Kedvezményes ajánlatok
Márka
Termékcsalád
Hatóanyag
Milyen tünetekre?
Korosztály
Tulajdonság
Termékforma
Kiszerelés mérete
Nem
Terhesség, szoptatás

Sebfertőtlenítők, sebkezelők

 

Sebfertőtlenítő és sebkezelő termékek széles választékban a Kalmia.hu Egészségbolt kínálatában - Gyors és hatékony megoldások minden háztartásba. Sebfertőtlenítőkre, sebkezelőkre bármikor szükség lehet a mindennapi életben, ráadásul ezeket a készítményeket nemcsak otthon, de a táskánkban is érdemes tartani, hogy mindig kéznél legyenek! Hatékony sebfertőtlenítéssel, sebkezelő krém, sebkezelő gél, sebkenőcs használatával sokat tehetünk a problémamentes gyógyulás, a felülfertőződés elkerülése érdekében, sőt akár a maradandó hegek ellen is. Tovább olvasom

Amikor komolyabb sebek keletkeznek, például mély, szétnyílt, nagy felületet érintő seb vagy súlyosabb égési sérülés, olyan sérülés, ami jó eséllyel elfertőződhet, ami nemcsak bőr, de csont sérülésével is jár, esetleg egy korábban keletkezett rosszul gyógyuló sebről van szó, akkor feltétlenül keressük fel az orvost vagy ha szükséges, a baleseti sebészetet.


Sebfertőtlenítő spray és egyéb sebfertőtlenítő szerek

 

Sebek, horzsolások, vágások könnyedén előfordulhatnak a hétköznapi tevékenységek során felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt. Egy kisebb, hétköznapi sérülés nem feltétlenül igényel orvosi ellátást, amennyiben hatékonyan el van végezve a seb fertőtlenítése, ellátása.

 

Fontos, hogy a sebet és a seb környékét is fertőtlenítsük, ezután steril gézzel fedjük be, vagy ragasszuk le ragtapasszal! Naponta többször is elvégezhető a seb fertőtlenítése sebfertőtlenítő spray vagy egyéb célzott sebfertőtlenítő szerek használatával.

 

Sebfertőtlenítő szerek között többféle van forgalomban, jól bevált és régóta ismert a jódos oldat, a különféle fertőtlenítő sprayk sebekre és a sebápoló sprayk. A sebápoló sprayk hatásmechanizmusának alapja, hogy módosítja a seb környezetét, mechanikus úton segítenek eltávolítani az irritációt és fertőzést okozó idegen testeket. Ideális feltételeket teremtenek a gyors sebgyógyuláshoz.

 

Sebfertőtlenítők között a jódos barna színű, hagyományos oldat az egyik legelterjedtebb, ami sebbe is csepegtethető vagy vattakorongon is használható. Kisebb gyermekeknél más hatóanyag ajánlott. Elsősorban a többkomponensű, jódmentes, baktérium-, vírus- és gombaölő hatású készítmény.

 


Nyílt seb fertőtlenítése és kezelése

 

A nyílt seb fertőtlenítése kulcsfontosságú a sebgyógyulás és a fertőzések megelőzése érdekében. Amikor sérülés éri a bőrt, a vírusok, gombák, baktériumok, paraziták könnyedén bejuthatnak.

 

Egy seb elfertőződés lassítja a gyógyulást és komolyabb problémákat is okozhat a szervezet egészét tekintve. A nyílt seb fertőtlenítése, a nyílt seb kezelés tehát nem maradhat el, alaposnak kell lennünk és megfelelő sebkezelőkre is szükségünk lesz!

 

Először mindig mossuk le a sebet langyos csapvízzel, hogy a szennyeződéseket eltávolíthassuk! Ezután a seb fertőtlenítése következik, a seb környékét és a sebet is kezelnünk kell!

Itt mindenképpen vegyük figyelembe, hogy milyen sebkezelő készítményt, sebfertőtlenítő terméket, sebfertőtlenítő sprayt választottunk, mivel némelyik készítmény közvetlenül a sebben nem alkalmazható, csak annak környékén. Érdemes olyan sebfertőtlenítőt választani, mellyel maga a seb és annak környéke is kezelhető.

A mai sebfertőtlenítők, sebkezelők jó része már nemcsak az elfertőződések ellen lépnek fel, de hatékony összetevőkkel segítik a hámosodást és a sebgyógyulást.

 

Gyulladt seb kezelése

 

Egy gyulladt seb kezelése mindig orvosi felügyelettel történjen! A sebek elfertőzésének kockázata mindig fennáll, melyet a sebbe kerülő baktériumok okoznak.

 

Gyulladás és sebfertőzés tünete lehet, ha a seb körül vörössé válik a bőrfelület, felduzzad, forró lesz a bőr. Amikor a seb nedvedzeni kezd vagy fájdalmassá válik, szintén gyulladás, fertőzés tünete lehet.

 

Nedvedző seb kezelése nem javasolt otthoni körülmények között, hiszen a seb mélyebb tisztítása, antibiotikumos krémek vagy szájon át szedhető antibakteriális gyógyszer is szükségessé válhat.

Amíg orvoshoz jutunk, sebfertőtlenítő sprayt, sebkezelő sprayt célszerű használni, hogy lassítsuk a gyulladás mértékét.

 

Gyulladáscsökkentő krém sebre a szakember megítélése szerint szükségessé válhat, ezek a készítmények receptkötelesek és antibakteriális hatóanyagokat tartalmaznak.

 

Sebkezelő krémek

 

Sokféle sebkezelő krém létezik, melyek segíthetik a sebek gyorsabb gyógyulását, a bőrfelület optimális regenerálódását.

A cinkhialuronát tartalmú sebkezelők például gátolják a mikroorganizmusok bejutását a sebbe, csökkentik a gyulladás és fájdalom mértékét, segítenek a bőr épségének helyreállításában.

A sebgyógyulást segítő krémek támogatják a sérült bőrfelület újjáépülését, a seb gyorsabb gyógyulását, de időben elkezdve a használatukat hegek ellen is jó szolgálatot tehetnek!

Olyan is előfordul, hogy vérzéscsillapító válik szükségessé. A vérzéscsillapító spray például finom por fújását teszi lehetővé a vérzés helyéhez, amely így mechanikus úton fejti ki a vérzés csillapító hatást.

Nyílt sebre kenőcsöt is tehetünk, ezzel kisebb felületű sebek, vágások, karcolások, horzsolások, enyhébb égési sebek kezelhetőek hatékonyan. A nyílt seb fertőtlenítése soha ne maradjon el!

Léteznek olyan sebfertőtlenítő krémek is, melyek amellett, hogy szembe szállnak a fertőzésekkel, hűsítő hatásukkal fájdalomcsillapítóként is funkcionálnak és támogatják a bőrsérülés mielőbbi gyógyulását.

A házipatikában, a táskában mindig legyen sebfertőtlenítő spray, sebkezelő krém, sebtapasz!

Tovább