Kedvezményes ajánlatok
Márka
C-vitamin tartalom
D-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem

MSM

 

Egészségboltunk MSM kínálatában MSM porok, MSM tabletták, MSM kapszulák, MSM italporok széles választéka megtalálható, egyéni ízlésnek megfelelő formákban. Az MSM vegyület széleskörű biológiai hatással rendelkezik, az élő szervezetekben mindben jelen van, ugyanakkor viszonylag kis mennyiség juttatható be élelmiszerekkel. Az MSM hatása tehát sokrétű, de elsősorban gyulladáscsökkentő hatása a legjelentősebb előnye ennek a kénvegyületnek. A gyulladások pedig ízületi panaszok, bőrpanaszok, allergiás betegségek megjelenését is eredményezhetik. Tovább olvasom

Mi az MSM?

 

A kérdésre, hogy mi az MSM a válasz röviden: metil-szulfonil-metán, kénvegyület.

 

Az MSM gyümölcsökben, zöldségekben is megtalálható, halban, gabonafélékben, lucernában, de egyes algák, tea, kávé, tej is tartalmazza bizonyos arányban.

 

A kén az emberi szervezetben előforduló vegyületek között az egyik legfontosabb, nagyságrendileg a nyolcadik. A kénes fürdők, a kénes gyógyvizek alkalmazása köztudottan a fájdalmak, gyulladások csökkentése szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak.

 

MSM hatása

 

Az MSM hatásai:

 

  • támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait
  • segíti a máj egészséges működését
  • erőteljes gyulladáscsökkentő hatás
  • számos krónikus gyulladásos, krónikus fájdalommal járó betegség esetén, reumás ízületi gyulladások esetén, csont-ízületi gyulladások esetén, csontritkulás, izomgyulladás, nyáktömlőgyulladás esetén is ajánlják kiegészítő terápiaként. Alkalmazzák osteoarthritis kezelésére is, kutatások támasztják alá, hogy a fájdalmat, duzzanatot egyaránt csökkenti az MSM.
  • enyhítheti az allergiás tüneteket
  • erősíti a porcokat
  • elősegíti az edzés, megterhelés utáni izom és ízület regenerálódást
  • védi az ízületeket, porcokat
  • hasznos a bélrendszer egészségéhez
  • jótékony hatású a haj, bőr, köröm szempontjából is.

 

Az MSM hatása kondroitin és glüközamin hármas kombinációban a legerősebb, ezért több ilyen összetételű készítmény is megtalálható a kínálatban. Az életkor előrehaladtával egyre csökken a szervezetben jelen lévő MSM, ezért előtérbe kerülhet az MSM étrendkiegészítők alkalmazása.

 

Az MSM káros hatásai között az esetleges MSM mellékhatásokat kell megemlíteni, ami főleg hasmenés, fejfájás, álmatlanság, gyomorproblémák lehetnek. Az MSM krémek külsőleg alkalmazva fájdalmat vagy duzzanatot fokozhatják azon személyeknél, akiknek keringési zavarai állnak fenn, esetleg visszeresek a végtagjaik.

 

MSM por adagolása

 

Az MSM italporok fogyasztása több szempontból hasznos. Egyrészt bejuttatható a szervezetbe a szükséges napi MSM mennyiség, másrészt folyadékpótlásban is segíthet.

 

Az MSM por adagolása mindig a készítmény gyártói utasítása szerint kell történjen, de az MSM por általában 1 adagos tasakokban csomagolt. Ennek megfelelően 1 adag italport kell feloldani 2 dl vízben, langyos teában, esetleg gyümölcslében.

 

Amennyiben nincs egyesével tasakolva az MSM italpor, akkor 1 adagolókanál (k. 2,5 ml) MSM port kell 2 dl folyadékban feloldani.


MSM kapszula

 

Az MSM kapszulák általában hármas kombinációban kaphatóak, ami szerint glüközamin és kondroitin-szulfát is található bennük az porc egészségének megőrzéséhez, az ízületi rendellenességek kialakulásának megelőzéséhez, a kialakult problémák kezeléséhez.

 

MSM kapszula alkalmazása esetén is mindig a gyártói utasítást kell követni, ez általában napi 1-2 MSM tablettát jelent, amit bő folyadékkal kell lenyelni!

 

Az MSM készítmények között ma már az MSM krémek is népszerűek, ezek is fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bírnak, külsőleges alkalmazásra javallottak.

Tovább