Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem

Spirulina

 

A spirulina egy sokoldalú algafajta, mely számos jótékony hatást képes gyakorolni a szervezetre, ezáltal javítani az egészségi állapotot. A spirulina alga készítmények, a spirulina tabletták, spirulina kapszulák, spirulina porok bővelkednek fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban és fitokemikáliákban, azaz különösen hasznos vegyületekben. Tovább olvasom

Spirulina hatása

 

A spirulina superfoodként van számontartva, kiemelkedő aktív hatóanyagtartalma miatt. A spirulina hatása elsősorban gyulladásgátló hatás és immunmoduláns hatás. Spirulina alga fogyasztásával erősödhet az immunrendszer, az immunfunkciók szabályozottabbá válhatnak, ezáltal allergiás tünetek kezelésében is hatékony segítség lehet.

 

Ha tudni szeretnénk mi a spirulina, röviden egy mikro algafajtáról van szó, mely több százmillió éve megtalálható a Földön, az emberi szervezetre pedig sokszoros pozitív hatást képes kifejteni.

 

A spirulina hatásai között a bőr és kötőszövet rugalmasabbá tétele, az idegrendszer erősítése, a vérképzés támogatása, a sejtépítés, salaktalanítás egyaránt szerepel.

 

A zöld alga hatásai közül kiemelkedőek:

 

 • Védi a szem egészségét
 • Pozitív hatást gyakorol a tüdőre, a légzőszervekre
 • Támogatja a szív egészségét, a vérerek állapotát
 • Erősíti az immunrendszert
 • Vércukorszint csökkentő
 • Agyi funkciókat támogató hatás
 • Hatékony a sejtek öregedése ellen
 • Haj és köröm erősítése
 • Allergia ellenes
 • Javítja a májműködést
 • javítja a veseműködést

 

Mire jó a spirulina?

 

Hogy mire jó a spirulina, számos kutatás támasztja alá, de antioxidáns hatása révén sok-sok meglévő egészségügyi probléma esetén hatékony lehet, de a mindennapi étrendbe építve egészségmegőrző hatása is ismert.

 

A spirulina mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza, melyre a szervezetnek szüksége van, ezenkívül pedig többféle ásványi anyagot és vitamint is.

 

Zöld alga veszélyei

 

A zöld alga mellékhatásait tekintve biztonságos jelzővel ellátott táplálék, de bizonyos esetekben kölcsönhatásba léphet más, rendszeresen szedett gyógyszerekkel. Ezért a spirulina szedése előtt érdemes a kezelőorvosunkkal konzultálni!

 

A zöld alga mellékhatásai akkor fordulhatnak elő elsősorban, ha többet fogyasztunk a napi ajánlott mennyiségnél. A spirulina tartalmaz rostokat, béta-karotint, B-vitaminokat, vasat, kalciumot, esszenciális zsírsavakat.

 

Érdemes arra figyelni, hogy amennyiben egyéb étrendkiegészítőt is használunk, ezek össz napi mennyisége ne lépje túl az adott vitamin, tápanyag napi ajánlott mennyiségét életkorunkhoz, testsúlyunkhoz képest!

 

Noha a spirulina mellékhatása ritka, de fogyasztása bizonyos esetekben fejfájást, allergiás reakciókat, izomfájdalmat, izzadást és álmatlanságot okozhat. A tenger gyümölcseire, tengeri moszatra és hal ételekre allergiás embereknek kerülniük kell a spirulinát. Pajzsmirigy-betegségben szenvedőknek, autoimmun rendellenesség, köszvény, vesekő, fenilketonuria (PKU) esetében, terhesség vagy szoptatás ideje alatt kérdezzük ki kezelőorvosunk tanácsát!

 

Spirulina tabletta szedése

 

Spirulina alga kapszula, spirulina alga tabletta vagy spirulina alga por is beépíthető a mindennapi étrendünkbe, ízlés szerint. Sokan kedvelik a spirulina porokat, melyeket smoothie-ba, shake-be, egyéb italokba is keverhetnek és ezzel indítható vagy éppen zárható egy fitt, energiadús nap!

 

A spirulinából a legtöbb gyártó 3-10 gramm közötti napi mennyiséget ajánl, de tanulmányok a napi 30 grammos adagnál sem mutattak káros mellékhatásokat.

 

A spirulina tabletták gyártónként eltérő mennyiségű zöld algát tartalmaznak, ezért a csomagoláson mindig feltüntetik, hogy az adott zöld spirulina tablettából mennyit szedjünk naponta! Ez akár 1-8 db is lehet egy felnőttre vonatkozóan.

Tovább