Szem

A szemcseppek és egyéb szemápolási termékek között kiemelkedő helyet foglalnak el a szemerősítő vitaminok. A normál látáshoz ugyanúgy szükségesek a megfelelő tápanyagok, mint az immunrendszer működéséhez vagy akár a vérképzéshez. Egyes vitaminok pótlásával Ön is sokat tehet a szem egészségéért, a normál látásért. A legjobb szemerősítő vitaminok komplexen és optimális mennyiségben tartalmazzák azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyekre a szemnek szüksége van. Tovább olvasom

Szemerősítő vitamin

A szem vitaminok között meg kell említeni az A vitamint, luteint, cinket, a C vitamint, E vitamint, B2 vitaminokat. Egyes gyártók más, vitaminokkal, antioxidánsokkal is kiegészítik termékeiket. A szemerősítő vitaminok természetesen nem helyettesítik a kiegyensúlyozott táplálkozást, de fontos szerephez juthatnak a látásélesség megőrzésében, ugyanúgy, mint a szemtorna vagy a védőszemüveg.

A szem mindennap óriási terhelésnek van kitéve. Színekkel, fényekkel, formákkal, szennyeződésekkel találkozik, sokszor káros sugárzással, ha nem védjük. A megfelelő működéséhez szüksége van a tápanyagokra, zsírsavakra, hogy észrevétlenül meg tudjon birkózni a kihívásokkal.

Mire jó a szemerősítő vitamin?

Ha tudni szeretnénk mire jó a szemerősítő vitamin, gondoljunk arra, milyen nagyfokú igénybevételnek kell megfelelnie a szemnek nap, mint nap. 

Az olvasás, a számítógép előtti munka, a TV-zés mind mind terhelik a szemeket, és az öregedés természetes folyamata sem kedvező irányba hat rájuk. 

A legjobb szemerősítő vitaminok fontos összetevői a nyomelemek, a karotinoidok, többszörösen telítetlen zsírsavak, antioxidáns vitaminok. Ezek szedése csökkentheti az öregedéssel járó látásromlást vagy késleltetheti azt.

Milyen vitaminok találhatók meg benne?

A szemvitaminokban leggyakrabban megtalálható vitaminok:

  • A vitamin: nélkülözhetetlen a szemgolyót borító szaruhártya egészségéhez
  • Omega 3 zsírsavak: gyulladásgátló hatásúak, segítik a könny termelődését
  • B1 vitamin: csökkentheti a szürkehályog kialakulásának kockázatát
  • Cink: segíti az A vitamin hasznosulását
  • Lutein: antioxidáns, segíti a káros sugárzással szembeni védekezést
  • E vitamin: a szemlencsét és szem vérereit is védi a szabadgyökök ellen
  • Retinol: a szem ideghártya működés elengedhetetlen tápanyaga
  • B3 vagy niacin: a zöldhályog kialakulásának kockázatát csökkentheti

A legjobb szemerősítő vitamin

Szemerősítő vitaminok között megtalálhatóak azok a készítmények, melyek fekete áfonyát is tartalmaznak. A fekete áfonyának szerepe van a szem kollagén szintjének stabilizálásában, támogatja a szem vérkeringését, hozzájárul a retina megfelelő működéséhez, az éles látás megőrzéséhez. Hasznos lehet számítógép előtti munkavégzés, fényérzékeny szemek esetén is. 

A legjobb szemerősítő vitaminok válogatott módon, tökéletes összetételben tartalmazzák mindazokat az összetevőket, ami a szemtől elvárt funkciók fenntartásához alapvetőek.

Szemerősítő vitamin gyerekeknek is adható, amennyiben a betegtájékoztató javasolja, de még előnyösebb lehet, ha a szem számára is hasznos vitaminokat tartalmazó, komplex gyermek multivitamint ad csemetéjének, ami az életkoruknak, igényeiknek tökéletesen megfelel. 

A szemvitaminok között válogatva megtalálhatóak a szerves cink készítmények is, melyek szintén nagyszerű opciók lehetnek a szem funkcióinak támogatásához. 

A cinkhiány jele lehet az éjjeli rossz látás, de a cink segíthet védekezni az időskori makula degeneráció ellen is. Az A vitamin kiválasztásához is létfontosságú elem és a retinának is szüksége van rá.