A kapszulában lévő halolaj szardella, szardínia és makréla halolajokból származik, ezért zsírsav-összetétele változatos. Az omega-3 zsírsavak közé tartozik az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) zsírsav, melyek rendszeres fogyasztása hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. A DHA hozzájárul a normál agyműködés fenntartásához. A halolajhoz hozzáadott E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a keringési rendszer egészséges működéséhez és kedvezően befolyásolják a koleszterinszintet. AZ EPA és DHA zsírsavak hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez, napi 250 mg EPA és DHA bevitel esetén. A DHA hozzájárul a normális agyműködés és a látás fenntartásához. A kedvező hatás napi 250 mg DHA bevitelével érhető el. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.