Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Hajhullás ellen

 

Bárki életében adódhat olyan időszak, amikor a szokásosnál erősebb hajvesztés tapasztalható, ilyenkor a probléma gyökerének feltárásával párhuzamosan érdemes elkezdeni célzott, hajhullás elleni készítmények alkalmazását! Ezek elsősorban a fejbőr egészségére, vérkeringésére gyakorolnak pozitív hatást, a hajhagymák egyensúlyi állapotának elérésében segíthetnek. Olyan készítményekről van szó, melyek könnyen beépíthetőek a hajápolási rutinba. Tovább olvasom

Hajhullás ellen

A hajhullás természetes folyamat, amíg nem lépi át jelentősen a napi 60-100 hajszálnyi mennyiséget. Ha ezt jócskán meghaladja, vagy huzamosabb ideig fennáll a haj vesztése, erős hajhullásról van szó, ami szakorvosi kivizsgálást igényel.

Akkor is fel kell kezelni a szakembert, ha azt tapasztalja, hogy nem nőnek új, fiatal hajszálai, a kihullott hajszálak helyében nincs új képződés. 

Életünk során egy hajtüszőből 25-30 szál haj nő ki. A hajszálak létrejönnek, növekednek, nyugalmi fázisba kerülnek, az újonnan keletkezők távozásra késztetik a régebbieket.

Mi okozza a hajhullást?

Előfordul, hogy a fokozottabb hajhullás csak átmeneti és nincs mögötte betegség, kóros állapot. Előfordulhat évszakváltásnál is, hogy néhány hétig jobban hullik a haj.

A hajhullás okai között ugyanakkor számos probléma húzódhat:

  • hormonális okok
  • gyulladásos betegségek
  • stressz,
  • táplálkozás, tápanyaghiányt
  • úlzásba vitt hajszépítészeti beavatkozások, vegyi anyagok ártalmai
  • pajzsmirigybetegségmérgezés
  • kemoterápia
  • örökletes tényezők

Hajhullásra milyen megoldások lehetségesek?

A hajhullás ijesztő lehet, érdemes átgondolni, milyen tényezők válthatták ki, tudunk -e valamit tenni a felborult egyensúly helyreállításáért?

Fontos, hogy alaposan és precízen kivizsgáltassa a hajhullás hátterét, és a probléma gyökere legyen kezelve elsősorban. 

Természetesen hajhullás ellen házilag is felléphet, ezt tanácsos minél előbb elkezdeni, ez pedig speciális samponok, szérumok, fejbőr és hajhagyma regeneráló készítmények használatát jelenti.

Érdemes kerülni a haj vegykezelését, mozogjon sokat a friss levegőn, hogy hajhagymái is kellő oxigénhez jussanak! Táplálkozzon kiegyensúlyozottan és figyeljen a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitelre! A bőséges folyadékfogyasztásról sem szabad megfeledkezni!

Hajhullás elleni sampon

Hajhullás ellen sokan keresik a hajnövesztő szérumokat, tonikokat, hajhullás elleni samponokat. Rengeteg gyártó terméke kínálkozik a probléma kezelésére, ezek valamelyest eltérnek összetételükben, de a hajnövekedés számára alapvető fontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat szinte mindegyik tartalmaz. Ezek a C-vitamin, D-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, biotin, B5-vitamin, koffein, keratin, folsav, vas, cink, szelén, szilícium, kovasav.

A célzott készítmények erősítik a fejbőr vérkeringését, serkenthetik a hajnövekedést. A hajhullás elleni samponok kíméletesek, de feltöltik a fejbőrt a szükséges tápanyagokkal, melyekből a hajhagymák is hozzájutnak a normál működésükhöz szükséges elemekhez.

Hajerősítő kapszula

Gyakori probléma, hogy a nem megfelelő táplálkozás, a hiányos étrend és a szervezet jelzéseinek figyelmen kívül hagyása miatt a tápanyagok, vitaminok kifogynak, a raktárak kiürülnek, ennek jelei nemcsak hajhullásban, de bőrproblémákban és egyéb tünetekben is megmutatkozhatnak.

A hajerősítő kapszulák, hajvitaminok vagy hajhullás elleni étrendkiegészítők képesek megadni a hajhagymák számára a szükséges tápanyagokat. Ezek gyakran tartalmaznak B-vitaminokat, aminosavakat, cisztint, metionint, biotint, cinket, D-vitamint.

Már a hajhullás első jeleinél célszerű lehet egy hajerősítő tabletta szedésének elkezdése, de ez nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet, amire szintén figyelni kell! 

A speciális hajerősítő samponok, szérumok használatát sem érdemes halogatni, de közben el kell kezdeni a hajhullás okainak felkutatását szakember segítségével!

Tovább