Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Tusfürdő, szappan

 

A tusfürdő gyors és kényelmes tisztálkodást tesz lehetővé, hiszen egy kis mennyiséget a bőrre, szivacsra juttatva a teljes testfelület hamar lemosható. Manapság sokan küzdenek valamilyen bőrproblémával, akár ekcéma, bőrszárazság, érzékeny bőr, de a dermokozmetikai gyártók számukra is kínálnak ideális összetételű tusfürdőket. A tusfürdő kiválasztásának sokféle szempontja lehet, akár a gyártás során környezetre gyakorolt hatás vagy az ár-érték arány, mégis a legfontosabb kiválasztási szempont a bőr egyedi igényeihez való tökéletes megfelelés. Tovább olvasom

Tusfürdők

A tusfürdők lényegében folyékony tisztálkodószerek, melyek könnyebben adagolhatóak, mint a szappan. Ugyanakkor tudni kell, hogy a tusfürdők a hozzáadott víz miatt valamilyen tartósítószert, konzerválószert is tartalmazhatnak.

A tusfürdők speciális bőr tisztító szerek, melyek kiindulási alapja sokszor valamilyen nyersolajszármazék, növényi olaj származék és adnak hozzájuk felületkezelő anyagokat a hatékony tisztítás érdekében.

A tusfürdők a bőr hidrolipid köpenyének PH értékét kevésbé befolyásolják, ha tusfürdővel tisztálkodunk, a bőr kevésbé „ázik fel”.

 

Tusfürdő kiválasztásának szempontjai

Egy tusfürdő száraz bőrre más összetevőket tartalmaz, mint például egy antibakteriális tusfürdő, amelynek elsődleges célja a kórokozók elpusztítása, a bőrfelület fertőtlenítése.

A tusfürdő érzékeny bőrre lehet olajtusfürdő vagy olajos tusfürdő, de akár tusfürdőhab, mégis a legfontosabb, hogy lehetőleg teljesen illatmentes tusfürdő legyen, az illatanyagok ugyanis tovább irritálhatják az egyébként is érzékeny bőrt.


Vegyszermentes tusfürdő

Manapság sokan keresik a teljesen vegyszermentes tusfürdőket, melyek természetes összetevőjűek, és nem tartalmaznak SLS-t. Ez az anyag egy tisztító hatású vegyszer, ami zsíroldó és az érzékeny bőrt szinte mindig irritálja.

Sok gyártó a habzás miatt teszi a tusfürdőkbe, de a vegyszermentes tusfürdők nem tartalmazzák, azokban valamilyen természetes anyaggal oldják meg a tisztítást és a habzást. Az igen gyakori tusfürdő allergia sem fenyeget, ha teljesen vegyszermentes tusfürdővel tisztálkodunk.

Tusfürdő száraz bőrre

Egy jó minőségű tusfürdő száraz bőrre nemcsak megfelelően tisztít a mindennapos szennyeződésektől, de óvja a bőr természetes védőköpenyét és aktív hidratáló összetevőket is tartalmaz. Fürdésnél enyhíti a száraz, kellemetlen, feszülő érzést, erősíti a bőr saját védőfunkcióját. A legnevesebb gyártók olajtusfürdői, olajos tusfürdői, krémtusfürdői parabént és szappant nem tartalmaznak, bőrgyógyászatilag tesztelt készítmények.


Antibakteriális tusfürdő

Az antibakteriális tusfürdők használata elsősorban annak ajánlott, akinek akár a teljes testfelületén kórokozók eltávolítására van szükség. Egyéb esetben az antibakteriális tusfürdők, antibakteriális folyékony szappanok és antibakteriális szappanok elsősorban a kezek fertőtlenítésére, alapos tisztítására ajánlottak, mivel jobban szárítják a bőrt, mint egy krémtusfürdő vagy egy olajos tusfürdő.

Természetesen egy úszás, strandolás, közös medencehasználat után mindenkinek ajánlott egy alapos antibakteriális tusfürdővel történő tusolás, de a mindennapokban előnyösebb a bőrkímélőbb tusfürdők használata.


Szappan

Az elmúlt évtizedben a tusfürdők alaposan háttérbe szorították a szappanokat, pedig a szappanoknak is megvan a maguk előnye. Az utóbbi években a kiemelkedő minőségű kézműves szappanok, natúr szappanok egyre szélesebb rajongótáborral rendelkeznek és szinte nincs olyan organikus összetevő, amivel ne találnánk meg a vágyott természetes szappanunkat.

A szappan lényegében növényi olajok (esetleg állati zsiradékok) és erősen lúgos vizes oldat keverékei. A szappan gyártása során keletkezik glicerin, de ezt sokszor kinyerik belőlük, kivéve a kézműves szappanok esetében, ahol a glicerint benne hagyják a szappanban, hogy a bőrre jótékony, tápláló, védő hatását kifejthesse.

 

Natúr szappan

A natúr szappanok csak organikus összetevőket tartalmaznak, így semmilyen vegyi anyagot nem juttatunk a bőrre a használatuk során. Vannak, akik csak arctisztításra használják a natúr szappant, de ezek teljes test lemosására, kézmosásra is alkalmasak.

Akinek a natúr szappanok azon tulajdonsága okoz gondot, hogy esetleg kevésbé habzik, minőségi luffa szivaccsal, ami növényi rostokból készül, ez is orvosolható.

A natúr szappanok között olívaolajos szappan, teafaolajos szappan, narancsos szappan, fahéjas szappan, kecsketejes szappan, fekete szappan és sok más hatékony természetes összetevővel dúsított termék is beszerezhető a mindennapi tisztálkodáshoz.

 

Folyékony szappan

A folyékony szappanok elsősorban a kézmosáshoz, kéztisztításhoz terjedtek el, ennek oka, hogy könnyen adagolhatóak, ma már akár érintés nélkül is a kezekbe juttatható egy adag folyékony szappan. Kiemelten fontosak a fertőtlenítő folyékony szappanok vagy antibakteriális folyékony szappanok, hiszen ezek a kezeken lévő kórokozókat is elpusztítják, ami a betegségek megelőzése, a vírusok, baktériumok terjedése ellen kulcsfontosságúak.


Antibakteriális szappan

Az antibakteriális szappanok is elsősorban, akárcsak az antibakteriális folyékony szappanok a kezek mindennapos tisztítására ajánlottak.

Összetevőik révén elpusztítják a kezeinken található kórokozókat. Ezek között is találni természetes összetevőjű antibakteriális szappant, mint például egy teafaolajos szappan, de akár mesterséges fertőtlenítő hatóanyagot tartalmazó szappanokat is, melyek baktericid, virucid, fungicid összetevőket is tartalmaznak.


Tisztító gél

A tisztító gélek ahogy a nevük is mutatja, gél állagú, hidratáló és tisztító hatással bíró bőrtisztító készítmények.

Általában az arctisztító gélek ismertebbek, de teljes test tisztítására alkalmas tisztító gélek is léteznek, gyakran igen praktikus, pumpás kiszerelésben.

Ennek köszönhetően egy pumpálással kellő mennyiségű tisztító gél juttatható a kézbe és a kívánt bőrterületre.

Tovább