Dr. Aliment Norvég lazacolaj 250 ml
részletek
Az omega-3 zsírsavakról az utóbbi évtizedekben derült ki, hogy milyen fontos szerepük van az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában. A többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat a szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával, élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni.
A bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3 tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem megfelelő a táplálkozásunkban.
Martha Clare Morris és munkatársai 31 omega-3-mal végzett klinikai vizsgálat kiértékelésével megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres, napi 3-5 ml halolaj fogyasztása A lazacolaj gazdag forrása az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát. Szabályozzák a szívritmust, csökkentik a trombózis, a stroke és szívinfarktus kockázatát.
A várandós nőknek a terhesség ideje alatt azért fontos megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat fogyasztaniuk, hogy biztosítsák babájuknak az optimális tápanyagokat az agy, a szem, az idegrendszer fejlődéséhez.
AZ EPA és DHA enyhíti az allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl. prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát. Gyulladáscsökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és menstruációs fájdalmak ellen is.
Az EPA és DHA sejtszintű szerepének ismeretében érthető módon az intelligenciaszintre és a hangulatra is jelentős hatással van, továbbá jótékony hatással van a kedélyállapotra.
Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható. Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk magában is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t (egy kiskanál) a nyelv alá véve, majd vizet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik.
Hatóanyagok 10 ml Dr. Aliment Norvég lazacolaj termékben :
Zsírsavak összesen: 9 200 mg
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 2 300 mg
Többszörösen telítetlen zsírsavak: 4 600 mg
Omega-3: 3 600 mg
EPA (elkozapentaénsav): 1 800 mg
DHA (dokozahexaénsav): 1 100 mg
Telített zsírsavak: 2 300 mg
Tovább