Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Fényvédelem
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Ajakápolás

 

Az ajakápolás ugyanolyan fontos, mint az arc megfelelő ápolása vagy a testápolás. Az ajkak sokféle külső hatásnak vannak kitéve, érintkeznek a nyállal, levegővel, étellel, itallal, napsütés érheti őket vagy hideg szél. Fontos a célzott ajakápoló készítmények használata, hiszen a száraz, sebes, feszülő ajkak nemcsak esztétikailag zavaróak, de kellemetlen, fájdalmas érzést okozhatnak, ráadásul a baktériumok megtelepedésének is melegágyat biztosíthatnak. Tovább olvasom

Ajakápoló kozmetikumok

Ma ajakápolók, régen szőlőzsírok. Nem könnyű eligazodni a készítmények között, óriási a választék, mindegyik eltérő hatást ígér a vásárlónak.

Ami nagyon fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg hipoallergén, színezék- és illatmentes, tartósítószermentes terméket vásároljon, hogy ne terhelje a szervezetét fölösleges kemikáliákkal!

Egy márkás ajakápoló azt nyújtja, amire Önnek szüksége van. Összetevői között olyan hatékony formulákat talál, mint például a panthenol, shea vaj, növényi olajok és vajak, urea.

Miért fontos az ajakápolás?

A gondos testápolásnak része az ajakápolás is. Az ajak is ugyanúgy elszenvedik azokat a külső hatásokat, mint az arc bőrének más területei. Sőt! Az ajkak még sóval, fűszerekkel és egyéb szárító hatású anyagokkal is találkoznak az étkezés során. 

Aki nem figyel kellően az ajakápolásra, az ajak bőre idő előtt öregedni kezd, a ráncok, barázdák is hamarabb megjelennek.

Tápanyagokban gazdag ajakbalzsamot, ajakápoló olajat, ajak regeneráló készítményeket ajánlott használni naponta akár többször is!

Mi történhet ajakápolás nélkül?

Nagyon fontos, hogy ne nyalogassa az ajkait! Az ajkak nyállal való érintkezése során még hamarabb kiszárad, még irritáltabb lehet. 

Fontos, hogy az ajkakon is használjon fényvédőt! Akár fényvédő arckréméből is kenhet az érzékeny területre, de olyan fényvédő ajakápoló készítményeket is rendelhet, melyek nemcsak hidratálnak, ápolnak, de fényvédelemmel is biztosítják az ajkak egészségét!

Ajakápolás nélkül az ajak bőre könnyen cserepessé válhat, kiszáradhat, ki is repedhet, ez utóbbinál már kisebb vérzés is előfordulhat.

Ajakápoló termékek

Sokféle ajakápoló termék elérhető manapság. Érdemes ismert és megbízható dermokozmetikai gyártó ajakápolóit választani, melyek valóban regenerálják és nyugtatják az ajkait, ahelyett, hogy irritálnák azt.

A minőségi termékek között ajakbalzsamokat, ajakíreket, ajakápolókat, stifteket is találni, kinek mi a bevált formátum. Vannak, akik a tégelyes csomagolású termékeket kedvelik, melyekből ujjal lehet az ajkakra felvinni a kívánt mennyiséget, mások a stift formátumot részesítik előnyben. 

Egyes ajakápolók olyan illóolajokat, színezékeket, tartósítószereket tartalmazhatnak, melyek tovább száríthatják és irritálhatják az egyébként is károsodott bőrt.

Ajakápoló

Az ajakápolóktól elvárás, hogy megfelelően regenerálja az érzékeny bőrt, könnyű legyen a használata, elférjen a zsebben, táskában, és visszazárható legyen! 

Előfordulhat, hogy valamilyen bőrfertőzés is megjelent az ajkakon. Ebben az esetben antibakteriális hatóanyagú ajakápolót is kipróbálhat, de mielőbb jelentkezzen be szakorvoshoz, hogy megfelelő terápiában részesülhessen!

Ajakbalzsam

Az ajakbalzsamok általában stift formátumban vagy kisebb, csavaros tégelyben kaphatóak. Hatóanyagokban gazdagok, felvitel után azonnal nyugtatják az ajak bőrét, csillapítják a feszülést, pirosságot, kellemetlen érzést! 

Még jobb, ha fényvédőt is tartalmaznak! Ha rúzst is használ, az ajakbalzsamot érdemes a rúzsozás előtt 10 perccel felvinni, hogy a hatóanyagoknak kellő idejük legyen felszívódni.

Ajakír

A minőségi ajakír gazdag növényi vajakban, olajokban és gyorsan rendbe hozza a kiszáradt ajkakat.

Amikor az ajkak már egészségesek, rendbe jöttek, ajakradír is alkalmazható heti rendszerességgel az elhalt hámsejtek eltávolításáért. 

Ezután az ajakápolók jobban be tudnak szívódni, az ajkak pedig egészségesek, életteli megjelenésűek lesznek.

Tovább