Akciós termékek
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Férfi kozmetikum

A férfi kozmetikum kínálatban jellemzően olyan termékek szerepelnek, melyek segítik a férfiak napi tisztálkodását, bőr- és hajápolását. Férfi tusfürdők, férfi dezodorok, kozmetikumok borotválkozáshoz, férfi arckrémek, és after shave balzsamok a leggyakoribb férfi kozmetikumok. Az izzadásgátló termékek és a fényvédők ugyanúgy szükségesek a férfiaknak is, mint a hölgyeknek. Hajápolási termékekből a férfiak elsősorban a hajhullás elleni samponokat, hajhullás elleni készítményeket keresik.

Férfi kozmetikumok

Ma már a férfi kozmetikumok is ugyanúgy megtalálhatóak a patikai kínálatban, mint a női kozmetikumok, bár az előbbiekre jellemző, hogy valóban funkcionális megközelítés alapján készülnek és kevésbé próbálják a gyártók az illattal, színnel levenni a lábukról a férfi vásárlókat. 

A férfi bőrápolás legfontosabb részei, amiket a mindennapi rutinba be kell építeni: tisztítás, hidratálás, táplálás.

Célszerű, ha egy férfinak mindig van a fürdőszoba polcán arctisztító, hidratáló, fényvédő, tusfürdő, testápoló, izzadásgátló, és persze az elmaradhatatlan borotvagél, illetve fogkrém. 

Érdemes minőségi férfi kozmetikumokat választani, melyek ellátják a bőrt tápanyagokkal, védik azt, regenerálják és sokáig tartanak, gazdaságosak.

Férfi kozmetikumok tisztálkodáshoz

A férfiak arcbőre több faggyút termel, ezért javasolt, hogy speciális, mélyen tisztító arclemosó gélt, arctisztító kozmetikumot használjanak, ami a pórusok mélyéig hatol. 

Tusoláshoz, fürdéshez a férfiak általában az illat alapján választják meg a kedvenc termékeiket, pedig az ő esetükben is fontos, hogy tápanyagokhoz is jusson a bőr, és ne legyen kitéve irritáló anyagoknak. 

A férfiak bőrük tisztításához általában szappant, férfi tusfürdőt, esetleg habfürdőt vásárolnak igény szerint.

Férfi tusfürdő

A férfiak csak ritkán használnak zuhanyozás, fürdés után testápolókat, ezért nagyon fontos, hogy az ő esetükben a tusfürdő a tisztításon túl hatékonyan táplálja is a bőrt, ellássa a szükséges tápanyagokkal, vitaminokkal.

Az ismert dermokozmetikai gyártók tápláló krémtusfürdő, olajtusfürdői férfi tusfürdőként is használhatóak, zuhanyozás közben lipidpótló, tápláló, regeneráló hatásukat tökéletesen kifejtik.

Nem szükséges utánuk testápoló terméket is használni, a bőr megfelelően hidratálttá válik a használatuk után.

Férfi izzadásgátló spray

Az izzadásgátlás a mindennapi higiéniánk fontos része. Az izzadás bár természetes folyamat, a hónaljban rendkívül erős és kellemetlen szagokat okozhat.

Az izzadásgátló spray-k, dezodorok vagy stiftek antibakteriális összetevőket, illatanyagokat és bőrápoló anyagokat tartalmaznak.

Kerülje az alumíniumsót tartalmazó dezodorokat, mert azok átmenetileg blokkolják a verejtékmirigyek kivezetését!

Férfi kozmetikumok borotválkozáshoz

Borotválkozáshoz – kivéve, ha valaki borotvagépet használ – minőségi borotvapenge, borotvahab vagy borotvagél szükséges, illetve a borotválkozás utáni bőrápoláshoz nyugtató balzsam. 

Férfi arckrém

Egy minőségi férfi arckrém mindig legyen a fürdőszobapolcon! A legfontosabb elvárás, hogy gyorsan beszívódjon, de kellően hidratáljon, sőt akár fényvédőt is tartalmazhat! 

Ma már a férfiak körében is egyre keresettebbek a ránctalanító kozmetikumok, melyek rendszeres használatával az öregedés látható jelei mérséklődhetnek.

A hatékonyan megtisztított arcbőrre reggel és este célszerű egy kisebb mennyiséget felvinni a választott férfi arckrémből, és a bőr friss, üde, hidratált lesz, a férfi megjelenése pedig igényes és vonzó.

Borotvahab és borotvagél

Borotvahab és borotvagél választásnál figyeljen az összetevőkre! Az arc, a nyak egy érzékeny terület, arról nem beszélve, hogy a penge száliránnyal ellentétesen vágja le a szőrszálakat.

Ez fokozott irritációnak teszi ki a bőrt. Válasszon hipoallergén és alkoholmentes borotvahabot vagy borotválkozó gélt!

After shave balzsam

Borotválkozás után az irritált bőrnek nyugtatásra van szüksége. Az after shave balzsam alkohol nélkül hidratálja és nyugtatja az igénybevett bőrt, hamar felszívódik, frissít, ápol.

Tovább