A táplálkozástudomány szakemberei megegyeznek abban, hogy túl kevés többszörösen telítetlen zsírsavat, pl. növényi eredetű omega-6 zsírsavat és gamma-linolénsavat, valamint halakból származó eikozapentánsavat (EPA) fogyasztunk. Naponta fogyasztunk viszont állati eredetű, húsból, felvágottból, sajtból, vajból származó zsírokat. Ezért jelentősen csökkenteni kell az állati zsírok fogyasztását, és nagyobb mennyiségben kell növényi zsírsavakat juttatni a szervezetbe. A többszörösen telítetlen zsírsavakat (omega-3 és gamma-linolénsav) a szervezet nem energiahordozóként használja, hanem átalakítja azokat szöveti hormonokká (eikozanoidokká), melyek pozitívan hatnak a testben zajló izomstressz- és gyulladásos reakciókra, kedvezően befolyásolják a hemosztázist, és a vérnyomást. A test a szöveti hormonok képzéséhez naponta rá van utalva a többszörösen telítetlen zsírsavakra, mivel ezeket önmaga nem tudja létrehozni. A borágóolaj nagyon gazdag többszörösen telítetlen gamma-linolénsavban. A testi sejtek alapvetően linolsavból (létfontosságú zsírsav, amelyet naponta kell fogyasztani) képesek gamma-linolénsavat előállítani, de ezt az előállítást megzavarhatják az állati zsírok, a túl sok alkohol, a cukorbetegség, az életkor, a nyomelemek, pl. a cink hiánya. A Dr. Wolz Borretschöl Kapseln pótolja a szervezet számára ezt a hiányt.