A tőzegáfonya egy Észak-Amerikából származó növény, melynek gyümölcsét nemcsak az immunrendszer megerősítésére, de a húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésére, sőt ezek megelőzésre is gyakran használják. A magas tápértékű gyümölcs sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gazdag antioxidáns-forrásként van számon tartva.
- Antioxidáns bomba
- Finom és tápláló
A tőzegáfonya kitűnő forrása az A-vitaminnak és C-vitaminnak. Mindemellett kalcium, mangán, kén, kálium, foszfor, vas, magnézium és cink tartalma is kiemelkedő.
Tőzegáfonyával találkozhatunk feldolgozott ételeinkben és italainkban is. A lekvárok, müzlik, gyümölcslevek mellett, szószokat, mártásokat is készítenek belőle.
A tőzegáfonya rendkívül egészséges, azonban fogyasztásánál célszerű odafigyelni, hogy az ételekben a gyümölcs fanyar, savanyú ízét sokszor jelentős mennyiségű cukor felhasználásával hozzák egyensúlyba.