Akciós termékek
Márka
Termékcsalád
Fényvédelem
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Illat
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Zsíros bőr

A zsíros bőr gyakran aknés, pattanásos, és mivel elsősorban az arcon jellemző, önértékelési zavarokhoz is vezethet. Az aknék esetén az androgén hormonok egyensúlya felborul, a faggyúmirigyek túlzottan faggyút termelnek. A pórusok eltömődnek az elhalt hámsejtek és a faggyú keverékével, ez pedig a pattanásokat okozó baktériumok melegágya lehet. A zsíros bőr ápolására célszerű a napi rutinba a lehető legjobb, leghatásosabb kozmetikumokat beépíteni és gondos ápolást biztosítani számára.

Zsíros bőr

Fénylő, zsíros tapintatú bőr elsősorban arcon és fejbőrön fordul elő, mivel itt található a legtöbb faggyúmirigy. A zsíros bőr okaitól függően akár speciális diétával, étrenddel és hatékony kozmetikumokkal sokat tehet a zsíros bőr ápolásáért, az egészséges, egyensúlyban lévő bőr eléréséért.

Zsíros arcbőr okai

A zsíros arcbőr okai többfélék lehetnek, érdemes felkutatni, hogy megfelelően lehessen kezelni. Ezek lehetnek hormonális okok, genetikai eredetűek, rosszul megválasztott kozmetikumok használatában keresendők vagy környezeti tényezők hatása.

Zsíros bőr ápolása

A zsíros bőr ápolása során az alapos tisztítás, tonizálás és megfelelő krémekkel elvégzett hidratálás ugyanolyan fontos, mint bármely más bőrtípusnál. 

Figyelni kell arra, hogy az olajos bőr ápolása során a könnyebb, vizes, géles alapú krémeket, zseléket részesítse előnyben a zsírosabb, tartalmasabb krémekkel szemben!

Pattanásos bőr kezelése

A pattanásos bőr kezeléséhez van, amikor nem elegendők a kozmetikumok, gyógyszer is szükségessé válhat. Érdemes bőrgyógyász szakorvost felkeresni, hogy szükség esetén orvosi terápia is indulhasson a pattanások leküzdésére. 

A pattanásos bőr kezelésének fontos lépései a reggeli, esti alapos arctisztítás pattanásos bőrre alkalmas arctisztítókkal és a hidratálás szalicilsav, niacinamid, piroctone olamine tartalmú könnyed krémekkel. 

Arckrém zsíros bőrre

Sok embernek okozhat kellemetlenséget az olajosan fénylő bőr, de jó hír, hogy ez ráncosodik legkevésbé!

Arckrém zsíros bőrre is ajánlott, mert a bőr víztatalmát a rajta lévő faggyúréteg nem pótolja. Hidratálásra, megfelelő ápolásra ebben az esetben is szükség van, de amikor arckrém zsíros bőrre kell, a nem mitesszerképző arckrémeket érdemes előnyben részesíteni. Ezek biztosítják a megfelelő hidratálás, komfortérzetet, mégsem tömítik el a pórusokat.

Némely arckrémek mattító végeredményt biztosítanak, aminek köszönhetően még ennek a bőrtípusnak a megjelenése is jóval esztétikusabb.

Fényvédő zsíros bőrre

Fényvédő zsíros bőrre ugyanúgy elengedhetetlen, mint száraz bőrnél is, hiszen a fénylő zsírréteg nem védi meg a bőrt a káros UV sugárzás ellen.

Amikor zsíros bőrre fényvédőt választ, törekedjen rá, hogy légies, vizes bázisú, gél állagú kozmetikumokból válassza ki az Önnek ideálisat! 

Alapozó zsíros bőrre

A nehéz alapozók helyett a könnyű textúrát célszerű keresni, mikor alapozó zsíros bőrre szükséges. Ezek nem tömítik el a pórusokat, de egységes, hibátlan fedést biztosítanak. Fontos, hogy tudjon lélegezni alattuk a bőr miközben mattító hatással is bírnak az ápolt megjelenés érdekében.

Arclemosó zsíros bőrre

Létezik arclemosó zsíros bőrre, sőt többféle típus is megtalálható a termékek között. Ajánlott a micellás vizes vagy habzó géles arctisztítás, melyek a pórusokat alaposan megtisztítják a faggyútól, szennyeződésektől.  A minőségi termékek mérséklik a faggyútermelést, miközben tisztítják az epidermiszt.

Arclemosó használata után lehet tisztító, szabályozó tonikot használni, mely csökkenti a baktériumok szaporodásának esélyét és előkészíti a bőrt a hatóanyagok felszívódására.

Tovább