Női egészség

 

Az egészség megőrzésre egy életen át figyelni kell, nincs ez másként a női egészség megőrzését illetően sem. A hölgyek számos megpróbáltatással néznek szembe életük során, kezdve a havi ciklustól a fogamzásgátláson át a terhesség, szülés nehézségein keresztül egészen a klimax és menopauza okozta problémákig. Ráadásul még hüvelyfertőzések, esetleg női inkontinencia vagy női húgyúti problémák is előfordulhatnak menet közben. Tovább olvasom

 

Női egészség

A női egészség fogalmába sok minden beletartozik. Figyelni kell az intim higiéniára, ehhez kiváló minőségű mosakodógélek, intimkrémek, betétek, tamponok rendelkezésre állnak.

A fogamzásgátlás módszerei ma már sokféle választási opciót tartogatnak, mindenki megtalálja az optimális megoldást. A női egészség fenntartását, megőrzését szolgáló étrendkiegészítők, patikai termékek minden nő számára elérhetőek, és a bevált termékeket érdemes mindig tartani otthon.

Bármikor kéznél kell legyen egy hüvelyfertőzésre alkalmas krém, egy húgyúti fertőzés kezelését célzó gyógytea vagy éppen női inkontinencia betét – akinek bármely okból szüksége van rá.

Fogamzásgátlás

A patikákban elérhető fogamzásgátlók közül a kiváló hatásfokkal rendelkező fogamzásgátló hüvelytabletták, hüvelykúpok, hüvelykrémek emelendők ki. Ezek helyileg fejtik ki hatásukat, nem terhelik hormonálisan az egész szervezetet.

Hüvelyfertőzés kezelése

Egy hüvelyfertőzés kezelése előtt el kell dönteni, hogy bakteriális vagy gombás fertőzésről van -e szó. Ehhez nagy segítséget jelenthetnek a hüvelyfertőzés tesztek, melyek a hüvely PH értékét alapul véve szolgálnak információval. 

Nem javuló vagy folyamatosan visszatérő problémák esetén mindenképpen forduljon szakorvoshoz, előfordulhat, hogy más betegség áll a háttérben vagy vényköteles gyógyszer is szükséges a gyógyuláshoz!

A hüvelyfertőzés kezelésére probiotikus hüvelykrémek, hüvelytabletták, gombaölő készítmények, hüvelykúpok is rendelkezésre állnak, melyek vény nélkül kaphatóak.

Intim higiénia

Az intim higiéniai termékek választéka óriási, de ha néhányat emelnénk ki, amelyek a legtöbb hölgy fürdőszobájában megtalálhatóak, azok az intim mosakodók, intim betétek, egészségügyi betétek, tamponok, intim zuhany. 

Klimax és menopauza

Klimax, menopauza idején a nők számos kellemetlen tünetet tapasztalhatnak magukon, a hüvelyszárazságtól elkezdve az alvás problémákon át akár a hőhullámokig.

Szerencsére hatékony étrendkiegészítő készítmények, klimax teák, hüvelyhidratáló krémek és olyan kiváló termékek állnak ma már rendelkezésre, melyekkel a tünetek könnyebben elviselhetők, a klimax időszaka kevésbé megterhelő lehet.

Női inkontinencia

A női inkontinencia lényegében, hogy akaratlan vizeletszivárgás történik, ami kínos és kényelmetlen. 

Ennek okai szerte ágazóak, akár mentális, fizikai okok vagy egyszerűen korral járó problémák is állhatnak a háttérben. 

Ilyen esetben a női táskák, fürdőszobák kötelező kellékei a megbízható inkontinencia betétek, melyek minden körülmények között magabiztosságot biztosítanak.

Női húgyúti problémák

Női húgyúti problémák szinte minden hölgynél előfordultak már. Elsősorban húgyúti fertőzések okoznak gondot, melyek sürgető vizelési ingert, hasfájást, égő, csípő vizelést okozhatnak. 

Enyhébb esetekben a bő folyadékfogyasztás és a húgyúti rendszer egészségét támogató készítmények (tőzegáfonya, tökmag kivonat) fogyasztása elegendő lehet a női húgyúti problémák kezelésére.

Menstruáció

A menstruáció vagy havi vérzés, esetleg menzesz ugyanarra a havi ciklusra utal, melyen minden hölgy átesik havonta, a serdülőkortól egészen a klimaxig. 

Egyeseknél gond nélkül lezajlik és csupán intim betétre, tamponra, intim mosakodókra van szükség, másoknál viszont szükség lehet vény nélküli fájdalomcsillapítókra vagy a menstruáció alatti jó közérzet elérését támogató készítményekre is.