Akciós termékek
Márka
Termékcsalád
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Stresszoldó, alvást segítő és depresszió elleni készítmények

Carmol csepp 40 ml

Várható szállítás
csak Budapestre:
2 597 Ft
Egységár: 65 Ft/ml
 

Carmol csepp 20 ml

Várható szállítás
csak Budapestre:
1 603 Ft
Egységár: 80 Ft/ml
 
Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre.
Legális gyógyszertár

A mai, felgyorsult, civilizált világban az emberek nagy része küzd stresszel, álmatlansággal, ilyenkor első körben nem a szintetikus gyógyszerek a megfelelő választás, hanem a stresszoldó, alvást segítő és depresszió elleni készítmények. Ezek az ideges, szorongó szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat és/vagy a népi gyógyászatban bizonyított gyógynövények relaxációs erejét alkalmazzák 1-1 tablettában, kapszulában, cseppek formájában vagy éppen teában.

Stresszoldó, alvást segítő készítmények

A stresszoldást és pihentetőbb alvást célzó teák, vitaminok, gyógyhatású cseppek vagy illóolajok természetes módon segítik a szervezet ellazulását, támogatják az idegrendszert.

 A feszültség sajnos a mindennapi élet velejárója, ki jobban, ki nehezebben viseli. Ha éjjel pihenni sem tud, sajnos könnyen egy ördögi körbe kerülhet, hiszen a kialvatlanság csak fokozza az idegességet, nehezíti a napi teendők ellátását.

Mi az a stressz?

Ha meg kellene fogalmazni, mi az a stressz, azt mondhatjuk egy természetes jelenség, egy adott helyzetre, szituációra a szervezet stresszreakcióba kezd. Emelkedik a vérnyomás, pulzus, szaporább lesz a légzés és több vér kerül az izmokba, a szervezet felkészül a „védekezésre”.

Miért vagyunk stresszesek?

Jó kérdés, hogy miért vagyunk stresszesek, de a rohanó életmód, a feszített tempó, a megfelelési kényszer otthon, munkahelyen, sőt sokszor már gyermekeknél is az iskolában alattomos módon emésztheti fel a szervezetet. 

Stressz ellen

A stressz ellen számos hatásos „fegyver” lehet a kezünkben. Az egyik legcélravezetőbb a rendszeres mozgás. De, ha ez nem lehetséges, jótékony egy esti séta, egy reggeli futás, nem kell nagy dolgokra gondolni. 

Töltse fel vitaminraktárait, ez is segíti, hogy ne érezze magát folyton fáradtnak, kimerültnek. Az idegrendszert támogató vitaminok különösen fontosak a stressz kezeléséhez. 

Napközben 1-1 finom citromfű tea, este pedig illóolaj párologtatás vagy 1-2 szem alvást segítő természetes összetevőjű kapszula is segít, hogy pihenni tudjon, lelassulhasson, reggel pedig jól induljon a napja.

Stresszoldó vitamin

Stresszoldó vitaminok közé, vagy másként fogalmazva az idegrendszer normál funkcióihoz nélkülözhetetlen vitaminok közé soroljuk a B vitaminokat, a magnéziumot, folsavat, cinket, D3-at, Omega 3-at.

Stresszoldó tea

Az orbáncfű, ginzeng, levendula, citromfű, macskagyökér, golgotavirág mind kaphatóak iható formában is, természetes tea stresszoldó teaként. Arra figyeljen, hogy a napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

Stresszoldó homeopátiás szerek

A patikákban beszerezhetőek stresszoldó homeopátiás szerek is, mint az Aconitum Napellus, ami szorongás, félelemérzet, ijedtség esetén segíthet. De említhető a Belladonna, Nux Vomica, Kalium Phosphoricum vagy az Acidum Phosphoricum is, ha ingerlékeny, esetleg mentális vagy fizikai teljesítőképessége a határait súrolja.

Alvást segítő készítmények

Sokan kutakodnak alvást segítő készítmények után, ezek valóban kedvező hatást gyakorolhatnak a szervezetre, támogatják a pihentető, nyugodt alvást. Összetevőik között a komló, macskagyökér, citromfű, melatonin, golgota, orbáncfű a leggyakoribbak, akár vitaminokkal kombinálva is.

Alvást segítő vitaminok

Az alvást segítő vitaminok szedése nem kizárólag az éjjeli pihenésre gyakorol majd kedvező hatást, de a szellemi kimerültség, a mentális fáradtság, a napi stressz kivédése is érezhetően könnyebbé válhat szedésükkel. Ilyenek a B vitaminok, ezek sokszor FORTE (vagyis nagyobb mennyiséget tartalmazó) változatban, magnézium, D vitamin. Sok készítményben vas is megtalálható, mert a vashiány is fokozza a kifáradás tüneteit.

Alvást segítő tea

A népi gyógyászat régóta ismert megoldása rossz alvók számára az alvást segítő tea elfogyasztása fél-1 órával lefekvés előtt. Ilyenek a citromfű, levendula, orbáncfű, komló.

Alvást segítő tea gyermekeknek

A kisgyerekek esetében bármilyen vitamint, teát vagy gyógynövényes készítményt adna, beszélje meg házi gyermekorvosával! Bizonyos életkor alatt nem (minden) adható!

Természetesen alvást segítő tea gyermekeknek is készül, összetevőnként és gyártónként eltérő, mennyi idős kortól ajánlják. A legtöbb készítmény kamillát, citromfüvet tartalmaz, melyek gyengéden segítik a kicsik nyugodtabb alvását, ráadásul egyéb, ismert jótékony hatásukat is kifejtik, gondoljunk csak a kamilla gyulladáscsökkentő erejére.

Mi az a depresszió?

Manapság sokat halljuk a szót: depresszió. De mi az a depresszió? A kedélybetegségek egyik formája, reményvesztettség, érdektelenség, folyamatos szomorúság jellemzi.

Depresszió ellen

A depresszió ellen, ha nem súlyos jól jöhetnek a nyugtató hatású teák, az idegrendszer normál funkcióihoz szükséges vitaminok, tápanyagok és a rendszeres torna. Komolyabb esetben pszichoterápia, antidepresszáns gyógyszerek is szükségessé válhatnak.

Depresszió ellen vitamin

Depresszió elleni vitaminként tartják számon a folátot, magnéziumot, cinket, B6-ot, B12-t, krómot, D vitamint, vasat, kalciumot, Omega3-at.

Illóolaj depresszió ellen

Egyre elterjedtebb, hogy valamilyen problémára az illóolajok erejét hívjuk segítségül. Ez lehet megfázás, köhögés, fejfájás, de ugyanígy illóolaj depresszió ellen is párologtatható. Ilyenkor részesítsük előnyben a citromfű, kamilla, bergamott, levendula illóolajakat!

Tea depresszió ellen

A teázás már önmagában hangulatjavító. A hatás fokozásához fogyasszon napi rendszerességgel kamilla, citromfű vagy csipkebogyóteát!

Stresszoldó gyógyszer

Patikánkban vény nélkül stresszoldó gyógyszerek közül a növényi hatóanyagúak kaphatóak, melyek jellemzően macskagyökér, komló, citromfű kivonatot tartalmaznak. 

Orvosi rendelvényre, indokolt esetben vényköteles stresszoldó gyógyszerek is léteznek, ezek lényegében nyugtató hatású gyógyszerek.

Stresszoldó technikák

A mai rohanó mindennapokban nagyon fontos, hogy minél jobban tudjuk kezelni a stresszt. Erre többféle módszer és relaxációs technikák is léteznek, de a meditáció vagy a jóga elsajátítása is sokat segíthet a nyugodtabb életvitelben. A rendszeres mozgás, a feltöltő beszélgetések, a lefekvés előtti olvasás egyaránt segíthetnek leküzdeni a stresszt.

Tovább