Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Habfürdő, fürdősó

 

A minőségi összetevőkből készült habfürdő, fürdősó jótékony hatása rég köztudott. Legtöbben a fürdést inkább estére időzítik, reggel egy gyors zuhany fér bele általában. Este egy habfürdővel és meleg vízzel feltöltött kádban való fürdés igazi felüdülés lehet testnek és léleknek egyaránt. Tovább olvasom

 

A minőségi összetevőkből készült habfürdő, fürdősó jótékony hatása rég köztudott.

Miért hasznos a habfürdő?

Legtöbben a fürdést inkább estére időzítik, reggel egy gyors zuhany fér bele általában. Este egy habfürdővel és meleg vízzel feltöltött kádban való fürdés igazi felüdülés lehet testnek és léleknek egyaránt.


Hogyan kell jó habfürdőt csinálni?

A jó habfürdő titka az értékes összetevőket tartalmazó habfürdő és a megfelelően kiengedett víz. Habfürdőválasztásnál figyeljünk, hogy minél kevesebb kemikáliát tartalmazzon a habfürdő, lehetőleg bőrbarát, dermokozmetikai készítményt válasszunk!

Ha illatos a habfürdő, a legjobb, ha organikus kivonatokat, például illóolajok kivonatát tartalmazza, nem pedig mesterséges illatosító- és színezőanyagokat.

Habfürdő készítése: Az üres fürdőkádba a kád aljára nyomjunk egy adag habfürdőt ott, ahol a víz először éri majd a fürdőkádat, így amíg folyik a víz, folyamatosan habosítani fogja a habfürdőnket.


A fürdősó jótékony hatása

A fürdősók számos illatban elérhetőek, és többféle jótékony, akár egészségjavító hatás is tulajdonítható nekik.

Létezik gyulladáscsökkentő fürdősó (pl. reumás panaszokra, hátfájdalmakra), meghűlés elleni fürdősó (légutakra jótékony hatású illóolajokkal), relaxáló fürdősó és sok más készítmény.

A fürdősók alapvető összetevője az Epsom só vagy magnézium-szulfát és ehhez kevernek különböző illóolajokat, zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények kivonatait.

Speciálisnak mondható például a levendulás fürdősó vagy a holt tengeri fürdősó, ez utóbbi a Holt tenger sóját tartalmazza 26 féle ásványi anyaggal, nyomelemmel.

 

A fürdősó jótékony hatása:

  • méregtelenítés
  • bőrszépítés, hidratálás, tisztítás
  • ellazítja az izmokat
  • javítja a vérkeringést
  • mérsékelheti a fájdalmakat
  • segíti az ásványi anyagok felszívódását


Hogyan használjuk a fürdősót?

Fürdősó hatása alapvetően a fürdősó típusától függ. Ajánlott legalább heti 1 alkalommal egy 20-30 perces fürdést venni, amikor a fürdővízbe fürdősót is teszünk.

A hosszas fürdés és ezáltal a fürdősó használata nem javasolt várandósság idején, lázas állapotokban, bőrbetegségek esetén, szívbetegség esetén, nyílt sebek fennállásánál.

A fürdősó használata mindig feltüntetésre kerül a készítmény címkéjén. Nyissuk ki a vízcsapot. Amikor a kád alján már van víz, lehetőleg akkor szórjuk bele a fürdősó javallott mennyiségét, hogy megfelelően fel tudjon oldódni, amíg teleengedjük a kádat. Általában 1-2 kupaknyi mennyiség ajánlott egyszerre.

 

Gyulladáscsökkentő fürdősó

A fürdősó hatása a szervezetre az összetevőkön is múlik. Egy gyulladáscsökkentő fürdősó például általában reumatikus és ízületi gyulladásra jótékony hatású összetevőket tartalmaz, melyek reumás panaszok, izomfájdalom, ízületi fájdalom esetén segíthetnek.

Átmelegítik az izmokat, segítik az ellazulást, komfortos érzetet nyújtanak a vállnak, hátnak, nyaknak.

Egyes gyulladáscsökkentő fürdősók például ördögcsáklyát is tartalmaznak, melyek sporttevékenység utáni lazításnál is ismertek.


Fürdőkristály és fürdőbomba

A fürdőkristály porszerű, könnyen oldódó készítmény, általában jellegzetes gyógyillata és gyógyhatása is van. Sokféle ásványi anyagot tartalmaznak, jól jöhetnek egy otthoni balneoterápiában is.

Az egyik legismertebb a Bükki fürdőkristály, mely számos esszenciális nyomelemmel segíti a sejtek anyagcseréjét, oldja a feszültséget, segíti az ellazulást.

A fürdőbombák népszerűsége töretlen. Számos illatban, színben, formában elérhetőek, és a fürdővízbe dobva pezsgésnek és feloldódásnak indulnak. Lényegében hasonlóak egy fürdősóhoz, csak szilárd, általában gömb formában készülnek.


Fürdőbomba gyerekeknek

A fürdőbomba gyerekeknek a kivételes illat- és színélmény mellett a bőrápolásra is fókuszál, sőt a minőségi termékek készítésénél mindig hipoallergén összetevőket használnak, hogy a gyermekek bőrét táplálja, hidratálja, tisztítsa, de ne károsítsa annak természetes védőrétegét!

A fürdőbombák között megtalálni a gyógynövényes fürdőbombákat is, mint például a körömvirágos fürdőbomba, amely kiválóan ápolja a száraz, érzékeny bőrt. A levendulás fürdőbomba álmatlanság, stressz esetén jöhet jól, és mire ellazulunk a levendulás illatfelhőben és vízben, az álmosság is megérkezik.

Tovább