Kedvezményes ajánlatok
Márka
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Gumikesztyű, szájmaszk

Az egyszer használatos gumikesztyű és szájmaszk a fertőzésekkel szembeni védekezés alapvető eszközei, ráadásul bizonyos körülmények között megkerülhetetlen a használatuk. Kínálatunkban megtalálhatóak a különböző felnőtt és gyermek szájmaszkok, az orvosi gumikesztyűk a púdermentes és púderezett kesztyűk és egyéb higiéniai termékek. Tovább olvasom

Gumikesztyű és szájmaszk

A gumikesztyűk lehetnek védőkesztyűk és orvosi kesztyűk. Ez utóbbiaknak rendelkezni kell EN szabvánnyal, számos előírásnak kell eleget tenni. A védőkesztyűk csupán a viselőt védik a kemikáliáktól, szennyeződésektől, vegyi anyagoktól. 

A szájmaszkok segítenek a kórokozók terjedése elleni védekezésben. A cseppfertőzéssel terjedő fertőzések átjutását akadályozzák egyik emberről a másikra. 

Az egyszer használatos szájmaszkok kötelező elemei kell, hogy legyenek a táskáinknak, de az irodában, autóban is érdemes tartani néhány darabot! Használat után egyszerűen kidobható és bárkinek adhatunk egy steril darabot, ha szükséges. Ez nagy előnye az egyszerhasználatos szájmaszkoknak.

Eldobható gumikesztyű

Az eldobható gumikesztyűk legnagyobb felhasználói az egészségügy és az élelmiszeripar. Sokféle létezik, színes vagy fehér, latex gumikesztyű vagy latexmentes, és így tovább. Általában 100 db-os kiszerelésben vásárolhatóak, fontos, hogy megfelelő méretet viseljen, ha szükséges!

Vizsgálókesztyű-orvosi gumikesztyű

Az orvosi gumikesztyűknek vagy vizsgálókesztyűknek meg kell felelniük az érvényes törvényi szabályozásoknak az orvostechnikai eszközöket illetően. 

Egészségügyi területen alkalmazzák ezeket, biztonságossá teszik az egészségügyi dolgozók és a páciensek érintkezését, védenek a keresztszennyeződések átadásától. Fontos tudni, hogy nem minden védőkesztyű orvosi kesztyű!

Púdermentes kesztyű

Púdermentes kesztyű viselése ajánlott, ha valaki a latexfehérjére érzékeny. A latex, nitril és vinyl alapanyagú termékek egyébként púderezett/púderes gumikesztyű és púdermentes változatban is kaphatóak. Az előbbit könnyebb felvenni, felszívja a párát, izzadságot, kényelmes a viselete. 

Élelmiszeriparban viszont tilos ezeket használni, ott a púdermentes a jó választás, melyek élelmiszer-minőségű jelzéssel is ellátottak.

Allergiamentes gumikesztyű

Egyes kesztyűk allergizálhatnak, fokozhatják a kontakt ekcéma kialakulásának kockázatát. A latex is ilyen, ha a gyártás során allergizáló vegyületeket adnak hozzá. A latexre érzékenyeknek kiváló alternatíva lehet a nitril, vagyis orvosi minőségű kesztyű, más néven allergiamentes gumikesztyű. 

Gumikesztyű méretek

Ahhoz, hogy a gumikesztyű viselése komfortos legyen, ne akadályozza a munkavégzést, ne legyen balesetveszélyes, jól kell a méretet megválasztani. 

A tenyere szélessége lényegében a kesztyű méretét is jelzi. A Small, azaz S-es méret például 8 cm széles, 8 cm széles tenyérhez alkalmas. A Medium 9 cm széles, a Large 10 cm széles. A tenyér szélességének mérési helyét az alábbi táblázat szemlélteti:

Orvosi szájmaszk

A 3 rétegű ragasztott, polipropilén anyagból készül orvosi szájmaszkok viselése kényelmes, redőzött kialakításuk miatt tökéletes illeszkedés, állítható orr rögzítés jellemzi őket. Egyszer használatosak, viselés után ki kell dobni.

Mosható szájmaszk

A koronavírus járvány időszaka alatt elterjedtek a mosható szájmaszkok is. Ezeknél figyeljen rá, hogy jó minőségű, vastagabb pamutból készüljön, viselése kényelmes legyen, a pántok biztosítsanak lehetőséget az optimális beállításra. Egy jó minőségű mosható szájmaszk magas hőmérsékleten mosható, fertőtleníthető, többszöri használatot tesz lehetővé, praktikus és pénztárcabarát megoldás.

FFP2 szájmaszk

Az úgynevezett FFP2 szájmaszkok professzionális típusnak számítanak, képesek megszűrni a 0,3 mikrométeres részecskék közel 95%-át.

FFP3 szájmaszk

Az FFP3 szájmaszkok igazi nagyágyúk a maszkok között. Ezeknél elvárás és nemzetközi szabvány is szabályozza, hogy a 0,3 mikronnál nagyobb részecskék 99,95%-át kiszűrjék. Érdekes információ, hogy a COVID-19 vírus cseppfertőzés körülbelül 5 mikron méretű, tehát ez a típusú maszk igazán hatékony lehet a védekezés szempontjából.

Páramentes sebészi szájmaszk

Elsősorban szemüvegeseknek ajánlott a páramentes sebészi maszk, mely speciális kialakításának köszönhetően megakadályozza, hogy a kifújt levegő lecsapódjon a szemüvegen, ezzel akadályozva a látást.

Tovább