Kedvezményes ajánlatok
Márka
C-vitamin tartalom
D-vitamin tartalom
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Ízesítés
Termékforma
Kiszerelés mérete
Érzékenység
Nem
Terhesség, szoptatás

Cukorkák

 

A különböző cukorkák, gyógycukorkák régóta bevált jótékony hatású finomságok, melyek fajtától, összetevőtől függően pozitív hatással lehetnek a fájdalmas, kiszáradt torokra, támogathatják az agyműködést vagy energiával látják el az izmokat. Lehetnek vitaminnal dúsítottak, melyek elsősorban gyerekek kedvencei, mint a vitaminos nyalókák, de az ízletes, színes és illatos gyógynövényes cukorkákról se feledkezzünk el, melyekért a felnőttek is odavannak. Tovább olvasom

Cukorkák

 

A patikában megvásárolható cukorkák igen elterjedtek, sok embernél megtalálhatóak a táskák mélyén. Ennek oka, hogy a cukorkák azonkívül, hogy gyógyhatásúak, vitamint juttathatunk be velük a szervezetbe, hatékony energiaforrásként is számíthatunk rájuk (pl. szőlőcukor) Ha köhögés, fájdalmas torok tünetek kínoznak, rekedtség, nátha esetén is jólesik 1-1 finom, nyugtató cukorka elszopogatása.

 

Szőlőcukor

 

Az egyik legismertebb cukorka a szőlőcukor, mely egy természetben előforduló szénhidrát, más néven dextróz vagy glükóz. A leghatékonyabb energiaforrás, a szervezetünk összes sejtjének szüksége van a szőlőcukorra.

 

Szőlőcukor hatása

 

A szőlőcukor hatása az agyra, hogy energiához juttatja azt, egy vizsga vagy erős koncentrációt igénylő feladatnál hatékonyan támogatható az agy 1-2 szem szőlőcukorral, de a sportolók is előszeretettel fogyasztják, ha izomtömeget növelnek vagy állóképességi kihívás előtt állnak. A cukorbetegeknél előforduló hypoglikémia is gyorsan kezelhető szőlőcukor fogyasztással.

 

Szőlőcukor hatása az agyra

 

A szőlőcukor hatása az agyra régóta ismert. A szervezetbe bevitt glükóz 40 %-át az agy használja fel. Ha a vércukorszint alacsony, az agy nem működik megfelelően. Mivel a szőlőcukor hatása az agyra serkentőleg hat, érdemes mindig magunknál tartani belőle, akkor is jól jöhet, ha éhesek vagyunk, érezzük, hogy leesik a vércukor.

 

Szőlőcukor hatása a vérnyomásra

 

A szőlőcukor hatása a vérnyomásra nem elhanyagolható. Szakemberek szerint a szőlőcukor, a cukor erősebb összefüggést mutat a vérnyomással, mint például a nátrium. A szőlőcukor hatása a vérnyomásra tömören, röviden, hogy a túlzott cukor, szőlőcukor bevitel emelheti a vérnyomást.

 

Torokfertőtlenítő cukorka

 

A torokfájás igen kellemetlen tünet, mely általában a megfázás, légúti betegségek velejárója. Ma már a toroknak megnyugvást hozó torokfertőtlenítő cukorkák vény nélkül megvásárolhatóak, és ízlésünknek megfelelően több ízben fogyaszthatóak. Fajtától függően vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal szemben segítenek a torok fertőtlenítésében a torokfertőtlenítő cukorkák. Emellett pedig nyugtatják a gyulladt torkot, enyhítik a nyelési fájdalmat. A legtöbb torokfertőtlenítő cukorka egyébként cukormentes cukorka, fogyasztásuk nem emeli a napi cukorbevitelt.

 

Torokfertőtlenítő tabletta

 

Nem csupán torokfertőtlenítő cukorkák, de torokfertőtlenítő tabletták, torokfertőtlenítő szirupok és egyéb torokfertőtlenítő készítmények is léteznek, melyekből válogatni lehet íz, állag, összetevő, várható hatás szerint. A gyógynövényes torokfertőtlenítő tabletták mellett gyógyszeres összetevőjű torokfertőtlenítő tabletták is megtalálhatóak, az adagolási útmutatóra viszont figyelni kell, azt be kell tartani!

 

Vitaminos nyalóka

 

A vitamin nyalóka a gyerekek nagy kedvence. Nemcsak megfázásos, torokfájásos időszakban ajánlottak, hanem akár minden nap. Bármikor könnyedén vitaminhoz juttathatók a kicsik, egy vitamin nyalókára nem mondanak nemet! A vitaminos nyalókák legtöbbje gyümölcslével ízesített, többféle vitaminnal dúsított, cukormentes cukorkaként „működnek” és már óvodáskortól fogyaszthatóak. A vitaminos nyalóka nem tartalmaz mesterséges színezőt sem.

 

Cukormentes cukorka

 

Azok a cukorka gyártók, akik minden részletre odafigyelnek, cukormentes cukorkákat (is) kínálnak a fogyasztóknak, melyek hozzáadott cukortól mentesek, általában édesítőszerrel készültek. Így cukorbetegek is fogyaszthatják, de diétázók, cukormentes étrendet követőknek sem kell lemondani az ízletes torokfertőtlenítő vagy épp köhögéscsillapító édességek jótékony hatásairól!

 

Gyógynövényes cukorka

 

Mindig érdemes a házipatikánkban néhány fajta gyógynövényes cukorkát tartani, hiszen mindamellett, hogy finomak, jól jönnek, mikor az ember torokfájásra ébred, vagy a folyamatos köhögéstől/beszédtől kiszáradt toroknak jólesne egy kis megnyugtatás.

 

A patikai forgalomban elérhető gyógynövényes cukorkák, pasztillák javarészt a népi gyógyászatban már bizonyított hatású növények kivonatait tartalmazzák, sokszor hozzáadott cukor nélkül, színezéktől és mesterséges aromáktól mentesen. Némely gyártó a gyógynövény cukorka termékeit plusz vitaminokkal is kiegészíti, így alkalmazásuk közben vitaminhoz is jut a szervezet.

 

Mentolos, csipkebogyós, áfonyás, mézes, levendulás, gyömbéres vagy éppen citromfüves gyógycukorka esne jól? Nem kell választani, többféléből is betárazhat, és panaszainak, ízlésének megfelelően fogyaszthatja bármikor, bárhol.

Tovább