Megfázás

Megfázás
Szűrés törlése
Hogyan hat a lándzsás útifű?

A lándzsás útifüvet elsősorban a nyákoldó, köhögéscsillapító hatásáról ismerjük, ám számos más áldásos hatással is rendelkezik. A szinte bárhol megtermő gyógynövénynek kevés mellékhatása van, így előszeretettel alkalmazzák gyerekeknél is. A cikkben bemutatjuk a méltán népszerű lándzsás útifű gyógyhatásait és azt hogy miként alkalmazhatjuk a gyógynövényt.

Mire jó a fülgyertya?

A fülgyertya rendkívüli népszerűségnek örvendő alternatív gyógymód, amelyet elsősorban a fülzsír eltávolítására, illetve a fül-orr-gégészeti betegségek gyógyítására használnak. Megnézzük, hogy vajon mire jó pontosan a fülgyertya, kik és hogyan használják és mik a veszélyei.

Mit tehetünk a bosszantó orrfolyás ellen?

A hideg, párás téli időszakban mindennapos, hogy elkezd folyni az orrunk. Már önmagában a hideg levegő is vizes orrfolyásra készteti a szervezetet, hiszen az orrnyálkahártya így védekezik a kiszáradás és a betolakodó kórokozók ellen is. Folyhat az orrunk számtalan okból: például csípős ételektől, allergiától és ádáz vírusoktól is. A tünetek az okok megkeresése mellett jól enyhíthetők házi praktikákkal és gyógyszertárakban kapható készítmények, például orrspray-k segítségével is. Lássuk mikor mit tehetünk!

Hogy védekezzünk megfázás ellen?

Megfázás
A megfázás első jelei általában a torokfájás és az orrfolyás, majd a köhögés, illetve a tüsszögés következik. A legtöbb ember körülbelül 7-10 nap alatt gyógyul fel a közönséges náthából. Ön is csökkentheti a megfázás kockázatát, ha gyakrabban mos kezet, kerüli a beteg emberekkel való szoros érintkezést, és nem érinti meg az arcát mosatlan kézzel.

Milyen orrspray-t használjunk?

Amikor az orrnyálkahártya megduzzad, vagyis az orrunk bedugul azonnali megoldást keresünk, mert rossz a közérzetünk, nem kapunk levegőt, orrhangon beszélünk és kellemetlenül feszíthet az arcüregünk is. A patikákban kapható orrcseppek és orrspray-k gyors megoldással lohasztják-, tisztítják- és nyugtatják az orrnyálkahártyát. Rendelkezésünkre állnak például tengervizes orrspray-k, hatóanyagot tartalmazó érszűkítő-, vagy allergia elleni antihisztaminos orrspray-k és kifejezetten gyerekeknek szánt termékek is. Azonban nem mindegy, hogy ki, mit, milyen tünetre, milyen gyakran és meddig használ.

A kínzó torokfájás okai

Villámcsapásként érhet, amikor éjjel arra ébredünk, hogy nem tudunk nyelni és megszólalni sem az égő, vagy kaparó torokfájástól. A torokfájást számtalan dolog okozhatja, mint például a száraz levegő, a vírusos megbetegedések vagy éppen a reflux betegség. Összegyűjtöttük a legtipikusabb okokat, amelyek a torokfájás tünetét előidézhetik és megnéztük mit tehetünk a torokfájás ellen.