Akciós termékek
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem

Síkosító

Amikor egy nő szexuálisan izgatott, a hüvely általában önsíkosítja magát. Ez sokkal élvezetesebbé teszi az általános élményt. A síkosító nélkül történő közösülés fájdalmas lehet és károsíthatja a hüvely bélnyálkahártyát. A hormonális változások, a menopauza, az öregedés, vagy a gyógyszeres kezelés következtében a szervezet kevesebb síkosítót termelhet. Ilyenkor általában mesterséges síkosító jön a képbe. A mesterséges síkosító segíthet fokozni az izgalmat, fokozhatja a szexuális élvezetet, puhán tartja a hüvelybőrt, és ami a legfontosabb, csökkenti a súrlódást a behatolás során. Tovább olvasom

Kinek lehet előnyös a síkosító gél?

A síkosítókat mindenki használhatja, függetlenül attól, hogy a teste természetes módon termel-e síkosítót.

Ha hüvelyszárazsággal küzd, különösen hasznosnak találhatja a síkosítót. A síkosító használata a szexuális aktivitás előtt segíthet megelőzni a viszketést, égést, csikorgást és egyéb kellemetlenségeket.

A szárazság általában azokat az embereket érinti, akik:

 • bizonyos gyógyszereket szednek, beleértve az antihisztaminokat és az antidepresszánsokat.
 • küzdenek a napi vízbevitellel vagy gyakran dehidratáltak.
 • hormonális fogamzásgátlót használnak
 • cigarettáznak
 • szoptatnak
 • perimenopauzában, vagy menopauzában vannak
 • autoimmun betegségben szenvednek, például Sjögren-szindrómában
 • kemoterápiás kezelés alatt állnak

Milyen különböző típusokat lehet kipróbálni?

Különböző típusú kenőanyagok léteznek a különböző igényeknek megfelelően. Teljesen normális, ha az egyiket előnyben részesíted a többivel szemben, vagy ha szeretsz váltogatni a dolgokat a helyzettől függően. Akár először vásárolsz, akár bővíteni szeretnéd a síkosítókollekciódat, garantáltan van egy számodra megfelelő termék.

Vízalapú síkosító

A vízbázisú síkosítók a legelterjedtebbek. Kétféle változatban kaphatók: glicerinnel, amelynek enyhén édes íze van, vagy glicerin nélkül.

Előnyök

Mindkét típusú vízbázisú síkosító költséghatékony, könnyen megtalálható, és óvszerrel együtt biztonságosan használható. Általában nem hagynak foltot a lepedőkön sem.

A glicerinmentes termékek kisebb valószínűséggel okoznak hüvelyi irritációt. Hosszabb a szavatossági idejük is.

Hátrányok

Az ízesített vagy melegítő síkosítók gyakran tartalmaznak glicerint. Bár ezeknek a termékeknek megvannak a maguk előnyei, gyorsan kiszáradnak. Cukortartalmuk miatt arról is ismertek, hogy hozzájárulnak az élesztőgomba fertőzésekhez.

A glicerinmentes kenőanyag kesernyés ízű lehet.

Mindkét típus idővel ragacsossá vagy ragacsossá válhat.

Szilikon alapú síkosítók

A szilikon alapú síkosítók szagtalanok és íztelenek, csúszósak és simák.

Előnyök

A szilikon alapú síkosítók tartanak a legtovább az összes síkosító közül. Nem kell őket olyan gyakran újrakenni, mint a vízalapú síkosítókat.

Biztonságosan használhatók latex óvszerrel és - ha gőzölgő zuhanyzáshoz van kedve - víz alatt is megállják a helyüket.

A szilikon alapú síkosítók hipoallergének is.

Hátrányok

A szilikon alapú síkosító néhány előnye egyben hátránya is. Ez a fajta síkosító hosszabb ideig tarthat, de nehezebb lemosni. Szappanos súrolást kell végeznie a területen, hogy eltávolítsa a maradékot.

Olaj alapú síkosítók

Kétféle olaj alapú síkosító létezik: természetes (gondolj a kókuszolajra vagy vajra) és szintetikus (gondolj az ásványi olajra vagy a vazelinre).

Általában az olaj alapú síkosítók biztonságosak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek. De ha teheti, válasszon először vízalapú kenőanyagot. Az olajok irritálhatják a bőrt és foltot hagyhatnak a szöveten.

Előnyök

A természetes alapú olajos síkosítók - mint az avokádó-, kókusz-, növényi és olívaolajok - nagyszerűek a nemi szervek masszírozásához és mindenféle szexuális játékhoz. Emellett biztonságosak a hüvelyre és biztonságosan fogyaszthatók.

Hátrányok

Mind a természetes, mind a szintetikus olajalapú síkosítók tönkretehetik a latex óvszereket, óvszerhibát okozhatnak, és foltot hagyhatnak a szöveteken.

A szintetikus termékek irritálhatják a hüvelyt és emellett nehezebb kiüríteni őket a szervezetedből, mint természetes társaikat. Ez hüvelyi fertőzéshez vezethet.

Természetes olaj alapú síkosítók

A természetes olaj alapú kenőanyagok nem az egyetlen természetes termék a piacon. Egyes cégek organikus vagy vegán kenőanyagokat gyártanak, amelyek növényi vagy más környezetbarát összetevőkből készülnek.

Előnyök

Sok természetes síkosító mentes a parabéntől, egy általánosan használt tartósítószertől, amelynek megállapított egészségügyi kockázatai vannak. Emellett organikus összetevőket is használnak, amelyek jobbak a környezetnek és biztonságosabbak a hüvely számára.

Hátrányok

A teljesen természetes síkosítók rövidebb eltarthatósági idővel rendelkezhetnek, valamint többe is kerülhetnek, mint egy hagyományos síkosító.

Amit figyelembe kell venni a megfelelő síkosító kiválasztásakor

Természetesen nem minden hüvelyi síkosító egyforma. Egyes márkák az Ön igényeitől függően jobban fognak működni, mint mások.

 • Ha szárazsággal küzd, a "melegítő" síkosítók nem biztos, hogy segítenek, mivel glicerint tartalmaznak és gyorsan kiszáradhatnak.
 • A hosszú élettartamú szilikonos kenőanyag a legjobb választás, ha hajlamos az élesztőgomba fertőzésekre. Tartsa távol magát a glicerint tartalmazó síkosítóktól. A vegyület irritálhatja a hüvelyét, és elpusztíthatja a jó baktériumokat, ami fertőzést idézhet elő.
 • Ha teherbe akar esni, keressen olyan síkosítót, amelynek csomagolásán az áll, hogy "spermabarát" vagy "termékenységbarát".
 • Ha óvszert fog használni, mindenképpen kerülje az olajalapú síkosítókat. Semmi sem teszi tönkre gyorsabban a latex óvszert, mint az olajalapú síkosító.
 • Ha szexuális játékot fog használni, maradjon a vízalapú síkosítóknál. Ha a szexuális játékod szilikonból készült, a szilikonalapú síkosítók idővel tönkretehetik a játék gumiját.
 • Ha a zuhany alatt fog játszani, válasszon szilikon alapú síkosítót. A vízalapú termékek lemosódnak, amint a zuhanyrózsa alá kerül.

A síkosító mellékhatásai

Bár az olaj alapú síkosítók biztonságosan használhatók, a legtöbb óvszert hatástalanná tehetik. Emellett hüvelyi irritációt is okozhatnak.

Az illatanyagot vagy aromát tartalmazó síkosítók használatát is korlátozni kell. Ezek a vegyi anyagok irritációt okozhatnak.

A síkosítók egyes összetevői nagyobb valószínűséggel okoznak gyulladást vagy irritációt, ezért az érzékenyeknek kerülniük kell őket. Ezek az összetevők a következők:

 • glicerin
 • nonoxinol-9
 • propilénglikol
 • klórhexidin-glükonát

Keresse fel orvosát, ha a következő tünetek bármelyike jelentkezik a használat után:

 • légzési nehézség
 • bármilyen duzzanat, különösen a nyelven, a torokban vagy az arcon
 • csalánkiütés
 • kiütés
 • viszketés

Forduljon orvosához akkor is, ha gyakrabban alakul ki élesztőgomba-fertőzés, ha a síkosító a rendszeres rutin része.

Tovább