Akciós termékek
Márka
Termékcsalád
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Arctisztító, arctonik

 

Az arcbőr reggeli és esti tisztítása és tonizálása mindenkinek ajánlott, az optimális készítmények kiválasztásához viszont jól kell ismerni a bőrtípust, az esetleges bőrproblémákat és a felmerülő igényeket. Válasszon minőségi arclemosót, arctonikot és a legnagyobb hatékonyság érdekében építse be őket a reggeli és esti arcápolási rutinba! Tovább olvasom

Arctonik és arctisztító kozmetikumok

Az arctisztító kozmetikumok lehetnek:

- hab állagúak
- krémes állagúak (arclemosó krémek vagy tejek)
- géles, zselés állagúak
- szemcsések – ezeket már arcradírként is lehet használni
- tonikok, micellás vizek
- arclemosó, sminklemosó kendők

Miért fontos az arc védelme?

Az arcbőr külső hatásoknak van kitéve egész nap, érintkezhet hideg-meleg levegővel, alacsony vagy magas páratartalommal, por és egyéb szennyeződések kerülhetnek rá, és faggyú is termelődik folyamatosan. 

Az alapos bőrápolás kulcs eleme az arc megfelelő tisztítása. 

Természetesen a tonizálás és a hidratálás sem maradhat el!

Ha arcbőrét megfelelően védi, regenerálja, a bőr képes saját funkciója ellátására, amellett, hogy üde és esztétikus lesz, a gyulladások, bőrbetegségek ellen is felveszi a kesztyűt.

Milyen problémákat oldhat meg az arctisztítók alkalmazása?

Tévhit, hogy tiszta víz elegendő lenne az arc megfelelő tisztításához. A por, faggyú, szennyeződések, smink eltávolításához speciális tisztálkodószer ajánlott, bőrtípustól függően krémes arctej, habzó arclemosó, arctisztító gél és így tovább. 

Szappannal és tusfürdővel sem ajánlott arcot mosni, nem ez a funkciójuk. 

Aki kihagyja a megfelelő arctisztító termékekkel végzett arctisztítást, bőre piszkosnak tűnhet, szürke és fakó lehet, kiszáradhat, zsírosodhat, a pórusok eltömődhetnek, mindezek pedig bőrgyulladás, akne, pattanás kialakulásához vezethetnek.

Népszerű arctisztító termékek

A legnépszerűbb arctisztító termékek, melyek minden fürdőszobában fellelhetőek, az arclemosók, micellás vizek, arcradírok.

Egy jó minőségű termék tökéletesen eltávolítja a mindennapos szennyeződéseket, kitisztítja a pórusokat, de nem avatkozik a bőr saját védelmi rendszerébe. Támogatja azt és tápanyagokkal látja el.

Arctisztító és arclemosó

Az arclemosónak több funkciója van a tisztításon kívül. 

Hidratál, tápláló hatóanyagokat juttat a bőrbe, pótolja az elvesztett nedvesség egy részét, késlelteti az öregedést, megelőzi a pattanások, egyes bőrbetegségek kialakulását. 

Előkészíti a bőrt a hatóanyagok befogadására, melyeket a bőrápolás következő lépéseiben a szérumoktól, krémektől, pakolásoktól kaphat.

Az arctisztító termékek, arclemosó termékek többféle állagúak lehetnek, géles, krémes, zselés, habzó, olajos, esetleg tejszerű, folyékony állagúak. 

Az arclemosók és az arctisztítók ugyanazt a célt szolgálják, eltávolítják a szennyeződéseket a bőrről, miközben hidratálják és tápanyaghoz juttatják. 

Arra figyelni kell, hogy a legtöbb arctisztító kozmetikum más-más bőrtípusra lett kifejlesztve, nem ugyanaz válik be egy zsíros bőrű, pattanásra hajlamos személynek, mint egy érzékeny bőrű vagy egy száraz, kipirosodásra hajlamos bőrű egyénnek. Válasszon tudatosan, átgondoltan!

Arctonikok

Az arctonik a bőr tisztítására, a pórusok összehúzására szolgál.  Létezik zsíros bőrre, normál bőrre, de érzékeny, száraz bőrre kifejlesztett tonik is, ez utóbbi gazdag nyugtató összetevőkben. Az arctonik használata után a bőr tökéletesen készen áll a hatóanyagok befogadására, a krémezésre, táplálásra.

Arctej

Az arctisztító tejek általában folyékonyabbak, tejszerű állagúak. Nagyon gyengédek a bőrhöz, kíméletesen tisztítanak, miközben hidratálják, puhítják az arc bőrét.

Pórusösszehúzó tonik

A tisztító, pórusösszehúzó tonikok főként pattanásos és túlzott faggyútermelésű bőrre ajánlottak. Összehúzzák a pórusokat, mattítják a fénylő bőrt. Ez a fajta tonik nem javasolt száraz és érzékeny bőrre.

Tovább