Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Arcradír, hámlasztó

 

Az arcradírok a modern arcápoláshoz ugyanúgy hozzátartoznak, mint az arctonikok, arckrémek, szérumok. A bőrradírok, peelingek felgyorsítják és energizálják a természetes megújulási folyamatokat, segítenek a bőrproblémák kezelésében. Akár száraz bőrre, akár zsíros bőrre, normál bőrre keres hámlasztó kozmetikumot vagy mechanikai radírt, nagyszerű összetételű és hatású termékek állnak rendelkezésére. Tovább olvasom

Arcradír és hámlasztó kozmetikumok

A neves dermokozmetikai gyártók arcradír és hámlasztó termékei már a legtöbb patikában megtalálható, különböző hatóanyagokkal, formulákkal, de mindegyik a puha, életteli bőr elérését szolgálja.

Arcradírok, bőrradírok használata serkenti a vérkeringést, a bőr élénkebb lesz, a krémek, hatóanyagok felszívódása és hatása erőteljesebbé válik. 

A bőr természetesen is megújul 28 nap alatt. Az elhalt hámsejtek eltávolításához is hatásosak a radírozó készítmények és szükség is lehet rájuk, mikor azt tapasztalja, hogy bőre feszül, száraz, egyenetlen és a krémeket sem kellően szívja be.

Már az ókori görögök is ismerték a peeling jelentőségét, ők tengeri homokot használtak a bőr radírozásához.

Mire jó az arcradír?

Egy minőségi arcradír kitisztítja a pórusokat, csökkenti a mitesszereket és javítja a bőrproblémákat. 

Pórustisztító, radírozó szemcséket tartalmaz, ami gyengéden leradírozza az arc bőrének legfelsőbb hámrétegét, bőrkárosodás nélkül. 

A szennyeződések eltávolításának felgyorsításával ösztönzi a sejtek megújulását, szabályozza a faggyútermelést, előkészíti a bőrt az ápoló hatóanyagok felvételére.

A bőr simább, egyenletesebb felszínű lesz. Könnyebben felveszi a hatóanyagokat, szérumokat, krémeket. A bőrkép élettelibb, üdébb.

Mire jó a hámlasztó?

A hámlasztó krém nem összekeverendő az arcradírral. 

A hámlasztók általában kémiai vagy gyümölcssavas hámlasztók, melyek nagyszerű tulajdonsága, hogy a fizikai hatáson alapuló bőrradírokkal szemben kíméletesebb a bőrrel.

Míg egy bőrradír lényegében ledörzsöli a bőr külső rétegét, a kémiai hámlasztók gyengéden és egyenletesen oldják le az elhalt hámsejteket.

A kémiai hámlasztó krémet fel kell vinni a bőrre és a gyártói útmutatás szerinti időt kivárni, hogy gyengéden és egyenletesen leoldja az elhalt hámsejteket. 

A legismertebb kémiai hámlasztók közé soroljuk a BHA-t, ami egy zsírban oldódó sav, és az AHA-t, illetve a PHA-t, melyek vízben oldódnak. 

A BHA az eltömődött pórusokat is kitisztítja, a másik két sav pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket, a végeredmény üde, friss bőrkép lesz!

Egy kíméletes hámlasztó nem irritálja a bőrt, finoman lehámlasztja azt, de nem okoz feszülő érzést. Előkészíti a bőrt a kozmetikumok beépülésére. Használatát követően a bőr hidratált, tiszta és puha lesz. 

Egyes gyártók már a hámlasztó krémjeiket is felvértezik hialuronsavval vagy ureával, ami már a kezelés alatt optimális hidratálást biztosít.

Mire jó a bőrradír?

A bőrradír lényegében mechanikai radír, amelyben apró szemcsék vannak, ezek dörzsölés következtében távolítják el az elhalt hámsejteket. 

Vannak készítmények, melyek elsősorban arcra, míg mások a test más részeire ajánlottak, de egyes gyártók termékei arc- és bőrradírozásra is kiválóan alkalmasak. 

A szemcsék cukorból, sóból, magvakból készülnek, a műanyag szemcsés változatokat jobb elkerülni!

A bőrradírozás otthon is elvégezhető, de a gyakorisággal óvatosan kell bánni! Érzékeny bőr esetén havi egyszer, normál vagy zsíros bőr esetén hetente ajánlott alkalmazni!

Ha a bőr leégett, nyílt seb van rajta, rendkívül száraz vagy irritált, gyulladt, semmiképp ne használjon bőrradírt, többet árthat, mint használhat!

Tovább