Akciós termékek
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Izom- és ízületi fájdalom

Kobralgin krém 50 g

Várható szállítás
csak Budapestre:
3 174 Ft
Egységár: 63 Ft/g
 

Saridon tabletta 20 db

Várható szállítás
csak Budapestre:
2 439 Ft
Egységár: 122 Ft/db
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre.
Legális gyógyszertár

Izom- és ízületi fájdalmak okai 

Az izomfájdalmak gyakorlatilag mindennapos problémának számítanak. Nagyon sok minden válthatja ki őket, és bizonyos keretek között nem is számítanak kórosnak, de ha komolyan megkeserítik a mindennapjainkat, illetve nem találjuk a kiváltó okokat, akkor érdemes lehet orvoshoz fordulni. Sokszor ugyanis egy ártalmatlannak tűnő izomfájdalom mögött komolyabb betegségek is állhatnak, de az is lehet, hogy amit nem tudtunk magunktól megoldani, azt orvosi segítséggel sikerül, és hamar véget érhet a szenvedés.

Az izomfájdalom okai

Az izomfájdalmak különböző okokból alakulhatnak ki. Leggyakrabban tartásproblémák eredményezik, illetve gyakran ismételgetett mozdulatsorok, de az sem ritka, hogy sportolás, aktív testmozgás során erőltetjük meg magunkat egy kicsit jobban a szokásosnál, aminek a következő egy-két napban isszuk meg a levét.

Az izom fájdalom oka lehet továbbá gyógyszermellékhatás, bizonyos betegségek tünetei is. Éppen ezért fontos, hogy ha látszólag indokolatlan a fájdalom, vagy nem akar elmúlni, akkor a végére járjunk.

Mitől lehet állandó izomfájdalom?

Az állandó izomfájdalom leggyakoribb oka a rendellenes testtartás. Nagyon jellemző például olyanoknál, akiknek az alap tartásuk sem megfelelő, de olyanoknál is, akik számítógép előtt dolgoznak, és egész nap a billentyűzet fölött görnyednek. Mivel folyamatosan egy adott pozícióba vannak kényszerítve az izmaik, előbb-utóbb görcsök, merevség, fájdalom alakul ki.

Az izomfájdalom kezelése

Az izomfájdalom kezelése természetesen elsősorban a kiváltó októl függ. A tartásproblémák gyakran megoldhatók rendszeres masszázzsal, mozgatással, tornáztatással, de kineziológiai tapasz is hatékony segítség lehet. Az izomláz pár nap alatt magától rendeződik, a rándulásokkal, izomszakadásokkal azonban vigyázni kell, ezek ellátása már orvosi kompetencia.

Amennyiben valamilyen betegség vagy gyógyszermellékhatás okozza a fájdalmat, a kezelés, vagy az adott gyógyszer lecserélése szintén az orvos feladata.

Időskori izomfájdalom

Az időskori izomfájdalomnak lehetnek természetes okai, például az izmok leépülése. A reumás fájdalmakat is gyakran érzékeljük izomfájdalomként, sőt, akár vitaminhiány is okozhatja. Mindenképpen orvosi kivizsgálást igényel a tünet, mert súlyos problémák is állhatnak a háttérben.

Ízületi fájdalmak

A gyakran érzett, akár krónikus fájdalmaknak sűrűn előforduló típusa az ízületi fájdalom is, vagyis az, amikor a csontok találkozásának helyein érzünk fájdalmat. Nagyon jellemző a végtagokon, a kezeken, csuklón, könyöknél, vállnál, csípőnél, térdnél, bokánál, de akár a gerincoszlop mentén is. Az ízületi fájdalmakat rendszerint porckopás, vagy ízületi gyulladások okozzák.

Ízületi fájdalom az egész testben

Olykor az egész testben jelentkezhet ízületi fájdalom, ezt kiválthatják például lázas állapottal járó betegségek, aminél gyakori, hogy fájnak a végtagok, az ízületek. Létezik ugyanakkor a rheumatoid arthritis nevű autoimmun betegség is, ami sokízületi gyulladást jelent, és ahogy a neve is sugallja, azt jelenti, hogy testszerte gyulladásban vannak az ízületek. Sajnos ez krónikus fájdalommal jár, amit orvosi felügyelettel lehet kordában tartani.

Mi okozhat ízületi gyulladást?

Az ízületi gyulladás pontos okait nem ismerjük százszázalékosan, annyit azonban tudunk, hogy genetikai okok szerepet játszhatnak benne, valamint fertőzések is kiválthatják.

Milyen az ízületi fájdalom?

Ízületi fájdalom esetében, ahogy a nevében is benne van, az ízületek környékén érzünk fájdalmat. Az adott területen a mozgás beszűkülhet, duzzanat, melegség, bőrpír is jellemző lehet. Előfordulhat, hogy az érintett beteg alig bírja megmozdítani a gyulladt testrészt.

Ízületi fájdalom kezelése

Az ízületi fájdalmakat lehet kezelni gyógyszeresen, ez azonban orvosi kompetencia. Az otthoni kezelés borogatásból, pihentetésből áll. Van, akinek a meleg borogatás válik be, másoknak inkább a hidegtől enyhül a fájdalom. Ez egyénileg változó lehet, ki kell tapasztalni, hogy melyik típus segít.

Sajnos egy bizonyos szint után elkerülhetetlenné válik az orvosi segítség, hogy meg tudjuk tartani az életminőségünket a mindennapokban.

Tovább