Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Illat
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Orrfolyás

Ön a Kalmia Gyógyszertár felületére lépett. Ebben a kategóriában olyan készítmények találhatóak, melyeket a Kalmia Gyógyszertár Kft. szolgál ki Önnek, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére (Medicina Expressz szállítási mód). Ha csak olyan terméket választ, ami az Online Patika kategórián kívül található, akkor azt a Pharmazone WS Kft. teljesíti futárszolgálatok bevonásával. Ha gyógyszertári készítményeket és egyéb készítményeket is vásárol, akkor azt a gyógyszertár szolgálja ki, a gyógyszertár szakdolgozói szállítják házhoz Önnek Budapestre, valamint Üllő, Vecsés, Gyál és Dunaharaszti területére.
Legális gyógyszertár

Mi az az orrfolyás?


Az orrfolyás az orrából csöpögő vagy "kifolyó" váladék. Okozhatja hidegebb külső hőmérséklet, megfázás, influenza vagy allergia is.Amikor egy náthavírus vagy egy allergén, például pollen vagy por először jut be a szervezetébe, irritálja az orr és az orrmelléküregek (vagy az arc körüli levegővel teli zsebek) bélését és az orra sok tiszta váladékot kezd termelni.
Ez a nyálka csapdába ejti a baktériumokat, vírusokat, vagy allergéneket és segít kiöblíteni azokat az orrából és az orrmelléküregekből.


Két-három nap múlva a váladék színe megváltozhat és fehér, sárga, vagy zöldes színűvé válhat. Mindez normális, és nem jelenti azt, hogy fertőzés van jelen.


Miért fontos része a nyálka a légúti rendszernek?A nyálkára azért van szükség, hogy a légutakat nedvesen tartsa, hogy megfelelően működjenek. A nyálka nemcsak azt akadályozza meg, hogy káros részecskék jussanak a tüdőbe, hanem antitesteket is tartalmaz, amelyek segítenek
elpusztítani a baktériumokat. Ha túl sok nyálka termelődik, a szervezete meg akar szabadulni tőle, ami köhögéshez és a felesleges nyálka kiköpéséhez, illetve az orrodon való kifújásához vezet.


Mi okozza az orrfolyást?


Az orrfolyás lehetséges okai közé az alábbiak tartoznak: • Allergia.

 • Hideg hőmérséklet.

 • Nátha.

 • Influenza.

 • Gustatorikus rhinitis, a nem allergiás rhinitis egy formája, amely bizonyos ételek fogyasztásakor orrfolyást okoz.


Fertőző az orrfolyás?


Az orrfolyás önmagában nem fertőző, de gyakran egy olyan betegség tünete, mint a nátha, amely emberről emberre terjedhet.


Mikor forduljon orvoshoz az orrfolyás kezelése érdekében?


Az orrfolyás általában magától elmúlik, de orvoshoz kell fordulni, ha: • A tünetek 10 napnál tovább tartanak, és nincs javulás.

 • A tünetek súlyosak, vagy szokatlanok.

 • A kisgyermek orrából csak az egyik oldalról folyik a víz és az zöld, véres, vagy bűzös szagú.

 • Ha más okból feltételezhető, hogy idegen tárgy ragadt az orrában.


Hogyan szabadulhat meg az orrfolyástól? Milyen gyógyszereket próbáljon ki?


A vényköteles gyógyszerekre, például antibiotikumokra nincs szükség az orrfolyás kezeléséhez, mert általában magától meggyógyul.


Néha egy vény nélkül kapható gyógyszer segíthet a felnőtteknek, de az orrfolyás kezelése általában a következőkből áll: • Pihenjen sokat.

 • Igyon sok folyadékot, különösen vizet.

 • Használjon sóoldatos orrspray-t a tünetek enyhítésére. Az orrspray-k használatát a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően legfeljebb néhány napra korlátozza.


Tovább