Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Intim higiénia

Az intim higiénia nőknél a mindennapok fontos része, ráadásul az intim részek megfelelő ápolása, tisztasága az egészséges egyensúly fenntartásán túl magabiztosságot is biztosít. Manapság a napi szükségleteket kielégítő intim higiéniai termékeken felül hatékony hüvelyfertőzés kezelését célzó hüvelykrémek, hüvelykapszulák, probiotikus készítmények, felületi hámsérülések kezelésére alkalmas kenőcsök is rendelkezésre állnak a felmerülő problémáktól függően. Tovább olvasom

Az Intim higiénia

Az intim higiénia napi szükségletei közé tartoznak a különböző egészségügyi betétek, tisztasági betétek, tamponok, intim mosakodók, intim frissítő kendők. 

Ezeket a legtöbb hölgy használja rendszeresen, egyes termékeket naponta, másokat menzesz alkalmával, otthon és munkahelyen, utazás közben egyaránt. 

Régen az intim területek tisztán tartására szappant használtak, mint bárhol, máshol a bőrön, ma már a szakemberek ezt nem ajánlják, tudva, milyen érzékeny az intim területek PH-ja, így speciális, célzott tisztálkodószereket ajánlott használni. 

Hüvelyfertőzés

Hüvelyfertőzéssel élete során szinte mindenki találkozik, a fertőzésnek lehet bakteriális, vírusos vagy gombás eredete. Mindig nőgyógyász szakorvosra kell bízni a diagnózis felállítását és a terápia kijelölését, hiszen nem megfelelő kezelés többet árthat, mint használhat. 

Léteznek vény nélkül hüvelyfertőzés ellen kúpok, de ezek alkalmazása előtt is javasolt legalább egy fertőzés eredetét (gomba, baktérium) jelző PH alapú teszt elvégzése, hogy a problémától függően bakteriális hüvelyfertőzés kezelése történjen vagy éppen célzottan hüvelygomba krémet használhasson!

Hüvelyfertőzés kezelése

A nőgyógyász a hüvelyfertőzés kezelése céljából gyógyszeres hatóanyagú hüvelykrémet, hüvelykúpot, hüvelykapszulát, sőt akár antibiotikumot vagy gombaellenes gyógyszert is előír, ez utóbbiakat akár a partner számára is, ha feltételezhető, hogy az adott fertőzés nála is fennáll. Fontos a visszafertőzés elkerülése.

Hüvelykrém

A női intim higiénia részeként sok hölgy alkalmaz hüvelykrémeket, kapszulákat a hüvely egyensúlyi PH értékének helyreállításához például menstruáció után vagy strandolás, intim fertőzés után.

 Ezek jótékony lactobacillusokat tartalmaznak, melyek hozzájárulnak az egészséges intimflóra fenntartásához. Speciális hüvelykrémek is léteznek például hámsérülésre vagy éppen hidratáló hatásúak hüvelyszárazságra, de nemi aktushoz használható síkosító, lubrikáns zselék is. 

Hüvelykapszula

Az intim mosakodókon és a probiotikus hüvelykrémeken, hüvelykapszulákon túl alkalmanként 1-1 intim fertőzés következtében szükség lehet gyógyszeres hatóanyagot tartalmazó hüvelykapszulára vagy hüvelytablettára esetleg kúpra.

Ezeket elsősorban orvosi rendelvényre használjuk, meghatározott ideig. Figyeljen a tárolásukra, mit ír elő a gyártó, némelyiket hűtőben kell tartani felhasználásig, ez a minőségmegőrzés, hatóanyag szempontjából nagyon fontos.

Intim mosakodó

Számos intim mosakodó közül választhatja ki melyik az Ön számára megfelelő termék. Van, aki márkanév alapján választ intim mosakodót és van, aki a hatóanyagok, összetevők alapján választ tisztálkodót. Az intim mosakodók alapvetően vigyáznak a megfelelő PH érték fenntartására, akár 12 órán át komfortos érzetet biztosíthatnak, védhetik az intim területek egyensúlyát és csökkenthetik az irritációt. Általában szappan-, illat- és színezőanyag mentesek.

Tampon és tisztasági betét

A tamponok és tisztasági betétek kínálata óriási, minden hölgy megtalálja közöttük az ideális intim higiéniai termékeket. Tamponokból, tisztasági betétekből és egészségügyi betétekből is különböző méretűek, eltérő nedvszívó képességűek léteznek, hogy a menzesz erősségétől függően optimális megoldást nyújtsanak a nőknek. A tisztasági betétek között illatosított intim betétek is fellelhetőek, a tamponból pedig bár még kevesen tudják, akár probiotikus tampon is elérhető. Ezek használat közben is támogathatják a sérülékeny hüvelyi egyensúly fenntartását.

A női intim higiéniai termékek jelentősen megkönnyítik a napi rutint, támogathatják az aktív és teljes életet a különböző női problémák vagy a menzesz idején is és hüvelyi fertőzés esetén is segítséget nyújthatnak.

Tovább