Kedvezményes ajánlatok
Márka
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Sebtapasz

 

A sebtapaszok olyan alapvető szükségletek a házipatikában, akárcsak egy sebfertőtlenítő. Mindenkit érhetnek kisebb-nagyobb balesetek, a sebet védő tapaszokkal ezek gyorsan és megbízhatóan kezelhetők. Ezek a ragadós tapaszok lényegében megóvják a sebet a külső szennyeződésektől, baktériumoktól, ellátják a felületi védelmet. Sokféle fajtája létezik, vannak vízállóak, bőrszínűek, mintásak, sebösszehúzó csíkok, de akár különböző szélességű és méretű ragtapaszok is tekercses kiszerelésben. Tovább olvasom

Sebtapasz

Amikor felületi sérülést szenvedünk el, például vágás, karcolás, horzsolás első körben otthon kell ellátni a sebet. Előfordul, hogy banális és elegendő egy gyors fertőtlenítés majd a seb leragasztása, de olyan helyzet is előállhat, hogy a vérzést, kell megfelelő kötszerrel, ragtapasszal csillapítani, amíg szakszerű segítséget kapunk.

 Érdemes többféle méretű és típusú sebtapaszt tartani otthon, a munkahelyen, az autóban, de a táskánkban is legyen néhány darab mindig! Egy kényelmetlen cipő okozta vízhólyag is elviselhetőbbé válik, ha megfelelően le van ragasztva.

Mire jó a sebtapasz?

Ha tudni akarjuk, mire jó a sebtapasz, tudnunk kell, hogy a sebek gyógyulásához szükségük van védelemre a kórokozók, baktériumok ellen. Ez kulcsfontosságú a zavartalan folyamathoz ellenkező esetben komplikációk alakulhatnak ki. A sebkezelési rutinnak a tisztítás, fertőtlenítés és a sebtapasz fontos része, ráadásul napi cserét igényel, ezt mindig tartsa szem előtt!

Kerülje, hogy a sebbe víz jusson, és figyeljen rá, ha meleg, duzzadt, piros lesz a seb és környéke, fennáll a lehetősége, hogy elfertőzött. Ilyen esetben mindenképpen forduljon orvoshoz!

Sebtapasz fajták

A sebtapasz fajták minden helyzetre kínálnak optimális megoldást a sebek helyes ellátásához. Számtalan féle, fajta, mintájú, méretű, anyagú tapasz létezik, mindegyik valamilyen célzott funkciót tölt be. Van, amelyik vízálló, van, amelyik extra erős, némelyik méretre vágható.

Az ismertebb sebtapasz fajták:

  • normál 
  • vízálló
  • átlátszó
  • vágható
  • extra erős
  • mintás
  • ragtapaszcsíkok
  • ujjtapaszok
  • antibakteriális

Vízhatlan sebtapasz

A vízálló sebtapasz vízhatlan sebvédelmet nyújt. Ideális úszáshoz, zuhanyozáshoz, fürdéshez. Ezek praktikusan csomagban, méretre vágott formában kaphatóak, tökéletesek a testen előforduló kisebb sebek fedésére, melyeket óvni szeretne a víztől.

Sebtapasz tekercs

A jó minőségű sebtapasz tekercsekkel jól rögzíthetőek a kötszerek, légáteresztőek és hipoallargének. Nem hagynak a bőrön ragacsos nyomot és fájdalommentesen eltávolíthatóak.

Szilikonos sebtapasz

A helyileg alkalmazott szilikon jótékony hatású a hegekre, de megelőzésre is használható. A szilikonos sebtapasz alkalmazható régi keloidos vagy hipertrófiás hegekre is, új sebeknél pedig csökkentheti a hegek kialakulását, támogatja az esztétikus sebgyógyulást.

Vágható sebtapasz

A méretre vágható sebtapaszok megbízhatóan tapadnak, legtöbbször ellenálló textilanyagból készülnek. Praktikus, vágható kialakításuk miatt nehezen hozzáférhető helyeken is alkalmazhatóak.

Sebösszehúzó sebtapasz

A sebösszehúzó csíkok, tapaszok alkalmasak kisebb vágott vagy felszakadt sebek lezárására. Kis vagy mérsékelt sebszél szétválás esetén akár varratot is helyettesíthet. Légáteresztőek, segítik a varrat maradandó heg nélküli gyógyulását. 

Steril sebtapasz

Léteznek úgynevezett steril sebtapaszok, ezek elsősorban posztoperatív sebek kezeléséhez, nagy sebpárnával rendelkeznek. Erősen nedvszívó és nem ragad a sebbe, nem hagy ragasztómaradványokat.

Egyéb tapaszok

Nemcsak sebvédő, seb ellátó tapaszok, de más, egyéb tapaszok is jól jöhetnek a mindennapi élet során.

 A tyúkszemtapaszok tyúkszemirtóval átitatva hamar és hatékonyan távolítják el a fájdalmas tyúkszemet.

 Léteznek hűsítő hatású, reumás vagy ízületi fájdalmakat enyhítő tapaszok is, de sarokra alkalmas vízhólyagtapaszok, szemölcsirtó tapaszok, melyek szintén hasznosak, ha mindig kéznél vannak. Fiúk és lányok számára különböző színben rendelhetőek a szemtapaszok, ha szükséges a szem takarása. 

Ha a jótékony akupunktúra és gyógymasszázs előnyeit élvezné otthon vagy munkavégzés közben, méregtelenítő tapaszt is használhat a ruházat alatt, a bőrön. Akinek előfordult már herpesze, célszerű herpesztapaszt is beszerezni, hogy amint megjelenik a probléma, azonnal és hatásosan kezelni tudja!

Tovább