Terhesség

Babafürdetés könnyek nélkül - 6+1 jótanács

Újdonsült szülőként nem szeretnénk a kisbabánkat sírni látni, de olykor a fürdetés meghittnek várt rituáléja igazi túlélőpróbává válhat. Természetes, hogy a baba már a legkisebb kellemetlenséget is sírással fogja jelezni, amit például a hőmérséklet-változás, vagy a kényelmetlen testhelyzet okoz. Lássuk mikor és miben fürdessünk, milyen babafürdetőt válasszunk, és hogyan szerettessük meg a vizet a gyermekünkkel!

Miért visszeres a lábunk? - A visszeresség típusai, tünetei és kezelése

A lakosság 20-30 százalékát érintik az érproblémák, ám míg egy részük csupán szépséghiba, addig az előrehaladottabb főtörzsi visszérbetegségeket nem szabad elhanyagolni, mert lábszárfekély, trombózis vagy esetleg tüdőembólia veszélyének tesszük ki magunkat. Enyhe panaszok esetén az életmódváltás, a visszeres lábak helyi kezelése, bizonyos visszérkrémek, kompressziós harisnya viselése, lézeres kezelés, injekciós kezelés, súlyosabb esetben sebészeti beavatkozás segíthet.

Terhesvitaminok - előtte, alatta és utána

Sokan már a várandósság időszakát megelőzően megkezdik a szervezet felkészítését a másállapotra az egészséges életmóddal és vitaminok szedésével, míg mások csak legyintenek - Semmi szükség felesleges tablettákra, a természet elvégzi a dolgát! Vajon mi az igazság? Szükség van-e magzatvédő vitaminokra? Milyen szempontok alapján hozzuk meg a döntést és mikortól mit szedjünk a születendő gyermekünk és a saját egészségünk érdekében?

Milyen tápszert adjak a babának?

A csecsemő legjobb természetes tápláléka az anyatej, ám ha a szoptatás nehézségekbe ütközik, akkor sem kell megriadni vagy bűntudatot érezni. Ma már rendkívül jó minőségű babatápszerek állnak rendelkezésre, melyekből a baba korától és igényeitől függően válogathatunk. Léteznek anyatej-helyettesítő, anyatej-kiegészítő, junior és speciális problémákra kifejlesztett tápszerek is.