Kedvezményes ajánlatok
Márka
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Orrszívó

 

Orrszívó babáknak – milyet érdemes választani?

Minden szülő számára egy rémálommal ér fel, amikor a gyermeke beteg lesz, különösen akkor, ha a gyerek még kisbaba. Ilyenkor ugyanis borítékolható a napokig tartó nyűgösség és a hatalmas sírások, amikor a kezelésekre kerülne a sor. Egy dolgot tehetünk, hogy megkönnyítsük a gyerkőc számára ezt az időszakot: minden eszközt bevetünk, hogy a lehető legkíméletesebben tudjuk gyógyítani a betegségét. Az orrszívó babáknak egy ilyen eszköz. Tovább olvasom

R-Med orrszívó

Azonnal szállítható
2 185 Ft
Egységár: 2 185 Ft/db
 

A baba nem tudja kifújni az orrát

A náthát mindenki elkapja időnként, és ez alól sajnos a kisbabák sem kivételek. Különösen igaz ez akkor, ha van intézménybe járó nagytesó, aki hordja haza a kórokozókat. Egy kis megfázástól persze kétségbeesni még nem kell, de nem árt, ha felkészültek vagyunk, a babák esetében ugyanis nem mennek olyan egyszerűen a kezeléssel járó folyamatok, mint egy nagyobb gyereknél.

A kisbaba nem tudja kifújni az orrát, nem is érti, miért kellene, és ugyanez igaz a gyógyszerek bevételére. Az egész egy óriási macera számára, ami ellen kézzel lábbal tiltakozik, de akkor is meg kell tudni oldani a helyzetet.

Kézi orrszívó, elektromos, vagy a porszívós változat a jó?

Ha még nincs ebben a kérdésben sok tapasztalatod, rögtön elakadhatsz a választás során, ugyanis baba orrszívóból létezik kézi, elektromos, illetve porszívóra köthető változat is. Utóbbi első ránézésre brutálisnak tűnik, és sokan megijednek tőle – tényleg rá kellene kötni a porszívóra, és azzal szívni egy ilyen kicsit baba orrát!? Az eljárás természetesen nem fáj a babának, de azért elég ijesztő belegondolni.

A kézi orrszívók ehhez képest nagyon barátságosnak tűnnek, hiszen a pumpálással keletkezett vákuum segítségével működnek.

De vajon tényleg hatékonyak tudnak lenni?

Aztán ott vannak a köztes változatok, az elektromos orrszívók, amiket egy külön kis gép működtet, nem kell hozzájuk porszívó, és nem is a kézi pumpára kell hagyatkozni. Ezek jó megoldásnak tűnnek – de vajon tényleg jók-e?
Jó, ha tudjuk: mindegy, milyen eszközt használunk, a baba jó eséllyel utálni fogja. Csakhogy a felgyűlt orrváladékot otthagyni nem igazán ajánlatos, hacsak nem szeretnénk nyerni még egy jó kis felülfertőződést, arcüreggyulladást is.

Kézi orrszívók: régen nem volt jobb, most már van

Szüleink és nagyszüleink alighanem ezeket használták, mikor mi voltunk babák. Nekik akkor még nem is igazán volt ennél jobb lehetőség, a semminél pedig egyértelműen többet ér a pumpás kézi orrszívó. Az elektromos és a porszívós verzióval összehasonlítva azonban nem túl hatékony, alig-alig tud kiszedni valamit, ezért az első próbálkozások után a többség ezt inkább elengedi, és a rettegett orrszívó porszívó felé fordul – sokkal nagyobb sikerrel.

Orrszívó porszívó – hangos, de hatásos

Egy-két használat után az már nyilvánvaló, hogy az orrszívó porszívó nem fájdalmas, ennek ellenére a babák többsége gyűlöli az eszközt, és bizony torkuk szakadtából üvöltenek, miközben az orrváladékukat igyekszünk eltávolítani. Ez leginkább azért van, mert az eszköz hangos, a baba pedig megijed, illetve az egész macerálás ellen tiltakoznak, de az aggódó szülők hajlamosak azt gondolni, hogy a baba azért sír, mert mégiscsak fájdalmas neki az orrszívás – mindenkit megnyugtatunk, nem az, aki nem hiszi, nyugodtan próbálja ki saját magán is.

Köztes megoldás: az elektromos orrszívók

Ahogy említettük, az elektromos orrszívó tekinthető a kompromisszumos megoldásnak a kézi, illetve a porszívós eszköz között. Nem olyan hangos, mintha porszívóra kötnénk, de sokkal hatékonyabb, mint a pumpálgatós kézi orrszívók. Általában a babák is könnyebben megbarátkoznak vele, mert nem ijednek meg tőle annyira, bár rajongani valószínűleg ezért sem fognak.
Persze felmerül a kérdés, hogy ezek mennyire jók. Nos, ez teljes mértékben az adott típustól függ, ugyanis vannak nagyon jól használható elektromos orrszívók, de sajnos olyanok is, amikről nem igazán jók a tapasztalatok. Érdemes az ismerettségi körünkben érdeklődni, ki milyet használt, így jó eséllyel vásárolhatunk olyat, ami valóban jól működik, de netes véleményeket is találhatunk a témában.

Egyik megoldás sem kifejezetten jó vagy rossz – mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Érdemes azzal kezdeni, amelyik a legszimpatikusabb, és ha valamiért nem válik be, válthatunk másikra. A lényeg, hogy a baba orrát alaposan ki tudjuk takarítani, a lehető legkevesebb stressz mellett.

Tovább