Terhesség

A terhesség alatt szedhető gyógyszerek – megfázás terhesen

A terhesség alatt szedhető gyógyszerek listája jóval korlátozottabb, mint amikor valaki nem várandós. Természetesen egy megfázás terhesen is előfordul, és akkor is tenni kell valamit a tünetek enyhítése érdekében, mert sem a babának, sem a mamának nem jó, ha erőteljes megfázásos panaszoktól szenved. Soha ne felejtsük, hogy a megfázás kezelése házilag is hatásos lehet és enyhítheti a panaszokat. A terhesség alatt szedhető gyógyszerekkel kapcsolatban mindig kérje ki kezelőorvosa véleményét!

A terhességi tesztek

Az otthoni terhességi tesztek könnyen és gyorsan alkalmazhatók, az eredmény néhány percen belül leolvasható. A terhességi tesztek működése a HCG hormon mérésén alapul, melynek el kell érnie egy bizonyos szintet ahhoz, hogy a tesztek képesek legyenek vizeletből kimutatni. Természetesen eltérő érzékenységű tesztek vannak forgalomban. Van amelyik korábban, van amelyik később tud megbízható eredményt adni. De mikor érdemes terhességi tesztet csinálni, mi a helyzet, ha alig látható csík a terhességi teszten és mennyire megbízható a terhességi tesztek pontossága?

A magzatvíz szivárgás jelei – A magzatvíz szivárgás kimutatása

A magzatvíz szivárgás jeleit időben fel kell ismerni, hiszen a magzatvíz sokrétű védelmi funkciót tölt be a terhesség során. Ha a magzatvíz szivárog, a magzatburok megrepedt, emelkedik a hüvelyi fertőzések kockázata. A magzatvíz szivárgás kimutatására ma már magzatvíz szivárgás gyorstesztek is rendelkezésre állnak a terhességi tesztek, ovulációs tesztek mellett.

A terhesség első jelei

Mikor egy pár kisbabát szeretne, természetesen nagyon várják, hogy kopogtasson a gólya. Ez a feszült várakozás pedig türelmetlenséget szül, az ember alig tudja kivárni, hogy kiderüljön, az adott hónapban megfogant-e a várva várt gyermek. Éppen ezért, sok nő már az esedékes menstruáció időpontja előtt lesi a vélt vagy valós tüneteket, és próbálja belőlük megállapítani, hogy vajon sikerült-e teherbe esni.

Babafürdetés könnyek nélkül - 6+1 jótanács

Újdonsült szülőként nem szeretnénk a kisbabánkat sírni látni, de olykor a fürdetés meghittnek várt rituáléja igazi túlélőpróbává válhat. Természetes, hogy a baba már a legkisebb kellemetlenséget is sírással fogja jelezni, amit például a hőmérséklet-változás, vagy a kényelmetlen testhelyzet okoz. Lássuk mikor és miben fürdessünk, milyen babafürdetőt válasszunk, és hogyan szerettessük meg a vizet a gyermekünkkel!

Miért visszeres a lábunk? - A visszeresség típusai, tünetei és kezelése

A lakosság 20-30 százalékát érintik az érproblémák, ám míg egy részük csupán szépséghiba, addig az előrehaladottabb főtörzsi visszérbetegségeket nem szabad elhanyagolni, mert lábszárfekély, trombózis vagy esetleg tüdőembólia veszélyének tesszük ki magunkat. Enyhe panaszok esetén az életmódváltás, a visszeres lábak helyi kezelése, bizonyos visszérkrémek, kompressziós harisnya viselése, lézeres kezelés, injekciós kezelés, súlyosabb esetben sebészeti beavatkozás segíthet.

Terhesvitaminok - előtte, alatta és utána

Sokan már a várandósság időszakát megelőzően megkezdik a szervezet felkészítését a másállapotra az egészséges életmóddal és vitaminok szedésével, míg mások csak legyintenek - Semmi szükség felesleges tablettákra, a természet elvégzi a dolgát! Vajon mi az igazság? Szükség van-e magzatvédő vitaminokra? Milyen szempontok alapján hozzuk meg a döntést és mikortól mit szedjünk a születendő gyermekünk és a saját egészségünk érdekében?

Milyen tápszert adjak a babának?

A csecsemő legjobb természetes tápláléka az anyatej, ám ha a szoptatás nehézségekbe ütközik, akkor sem kell megriadni vagy bűntudatot érezni. Ma már rendkívül jó minőségű babatápszerek állnak rendelkezésre, melyekből a baba korától és igényeitől függően válogathatunk. Léteznek anyatej-helyettesítő, anyatej-kiegészítő, junior és speciális problémákra kifejlesztett tápszerek is.