Férfi egészség

 

A férfi egészséget támogató termékek között prosztata problémákra és húgyúti gondokra javallott készítmények egyaránt megtalálhatóak. Húgyhólyaggyulladás, húgyúti fertőzések férfiaknál is kialakulhatnak, nemcsak hölgyeknél. A gyulladás átterjedhet a prosztatára is, komolyabb szövődményeket okozva. Manapság kiváló minőségű teák, étrendkiegészítők, cseppek, kapszulák, olajok, intim krémek elérhetőek a patikai kínálatban a férfi egészség megőrzése céljából, a bevált termékekből érdemes a házipatikában is tartani szükség esetére. Tovább olvasom

A férfi egészséget támogató termékek között prosztata problémákra és húgyúti gondokra javallott készítmények egyaránt megtalálhatóak. Húgyhólyaggyulladás, húgyúti fertőzések férfiaknál is kialakulhatnak, nemcsak hölgyeknél. A gyulladás átterjedhet a prosztatára is, komolyabb szövődményeket okozva. Manapság kiváló minőségű teák, étrendkiegészítők, cseppek, kapszulák, olajok, intim krémek elérhetőek a patikai kínálatban a férfi egészség megőrzése céljából, a bevált termékekből érdemes a házipatikában is tartani szükség esetére.

Férfi egészség

A férfi egészség fenntartása odafigyelést igényel, akárcsak a nőknél. A hosszabb ideig tartó üldögélés hideg helyen, hiányos higiénia, gyenge immunrendszer vagy a kevés folyadék fogyasztás húgyúti fertőzéseket okozhat mindkét nemnél.

Akinél ez már többször előfordult, érdemes tartózkodni a lehetséges kiváltó okoktól és odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, a meleg ruházatra és kiegészítő készítmények fogyasztására. Például a tőzegáfonya, a mezei zsúrlófű, a kisvirágú füzike kivonatos készítmények hatékonyak lehetnek a húgyúti problémák kezelésében vagy megelőzésében.

Jóindulatú prosztatamegnagyobbodás vagy más néven prosztata túltengés a férfiak körében előforduló leggyakoribb urológiai elváltozás, sok férfit érint egy bizonyos életkor felett.

Az elváltozás megjelenése esetén mindenképpen forduljon szakorvoshoz, vizsgálattal kell eldönteni, jóindulatú prosztata megnagyobbodásról van-e szó vagy valami másról! Amíg ez nem történt meg, ne történjen a prosztata problémák kezelése házilag!

Húgyúti problémák

Férfiak esetében a húgycső és a húgyhólyag igen közel található a prosztatához, ezért megvan az esélye, hogy egy kisebb húgyúti fertőzés is könnyen átterjedhet a prosztatára.

A húgyúti fertőzés férfiaknál több okból is kialakulhat. Van, amikor a húgyhólyag nem ürül megfelelően, ez fertőzések kialakulásához vezethet. A húgyhólyag kiürülésének akadálya sokszor a prosztata megnagyobbodás.

Húgyúti problémák kezelése

Férfiaknál a húgyúti problémák kezelésére a szakorvos sokszor széles spektrumú antibiotikumot ír elő.

Orvosával egyeztetve a terápia kiegészíthető a húgyúti rendszer egészségét támogató készítmények, gyógyteák, étrendkiegészítők fogyasztásával.

Prosztata problémák

A prosztata problémák között számos betegség szerepelhet, ha akut prosztatagyulladásról van szó, a gyakori vizelési inger mellett láz, rossz közérzet, alhasi fájdalom jelentkezhet.

A vizelet sokszor csak cseppenként ürül a prosztata duzzanata miatt. Ilyen esetben elengedhetetlen a szakorvosi vizsgálat!

Prosztata megnagyobbodás tünetei lehetnek:

  • gyakori vizelési inger
  • vizelés utáni vizelet csepegés
  • vizelet nem teljes kiürülése
  • vizelésnél a vizelet vékonyan ürül, megakad, újraindul

Prosztata problémák kezelése

A prosztata problémák kezelése elsősorban a szakorvos által kijelölt terápia mentén történjen!

Vényköteles gyógyszerekre a szakorvos javaslata alapján  szükség lehet, de rendelkezésre állnak a gyógynövényi eredetű készítmények is.

Rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás, olajos magvak fogyasztása mindenképpen javasolt.

Gyógyteák közül a fűrészpálma tea, a csalántea, zsályatea vagy a kisvirágú füzike fogyasztása célszerű. A megfelelő folyadékbevitel segíthet, hogy a húgyhólyag átmosásra kerüljön, a gyulladás mérséklődjön.

Az urológus szakorvos vényköteles gyógyszert is felírhat, ezek egy része a tesztoszteronra van hatással, más része a vizeletsugár útját tágítja. Végső esetben a szűkület elhárítására műtét is szükségessé válhat.