Kedvezményes ajánlatok
Márka
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Masszázsolaj, masszázskrém

Egyes masszázskrémek olaj alapúak, mások krémek és vannak olyanok is, amelyek a kettőt kombinálják. Mielőtt döntést hozna arról, hogy melyik típusú masszázskrém a legjobb az Ön számára, segít, ha megérti, hogy mi az egyes krémek lényege és hatása. Tovább olvasom

Olaj alapú masszázskrém

Az olajok jó hidratálók és segítenek az öregedés gátlásban, mivel az olaj védi a bőr legfelső rétegeit.

A kutatások alátámasztják ezt az állítást; egy, a Journal of Cosmetic Dermatology 2007. márciusi számában megjelent tanulmány szerint a mandulaolaj, amelyet egyes masszázskrémekben használnak, csökkenti az UV-fény által kiváltott fényöregedés hatását a bőrre.

Az teszi az olaj alapú termékeket olyan előnyössé, hogy zsírsavakat tartalmaznak. Az olyan esszenciális zsírsavak (EFA-k), mint az omega-6 és omega-3, fontos szerepet játszanak a bőr optimális működésében és megjelenésében, így annak a helyi alkalmazása az EFA-k bőrbe juttatásának hatékony eszköze.

Az olajos krémeknek vannak hátrányai is.

A fő hátrányuk az, hogy az olaj nagyon ragadós, így elzárhatja a bőr pórusait, ami pattanások kialakulásához vezethet. Mivel az olaj zsírsavakat tartalmaz, potenciálisan vonzza a baktériumokat is, ami tovább fokozhatja a pattanásos állapotot. Emiatt az olaj alapú krémek talán nem a legjobb választásnak bizonyulnak, ha zsíros vagy pattanásokra hajlamos a bőre.

Testápoló alapú masszázskrém

A balzsam alapú masszázskrémeknek van néhány előnyük az olajtartalmúakkal szemben. Mivel nem olyan ragacsosak, a testápoló alapú krémek jobb választás lehetnek a sok testszőrzettel, vagy akut bőrproblémákkal küzdő betegek számára.

Hátrányai

A testápoló alapú krémek másképp működnek, mint az olajok. Mivel tartalmaznak egy alapösszetevőt, ami felvitel után feloldódik, a krémek néha nem alkalmasak olyan bőrproblémákkal küzdő betegek számára, akiket irritálhatnak az alapanyagban lévő összetevők.

Olaj és testápoló kombinációja

Míg az olajnak és a testápolónak is megvannak az előnyei és a hátrányai, van néhány olyan krém, amely mindkettőt egyesíti; a kombinált krém sokféle ügyfél számára alkalmas lehet.

Ezek a termékek az olaj öregedésgátló tulajdonságait és az esszenciális zsírsavakat ötvözik a testápoló számos előnyével, így egyszerre táplálják és puhítják a bőrt, miközben kevésbé fenyegető az irritáció veszélye.

Melyik a legjobb masszázskrém?

A döntés nagy része személyes preferenciákon és az Ön sajátos igényein alapul. Általánosságban elmondható, hogy a masszázsolajjal vagy a minőségi masszázskrémmel könnyebb dolgozni, mint a gélekkel.

Az olajat akkor érdemes megfontolni, ha olyan masszázs stílust folytat, amelyhez könnyű érintés szükséges (és ha nem zavarja a rendetlenség). Egyébként mélyebb szöveti masszázshoz keressen olyan krémet, amely jó egyensúlyt biztosít a tapadás és a siklás között.

Izomlazító masszázskrém

Az erőfeszítések után a testnek és az izmoknak pihenniük és ellazulniuk kell. Ennek elősegítésére érdemes izomlazító krémeket használni.

Egy jó izomlazító masszázskrém átmeneti fájdalomcsillapítást nyújt, sőt az akut sérülés okozta gyulladás csökkentésével felgyorsíthatja a gyógyulást és a felépülést. Bár az izom dörzsölés nem képes kezelni a krónikus fájdalmak mögöttes problémáját, a fájdalmat azonban sokkal kezelhetőbbé teheti.

Tovább