideje, hogy felkeresse az orvosát.

Minél hamarabb keresse fel az orvost,  ha a köhögés az alábbi egyéb tünetek bármelyikével együtt jár:

  • Légzési nehézségek
  • Mellkasi fájdalom
  • Folyamatos gyomorégés
  • Vér köhögése
  • Láz vagy éjszakai izzadás
  • Alvás zavarok
Tovább