Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Fényvédelem
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Arcszérum, olaj

 

Arcszérumok és arcolajok – hogyan és mire érdemes használni őket?

 

A bőrápolási termékek skálája ma már nagyon széles, ami igen szerencsés, hiszen így mindenki meg tudja találni azt a terméket, ami ideális számára. Egyre többen alkalmazzák a különböző arcolajokat, arcszérumokat, aminek egyértelműen az fő oka, hogy ezeknek a használata nagyon kényelmes és egyszerű, ugyanakkor rendkívül hatékonyak tudnak lenni. De vajon mire jók az arcolajok és arcszérumok, és hogyan kell őket alkalmazni pontosan? Tovább olvasom

Az arcszérum használata

A krémek, valamint az arcszérumok között az a fő különbség, hogy a krémek nehezek lehetnek, ami egy zsírosabb bőrű embernél gátolja beszívódásukat. Ugyanakkor a szérumok nagyon könnyed állagúak, ami annak köszönhető, hogy nincsenek bennük zsíros összetevők. Azok a hatóanyagok azonban, amik széppé teszik a bőrünket, nagyobb koncentrációban vannak bennük jelen.

A szérumok gyorsabban szívódnak be, mélyebbre jutnak a bőr rétegeiben, és hamar érezhető a hatásuk. Nagyon könnyű őket beilleszteni a mindennapos bőrápolási rutinba, hiszen a bőr pillanatok alatt felveszi őket, így akár egy-két perccel később is kenhetünk magunkra arczselét, krémet, vagy akár sminket is.

Az arcszérumokból rendszerint pár csepp is elég ahhoz, hogy az egész arcunkon nagyon látványos hatást érhessünk el. Többnyire kis ampullákkal tudunk a bőrünkre csepegtetni belőlük, és ezeket kell elosztani az arcunk egész felületén ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatást. Tudni kell ugyanakkor, hogy a szérumok nem a mindennapi arcápolás részei – mivel nagyon koncentráltak, elegendő hetente egyszer-kétszer bevetni őket a várt eredmény eléréséhez. Ha azonban éppen fennáll egy bőrprobléma, amit már régóta szeretnénk megoldani, akkor kúraszerűen alkalmazhatjuk őket, napokon át is.

C-vitamin szérum 

Semmi nincs, ami annyira üdévé tudja varázsolni még a legfáradtabb bőrt is, mint a C-vitaminos arckrém. A C-vitamin segít abban, hogy a fáradt bőr tónusa élénkebb legyen, a ráncok elsimuljanak, és a bőr meg tudja tartani a nedvességtartalmát. Éppen ezért mindenki arcápoló szettjében kötelező elem!

Arcolaj típusok

A szérumokkal szemben az arcolajok kifejezetten mindennapi használatra valók, kiválóan helyettesítik a hidratáló krémeket. Nagyon jó szolgálatot tesznek azoknak, akiknek nagyon érzékeny a bőrük, ugyanis nincsenek bennük olyan tartósító anyagok, amik kiválthatnak irritációt, és egyéb reakciót. Nagyon kevés összetevőből állnak, leginkább csak azt tartalmazzák, amik a hatás kifejtéséhez szükségesek. Az olajok segítenek abban, hogy a nedvesség megmaradjon a hámrétegben, ezáltal a bőr üde, hidratált, rugalmas maradhat.

Szerencsére különböző típusú arcolajok érhetők el, így mindenki megtalálhatja a bőrproblémájára leginkább megfelelő megoldást. Arcolaj zsíros bőrre, száraz bőrre is elérhető, illetve érdemes elmerülni az egyes bőrproblémákra leginkább megfelelő olajok megismerésében, mert nagyon szép eredményeket érhetünk el a segítségükkel.

Arcolaj zsíros bőrre

Az arcolaj zsíros bőrre is bátran alkalmazható, ugyanis semmi fölösleges anyagot nem tartalmaz, ami elnehezítené, illetve bevonatot képezne a bőrön. Úgy táplálja, és tölti fel a bőrt, hogy közben nem tömíti el a pórusokat, nem teszi még zsírosabbá a bőrfelszínt.

Száraz arcbőrre olaj   

Az arcolaj ugyanakkor, ahogy már korábban is említettük, száraz bőrre is kiváló, ugyanis a bőr nedvességtartalmát nagyon hatékonyan tudja megtartani. A folyamatos hidratáltság szempontjából kulcsfontosságú, hogy a bőr ne veszítsen a nedvességéből, ezt pedig úgy tudjuk a legjobban garantálni, hogy a megfelelő készítményekkel folyamatosan pótoljuk azt, és gondoskodunk a megkötéséről. A hidratáló arcolajok száraz bőrre pontosan ezt teszik.

Természetes olajok arcra 

A természetes olajok arcra azért jelentenek jó választást, mert a kozmetikumokban a legtöbb túlérzékenységet, irritációt, esetleges allergiás reakciót nem maguk a hatóanyagok, hanem a készítményben alkalmazott adalékanyagok okozzák.

Amennyiben természetes olajokat használunk az arcbőrünk ápolásához, a túlérzékenység kockázatát minimálisra csökkenthetjük. A természetes olajok is ugyanolyan hatásosak, ha nem hatásosabbak, mint a mesterséges anyagokkal ellátott készítmények, ezért semmi sem veszíthetünk a kipróbálásukkal.

Tovább